zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

`Zelfroosteren` betrekt werknemer



Het onderzoek wijst onder meer uit dat oudere werknemers in de praktijk de vroegste diensten voor hun rekening nemen, zodat ze minder hoeven meedraaien in de voor hen belastende avond- en nachtdiensten. Anderzijds bestaat er bij veel werknemers de angst om het verlies van onregelmatigheidstoeslagen.

Volgens TNO-adviseur Van Dalen vereist het zelfroosteren een cultuuromslag bij bedrijven die minstens een halfjaar in beslag neemt. Voor werkgevers is het moeilijk om het roosterproces over te laten aan de werknemers. `Voor medewerkers is het ook wennen omdat ze niet langer moeten aangeven wanneer ze geen dienst willen, maar wanneer ze wel willen werken.` De onderzoekers trekken de voorzichtige conclusie dat bedrijven met zelfroosteren efficiënter kunnen werken, omdat het personeel een grotere flexibiliteit toont.

Bron(nen):
Trouw (11-2-2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10