zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

NedTrain start nu echt met zelfroosteren



Volgens locatiemanager Edwin Arts is door de nieuwe manier van roosteren in de regio al heel wat verbeterd binnen het bedrijf. Zo leidde het niet alleen tot minder ziekteverzuim, maar ook tot meer tevredenheid en lagere kosten. Dat NedTrain tot zelfroosteren heeft besloten is niet zo vreemd. Uit een onderzoek in maart 2008 bleek dat 65% van de medewerkers van NedTrain niet tevreden was over de roosterindeling. Er werd toen nog gewerkt met een rooster dat 28 dagen van tevoren werd verstrekt.

Arts ging daarom op zoek naar alternatieven en kwam uit bij het zelfroosteren. Daarbij geeft de werkgever aan wat de werkzaamheden zijn en wanneer ze uitgevoerd moeten worden, om vervolgens de werknemer in te laten vullen wanneer hij wil werken. 70% van de werknemers gaf tijdens de pilot aan zelfroosteren goed te vinden. Bovendien is het verzuim teruggebracht van 12 naar 2,2%.

Bron(nen):
Gids voor Personeelsmanagement (november 2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10