19 november 2020 -
Bedrijven halen nu meer waarde uit digitalisering en bestempelen digitaliseringstrajecten succesvoller dan begin dit jaar – voordat Nederland in lockdown ging. Daarnaast nam de kennis om te kunnen digitaliseren de afgelopen zeven maanden toe.
18 november 2020 -
Met een gemiddelde van 1,45 miljoen euro betalen Nederlandse bedrijven de hoogste dwangsom voor een ransomware-aanval wereldwijd. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Security Attitude onderzoek uitgevoerd in opdracht van CrowdStrike onder 2200 IT-beslissers en cybersecurity professionals wereldwijd.
17 november 2020 -
Check Point Software Technologies Ltd. heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden. Ook komend jaar zullen de effecten van de COVID-19-pandemie hoog op de agenda van IT- en securityteams blijven staan.
17 november 2020 -
Malware van zo’n drie jaar geleden, zoals de ransomware-variant WannaCry en het Mirai-botnet, blijken nog altijd schade aan te richten. Dit concludeert cybersecurity organisatie Tesorion uit eigen onderzoek. Ondanks dat deze vormen van malware al geruime tijd geleden zijn ontmaskerd, worden deze nog regelmatig gedetecteerd door Tesorion Immunity.
11 november 2020 -
Volgens gegevens van Kaspersky DDoS Protection is het aantal DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2020 afgenomen. Ondanks de algehele stabilisatie van de DDoS-markt gedurende het jaar, kende het kwartaal nog steeds een jaar-op-jaar stijging en het hoogste aantal aanvallen op één dag, in totaal 323.
10 november 2020 -
Uit de voortdurende toename van succesvolle cyberaanvallen kunnen we concluderen dat de cyberbeveiliging nog niet bij iedere organisatie op orde is. Tijd om na te gaan of uw organisatie goed beschermd is. BlackBerry deelt acht signalen waaraan u een slechte beveiliging kunt herkennen.
9 november 2020 -
Hoe staan Nederlandse IT-afdelingen er ruim een half jaar na de uitbraak van het coronavirus voor? Uit de Cloud Benchmark 2020 van Sentia blijkt dat organisaties zoeken naar manieren om hun infrastructuur goed te organiseren met het oog op de veeleisende toekomst. ‘Veiliger en slimmer werken’ en het ‘creëren van een optimale eindgebruikerservaring’ zijn de twee belangrijkste thema’s op de IT-agenda de komende twee jaar.
9 november 2020 -
Het jaar 2020 gaat de boeken in als een bewogen jaar. De COVID19-crisis heeft voor veel opschudding gezorgd in vrijwel alle markten en voor iedereen in Nederland. Waar sommige bedrijven een flinke klap hebben gekregen vanwege de diverse lockdowns, hebben anderen daar juist weer van geprofiteerd.
6 november 2020 -
De pandemie heeft de digitale transformatie in sneltreinvaart gezet voor veel bedrijven. In de afgelopen maanden schoten online applicaties en diensten als paddestoelen uit de grond. Omdat bedrijven van de ene op de andere dag digitaal moesten transformeren, is het gemakkelijk in te zien waarom steeds meer organisaties overgaan op low-code-ontwikkeling.
5 november 2020 -
De coronapandemie heeft voor grote veranderingen gezorgd in de manier van werken, maar Nederlandse leidinggevenden verwachten dat het aanpassen aan het nieuwe normaal na de pandemie een grotere uitdaging zal vormen dan de noodgedwongen veranderingen aan het begin van de pandemie. De helft van de Nederlandse werknemers deelt deze zorgen.
3 november 2020 -
One Identity publiceert zijn wereldwijde onderzoeksresultaten naar de ervaringen van IT- en securityteams inzake veranderingen in de werkomgeving door COVID-19. De resultaten bieden inzicht in recent ontwikkelde best practices voor IT-afdelingen en tonen hoe organisaties hier gebruik van hebben gemaakt om voor een goed beveiligde en efficiënte virtuele werkplek te zorgen.
30 oktober 2020 -
Ruim de helft (51 procent) van de organisaties weet dat medewerkers onbeveiligd gegevens versturen terwijl die wel beveiligd zouden moeten worden. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 264 IT-verantwoordelijken. Van hen geeft 36 procent aan niet volledig op de hoogte te zijn van de veiligheidsrisico’s bij het installeren van een nieuwe applicatie op het bedrijfsnetwerk.
29 oktober 2020 -
Nederlandse medewerkers hebben gemiddeld genomen een lakse houding ten opzichte van het voorkomen van cybersecurityrisico’s. Die conclusie trekt Mimecast naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd in het kader van European Cybersecurity Month. Nederland scoort op dit gebied slecht in vergelijking met andere Europese landen.
29 oktober 2020 -
KnowBe4 publiceert een rapport over de phishing-campagnes waarop wereldwijd het meest geklikt is in het derde kwartaal van 2020. Uit de resultaten blijkt dat corona-gerelateerde phishing-e-mails nog steeds de grootste dreiging vormen. In het derde kwartaal bleken gesimuleerde phishing-e-mails gerelateerd aan het coronavirus het meest populair, met een totaal van 50 procent.