Op zich is het jammer dat deze niet meer ondersteund wordt, maar ik raad sowieso aan om verschillende social media NIET aan elkaar te koppelen.
Gebruik een social media dashboard zoals Hootsuite of Tweetdeck om van daaruit bewust te kiezen naar welk platform je welke berichten stuurt.
Filmpjes via Behance Creative Portfolio i.p.v. Google Presentation
Een andere applicatie die door LinkedIn niet meer wordt ondersteund is Google Presentation.
Jammer dat dit niet meer kan, want dit was mijn favoriete applicatie om filmpjes te tonen in mijn profiel.
Gelukkig is er wel een alternatief: de Behance Creative Portfolio applicatie. Hiermee kan u meerdere projecten (waaronder dus filmpjes) op uw persoonlijke LinkedIn profiel plaatsen.
Kijk bv. op mijn profiel voor een filmpje met tips om via uw netwerk een nieuwe baan te vinden (u dient wel ingelogd te zijn op Linkedin om het te zien).
Er zijn nog twee andere manieren om een filmpje te tonen op uw LinkedIn profiel. Deze raden we echter niet aan omwille van de volgende redenen:
• Slideshare: dan verliest u de mogelijkheid om presentaties te delen.
• Box.net: u kan hier enkel .flv bestanden gebruiken. Daarnaast is de box.net presentatie is niet echt visueel aantrekkelijk.
Volg deze stappen:
1. Maak een KORTE video
2. Laad die op naar YouTube of Vimeo
3. Log in op LinkedIn en kies "More/Get More Applications"
4. Vind de "Portfolio Display" applicatie en klik er op
5. Klik dan onderaan op "Add Application"
6. Maak een gratis profiel aan op de Behance.net website
7. Maak een nieuw project aan
8. Specifieer een titel, laad een voorblad op en klik op "save"
9. Zet je YouTube of Vimeo video er in en klik op "save"
10. Klaar!
Uw blog publiceren kan op twee verschillende manieren
Als u een WordPress blog heeft, dan is het relatief gemakkelijk om deze via de WordPress applicatie toe te voegen.
U dient enkel de WordPress applicatie te kiezen en vervolgens de URL in te vullen.
Vanaf dan wordt automatisch elke nieuwe blog post ook op uw LinkedIn profiel getoond.
Als u geen WordPress blog heeft (of een tweede WordPress wil toevoegen), dan kan u gebruik maken van de Blog applicatie.
Deze werkt echter een beetje anders: deze applicatie kijkt naar de websites die u heeft ingevuld onder het kopje "Websites". M.a.w. als één van de drie mogelijke websites dient u dus de URL van uw blog te vermelden.
Enkele opmerkingen i.v.m. het gebruik van applicaties
Een kleine warschuwing betreffende de inhoud: gebruik videos (of slideshows of documenten) enkel om tips te delen en mensen te helpen. Plaats geen marketing materiaal op uw profiel.
Dit geldt ook voor werkzoekenden. Deel in uw video enkele tips vanuit uw expertise. Dit zal potentiële werkgevers laten inzien hoe waardevol u voor hen zou kunnen zijn. Het toont ook hoe proactief en creatief u bent, vermits bijna niemand video in zijn/haar LinkedIn profiel gebruikt.
Welke applicatie u ook gebruikt, mensen kunnen deze enkel zien wanneer ze op LinkedIn ingelogd zijn. Met andere woorden, als iemand uw LinkedIn profiel vindt via Google, kan hij de video (of andere applicaties) niet zien, tenzij hij doorgeklikt heeft en ingelogd is. Gelukkig hebben de meeste mensen die op deze manier naar u op zoek zijn al een LinkedIn profiel en "verliest" u hier niet echt iets mee.
Samen met zijn team van Networking Coach geeft Jan presentaties en opleidingen op het vlak van (online en offline) netwerken en referrals. Klanten zijn zowel grote organisaties zoals Deloitte, IBM, ING, Mobistar, Nike en SAP als kleine bedrijven en freelancers.
Jan is tevens gastdocent bij de internationale MBA programma's van RSM Erasmus Rotterdam en Vlerick Leuven Gent Management School.