Op TED 2010 in San Diego hield Philip Howard een vurig pleidooi voor het vereenvoudigen van het rechtssysteem. Zijn bezwaren en oplossingen zijn evengoed van toepassing op organisaties als op de samenleving in het algemeen.
Zijn belangrijkste twee stellingen:
- Systemen van regels en wetten zijn bedoeld om een stabiele situatie te creëren waarbinnen iedereen van vrijheid kan genieten en zich ontwikkelen: door claimcultuur en regelzucht is een en ander echter doorgeschoten en worden ontwikkelen, innovatie en uiteindelijk zelf de vrijheid op een verstikkende manier aan banden gelegd. De enige uitweg is een nieuw respect voor kaders;
- Wetten en regels zijn bedoeld voor het nut van het algemene en niet voor het voorkomen van elk denkbaar incident. Eenmaal een kader gesteld is er daarbinnen geen ruimte voor bemoeizucht.
Control staat haaks op flow.
Hoeveel zijn organisaties gebaat door een gelijkaardige structuur: een strak kader en daarbinnen alle vrijheid?
Over de auteur:
Guido Thys helpt als bedrijfsverloskundige organisaties om waarde ter wereld te brengen voor zichzelf, klanten en andere belanghebbenden. Met meer dan 160 presentaties per jaar is hij de meest gevraagde zakelijke spreker van Nederland.
Hij is de inspirator van ?Next! Coaches, een groep bijzonder dwarsliggende management- en bedrijfscoaches.
Hij is auteur van o.m. "WAKE-UP CALL: het gaat slecht dus moeten we weer even normaal doen." Werk nu mee aan zijn nieuwe boek!
Volg Guido op Twitter: GuidoThys en LinkedIn