Uitgelicht: flinke koersreactie door mogelijke overname TMG
(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep kreeg deze week een vraag uit België, waarop de koers een procentuele sprong maakte die voor houders van het aandeel, sec gesproken, een heel aardig presentje onder de boom betekende.
Het Vlaamse Mediahuis deed woensdag in de namiddag samen met TMG-aandeelhouder VP Exploitatie een ongevraagd bod van 5,25 euro op de uitstaande aandelen TMG. Met een koers die eerder op de dag was bevroren op 3,48 euro, was dat voor een ieder die rond dat niveau was ingestapt een heel aardige premie, van circa 50 procent.
En daar zat 'm nu de vertekende kneep. Want de grote aandeelhouders in het fonds, op Van Puijenbroek na, hebben een aanzienlijk hoger bedrag voor hun belang moeten neerleggen. Niet vreemd dus dat aandeelhouder Dasym van Frank van Botman op zijn zachtst gezegd terughoudend op het bod reageerde.
Dasyym houdt 20,06 procent van de aandelen TMG volgens de meest recente melding bij de Autoriteit Financiele Markten. De familie Van Puijenbroek houdt via Bech nv 41,3 procent, Achmea Pensioen- en Levensverzkeringen 2,99 procent, Jan-Dirk Paarlberg 3,35 procent, Delta Lloyd 7,12 procent, Navitas 5,01 procent en Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep zit er dan nog voor bijna 20 procent in.
Dasym was niet de enige die kritisch was. Ook de advocaat van Paarlberg, Jasper Hagers van Blenheim Advocaten Amsterdam was niet bepaald enthousiast. "Degene die ik vertegenwoordig is al twintig jaar aandeelhouder en is dus ingestapt op een heel ander niveau en tegen een heel andere achtergrond. Die is nu anders: het gaat niet goed met TMG, maar dit bod klopt niet met de cijfers die TMG op de investeerdersdag heeft laten zien. Bovendien is veel onduidelijk. De identiteit van het Mediahuis staat overigens niet ter discussie. Deze heeft een bewezen ervaring in het medialandschap", aldus Hagers tegenover ABM Financial News.