De mens is een groepsdier. We hebben elkaar nodig om te overleven, samenwerking zit in onze genen. Maar vrouwen zijn daar toch net een stukje beter in dan mannen.
We zijn in organisaties vooral bezig met de dingen die niet goed gaan of beter kunnen. Maar alles waar je aandacht aan besteedt, groeit. Let daarom vanaf nu alleen nog maar op de dingen die wel goed gaan. Dat geeft de organisatie vleugels.
In de afgelopen weken las je in de media over bijna niets anders dan werkstress. Als je het al niet had, zou je het ervan krijgen. En dan was er nu een hele week lang nog meer van hetzelfde. Je zou er zo van in een herfstdip raken…
Pieter Frijters, op deze site vooral bekend van zijn trainingen spreken in het openbaar, nam afgelopen vrijdag een viertal Dr. Phil-achtige shows op. Hierin helpt hij onder toeziend oog van een live publiek een aantal mensen van hun angsten af. De resultaten logen er niet om.
Afsluittechnieken kunnen prima werken. Daaraan zijn echter wel voorwaarden verbonden. De klant moet bijvoorbeeld een concrete behoefte hebben. Dat op zich is nog niet genoeg. De klant moet ook overtuigd zijn van het nut en de noodzaak van een oplossing. Dan komt er vanzelf een natuurlijk moment waarop u naar de order vraagt. Sterker: moet vragen, anders loopt u de opdracht mis.
Wereldwijd zorgen 50 procent en in Europa 57 procent van de managers voor een demotiverend werkklimaat. Op korte termijn kan dit even werken maar op lange termijn heeft dit een negatief effect op de prestaties van alle werknemers. Dit leidt er toe dat de bedrijfsresultaten achter blijven. Een juiste leiderschapsstijl welke een positief werkklimaat creëert is essentieel voor uw organisatie. In dit artikel zetten we even de feiten op een rij. In het volgende artikel behandelen we de oplossingen.
Wanneer u wel eens geprobeerd heeft om via de telefoon nieuwe klanten te werven, dan heeft u ongetwijfeld het volgende meegemaakt. Na een kort gesprek zei de prospect tegen u:
'Wilt u zo vriendelijk zijn om mij eerst wat meer informatie te sturen?'
Veel prospects gebruiken dit als truc om van u af te komen. Maar lang niet iedereen. Hoe zit dat?
Maakt u zich ook wel eens zorgen over de toestand van onze maatschappij? De grote oorzaak is dat mensen en organisaties vaak opereren vanuit een fixed mindset. In dit artikel krijgt u een stappenplanvoor een nieuwe mindset de growth mindset. Een mindset die helpt om te komen tot een duurzame filosofie, die mensen inspireert het beste van zichzelf te laten zien, die uitnodigt tot echt goed samenwerken, die talentontwikkeling en verbindend leiderschap promoot! Doet u mee aan deze test?
Heb je dat ook weleens? Dat je dagen voorbij vliegen en dat je aan het eind van de dag het idee hebt alleen bezig te zijn geweest met… niets bijzonders? Dat je een voornemen had om dingen te doen, maar dat je de hele dag druk bent geweest met andere dingen? Zie hoe je een beter gevoel aan je dag kunt overhouden, door je onbewuste te gebruiken! (video, 4'35")
De mens is een sociaal zoogdier. We bewegen ons in groepen en zijn voortdurend bezig om elkaars sentimenten te toetsen, ons te conformeren en meningen van elkaar over te nemen, die we vervolgens verder verspreiden. Helaas beïnvloeden we elkaar vaker negatief dan positief en daarbij verliezen we de werkelijkheid uit het oog. Een actueel en verontrustend voorbeeld: de NS, de treinreiziger en de Consumentenbond. Lees en huiver.
Elke zeven maanden verdubbelt de hoeveelheid informatie om u heen. Gelukkig hoeft u niet alles te lezen maar bent u nog bij? Lukt het u nog om al uw werk af te krijgen? Kunt u snel onderscheiden wat belangrijk voor u is en wat niet? Heeft u nog steeds de rust en het overzicht over deze informatiestroom of loopt u achter? Hier tien tips die u snel controle geven. Veel plezier!
Sinds de term burn-out vanuit Amerika naar Nederland overwaaide, struikel je over de aanbieders van burn-out-oplossingen. Elke therapie kent succesverhalen en mislukkingen. Ook al zijn behandelaars over dat laatste niet altijd even eerlijk. Hun cliënten echter wel. De conclusie is simpel: elke therapie KAN werken. Maar waarom duurt het bij de meeste behandelingen zo lang voordat het leven weer prettig en dynamisch wordt? En is die lange duur noodzakelijk?
Werkdruk is een actueel thema. Veel mensen hebben er last van: ze ervaren stress, zoveel soms dat ze er ziek van worden. Werkdruk- of stressgerelateerd verzuim kost handenvol geld. Het is dus goed om er wat tegen te doen. Maar: wat is nu écht het probleem? (duur: minder dan 5 minuten)