Blogs en digitale fora lenen zich goed voor het snel uitwisselen van kennis, ideeën en meningen. Terwijl discretie en diplomatie altijd al een groot goed waren in de offline wereld, zijn ze online nog belangrijker geworden. Echte anonimiteit bestaat niet op het internet en search engines hebben een ijzersterk geheugen, dus het is verstandig twee keer na te denken voordat je iets post.
Over de auteur:
Ilja van Roon (Lucid Communication) writes about global business, geopolitics, and technology for Fortune 500 executives, government ministers and entrepreneurs. His book Capture. Deliver. Excel. explains how to apply the principles of business writing and is available as a free download.
Naast het spoor van dit soort teksten ontstaat ook nog een spoor van bezochte websites, dus het beeld wordt nog completer...
m.v.g.
Bert
N. Dragt
|
|
6
-
07
-
2006
|
10
:
06
uur
Ook als je een spoor achterlaat, dan blijft de vraag wat is het probleem als mensen je leren kennen?
Uiteindelijk kun je stellen, ook als persoonlijke informatie de mogelijkheid biedt om er misbruik van te maken, is het belangrijk dat je niet zonder meer alles gelooft wat je wordt voorgehouden door wie dan ook.
Waar het dus eigenlijk op neerkomt, is dat we mensen moeten gaan opvoeden om te weten wat ze willen, zodat ze zich niet van alles op hun mouw laten spelden. Je zou dus ook kunnen stellen:
"Eerst denken, dan lezen."
Ilja van Roon
|
|
6
-
07
-
2006
|
17
:
46
uur
Goede vraag: wat is het probleem als mensen je leren kennen? Het antwoord hangt m.i. af van hoeveel verschil je maakt/wil maken tussen werk en prive. Er zijn best mensen die twee werelden gescheiden willen houden en het internet bemoeilijkt dat.
Persoonlijk hecht ik erg aan privacy en ik merk dat dat een steeds schaarser goed aan het worden is, schaarser nog dan vrije tijd of geld.