zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Drie gratis tools die u tijd besparen op LinkedIn

Door: Jan Vermeiren,   25-10-2010,   17:38 uur
 

Er zijn verschillende gratis tools die u kunnen helpen tijd te besparen wannneer u werkt met LinkedIn. In dit artikel vindt u de drie belangrijkste tools uit het boek Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken.

1. LinkedIn Toolbar


Download de gratis Outlook Toolbar die u onderaan elke pagina van LinkedIn kunt vinden onder ‘Tools’.

Als u de Outlook Toolbar hebt geïnstalleerd, heeft u de volgende extra mogelijkheden in Outlook:
- De knop ‘Dashboard’: overzicht van acties
- De knop ‘Grab’: als u de e-mailhandtekening van iemand selecteert en dan op de knop ‘Grab’ klikt, wordt er automatisch een nieuwe contactkaart gemaakt, waarop de gegevens van de handtekening zijn ingevuld.
- Zoekbalk: zoek direct vanuit Outlook in LinkedIn. De LinkedIn website zal de resultaten laten zien in Outlook.
- ‘Info’ pictogram in e-mails: Als u met de muis over dit pictogram beweegt, kan u deze persoon uitnodigen als hij of zij nog niet in uw netwerk zit, of ‘in contact blijven’.

2. Xobni (http://www.xobni.com)
Xobni (‘Inbox’ achterstevoren) legt een andere ‘laag’ over uw e-mails in Outlook. Outlook zelf vertrekt vanuit de e-mail als centraal gegeven, terwijl bij Xobni de contactpersoon centraal staat.

Wat betekent dit?

Na het installeren van Xobni ziet u een extra toolbar naast uw e-mails staan. In deze toolbar kan u gegevens vinden over de afzenders van de e-mail:

- Contact details: contactgegevens uit de handtekeningen van e-mails en van LinkedIn, als deze persoon een Profile op LinkedIn heeft.

- Network: de mensen die in de ‘to’ or ‘cc’ velden staan van de e-mails die u met deze persoon hebt uitgewisseld. Hoewel het niet zeker is dat ze elkaar feitelijk kennen, is er een grote kans dat dat wel het geval is.

- Conversations: e-mails die u met elkaar hebt uitgewisseld, onafhankelijk in welke map u die hebt opgeslagen.

- Files Exchanged: bestanden in bijlagen van de e-mails die u met elkaar hebt uitgewisseld, onafhankelijk in welke map u die hebt opgeslagen.

- E-mails exchanged: u ziet een grafiek van de tijdstippen waarop u deze persoon e-mails hebt gestuurd of waarop u van deze persoon e-mails hebt ontvangen. Deze informatie kan u gebruiken om te zien wat het beste tijdstip is om iemand te bellen (= de tijdstippen waarop hij de meeste e-mails heeft gestuurd, toen zat hij namelijk aan zijn bureau).

- Schedule time with: als u hierop klikt, kijkt Xobni in uw Outlook Agenda wanneer u in de komende tijd vrije momenten hebt en verzamelt die in een e-mail, die u aan de andere persoon kunt versturen.

Het is duidelijk dat u met deze tool een andere blik op uw e-mails krijgt en dat het gemakkelijker wordt om contact met iemand op te nemen en de e-mails en bestanden die u met elkaar hebt uitgewisseld te achterhalen.

Bekijk zeker ook de videos op http://www.xobni.com om een idee te krijgen van de mogelijkheden van deze gratis tool.

3. Texter
Dit is een kleine tool waarmee u stukken tekst kunt vervangen door wat een ‘hotstring’ wordt genoemd. Dit is zowel handig voor antwoorden die u vaak geeft op LinkedIn als op elke andere plaats (e-mails, offertes, routebeschrijvingen en andere documenten).

Texter kan u gratis downloaden van de Lifehacker website: http://lifehacker.com/software/texter/lifehacker-code-texter-windows-238306.php

Voor de Mac gebruikers onder ons is er TextExpander (http://smilesoftware.com/TextExpander/) dat hetzelfde doet. Dit is echter wel een betalende tool.

 
 Doorsturen    1 reactie

 
 
 
Over de auteur:
Jan Vermeiren is de oprichter van Networking Coach en auteur van de best sellers Let’s Connect! en Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken.

Samen met zijn team van Networking Coach geeft Jan presentaties en opleidingen op het vlak van (online en offline) netwerken en referrals. Klanten zijn zowel grote organisaties zoals Deloitte, IBM, ING, Mobistar, Nike en SAP als kleine bedrijven en freelancers.

Jan is tevens gastdocent bij de internationale MBA programma's van RSM Erasmus Rotterdam en Vlerick Leuven Gent Management School.

Vraag je gratis exemplaar van Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken aan via www.hoe-linkedin-nu-echt-gebruiken.com.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Bas Hoorn  |   | 
1-11-2010
 | 
08:12 uur
De belangrijkste besparing krijgen we voor elkaar door ons gedrag aan te passen. Beschouw LinkedIn als een netwerkbijeenkomst en ga ook als zodanig te werk.

Hier wat tips: (Klik hier)

Hartelijke groet,
Bas

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10