16 december 2011 -
FortiGuard Labs steld het afgelopen jaar een aantal belangrijke ontwikkelingen in de wereld van de netwerkbeveiliging vast. Grote botnets zoals DNS Changer en Coreflood werden ontmanteld; de 64-bit rootkits broncode (TDSS) voor de botnets Zeus en SpyEye werd gelekt; en de hacktivisten van Anonymous werkten zich in de kijker door belangrijke banken offline te halen en door de dreiging om essentiële infrastructuren aan te vallen.
16 december 2011 -
Zeven van de tien jonge medewerkers negeren regelmatig het IT-beleid van bedrijven en één op de vier is voor zijn 30ste jaar het slachtoffer van identiteitsdiefstal. Deze en andere onderzoeksresultaten uit het derde deel van het 2011 Cisco Connected World Technology Report laten zien dat de nieuwe generatie werknemers die nu in dienst komt bij bedrijven, zich niets aantrekt van IT-beleidsregels en daarmee een toenemend beveiligingsrisico vormt.
16 december 2011 -
De uitdagingen van 2012: kostenreductie, efficiency, productiviteit, het effectief managen van risico’s en tegelijkertijd blijven leveren wat de business vraagt vallen de ICT-manager zwaar. Uit onderzoek van ICT-Partners blijkt dat de Nederlandse ICT-manager daarom moeite heeft om anno 2011 zijn ambities voor de
ICT-organisatie te realiseren.
15 december 2011 -
Volgens onderzoek onder 500 CIO’s heeft virtualisatie de potentie om de manier waarop data beschermd worden te transformeren. Hiervoor zijn echter grote veranderingen noodzakelijk op het gebied van serverreplicatie, en disaster recovery in het bijzonder. Dit blijkt uit het Virtualization Data Protection Report 2011 van Veeam Software.
15 december 2011 -
Veel organisaties negeren het gevaar van onversleutelde USB-sticks en hebben geen USB-beveiligingsbeleid. Dit komt naar voren uit onderzoek van Kingston Digital Europe Ltd naar beveiligings- en privacyvereisten binnen het bedrijfsleven, uitgevoerd door het Ponemon Institute in tien Europese landen. Het onderzoek toont ook duidelijke verschillen in de benadering en toepassing van beveiliging van USB-sticks in de verschillende landen.
14 december 2011 -
De zorgsector is sterk in beweging. Instellingen hebben te maken met aanscherpende overheidsregels, exploderende kosten, toenemend consumentisme en groeiende personeelstekorten. Het blijkt lastig om de vereiste zorg te kunnen leveren binnen de beschikbare budgetten. Vandaar dat zorginstellingen hun processen willen aansturen op basis van resultaten.
13 december 2011 -
Real-time bedrijfsinformatie wordt nog weinig door managers gebruikt. Op de vraag in welke mate Nederlandse managers behoefte hebben aan actuele informatie geeft slechts een op de tien Nederlandse managers aan behoefte te hebben aan real-time inzicht in de prestaties van de organisatie. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza.
8 december 2011 -
Het Nederlandse publiek geeft de gezondheidszorg met het rapportcijfer 7,1 een ruime voldoende. De gezondheidszorg scoort vooral goed op onderdelen als kwaliteit, service en bereikbaarheid. Het laagst gewaardeerde onderdeel van de dienstverlening van zorgaanbieders is de inzet van ICT-toepassingen. Dit blijkt uit de Ernst & Young ICT Barometer.
7 december 2011 -
LinkedIn is een superkrachtig hulpmiddel om nieuwe klanten en medewerkers of een nieuwe baan te vinden. Dit stelt ook Jan Vermeiren van Networking Coach.
"Helaas kennen de meeste mensen maar een fractie van de mogelijkheden," vervolgt hij. "Daarom geven we één miljoen digitale exemplaren van de herwerkte editie van de bestseller 'Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken'. Gratis."
6 december 2011 -
Single sign-on is een oplossing voor het onthouden van veel verschillende wachtwoorden. Single sign-on is eenvoudig, wel hebben IT-afdelingen hun reserves. De eindgebruiker logt bij single sign-on (SSO) slechts een keer in met de credentials. Daarna krijgen ze direct toegang tot al hun applicaties en systemen zonder dat nog een keertje om een inlog wordt gevraagd.
1 december 2011 -
Onderzoek van Mindjet heeft aangetoond dat Nederlanders ‘verdrinken in druppels informatie in plaats van overstromingen’ op het werk. Werknemers worstelen om in de informatiestroom te navigeren en deze te organiseren en verwerken. Dit kost het Nederlandse bedrijfsleven ruim 1.853 euro per werknemer, per jaar.
30 november 2011 -
Onderzoek toont aan dat verkopen op het gebied van cloud computing wereldwijd zullen oplopen tot 50 miljard euro in 2015. Europese ICT-aanbieders kunnen profiteren van deze groei als ze zelf cloud-diensten gaan aanbieden. Een belangrijk aspect hierbij is dat Europese politici dan ook de juiste condities voor deze Europese ICT-leveranciers moeten creëren.
29 november 2011 -
De Nederlandse overheid kan ICT projecten niet succesvol afronden. Naast de drie miljard euro aan introductiekosten is het reizen met het openbaar vervoer voor de gemiddelde reiziger alleen maar omslachtiger en duurder geworden. Dat concludeert Lektober journalist en beveiligingsexpert Brenno de Winter in het boek 'Open kaart'.
28 november 2011 -
Hoewel de algemene toegang tot internet bij de opkomende landen nog fors achterloopt bij de ontwikkelde landen is er een aanzienlijk verschil in het zakelijk gebruik van social media. Dit laatste heeft vooral in de opkomende economieën een hoge vlucht genomen. De top vijf van landen die intensief gebruik maken van social media voor zakelijke doeleinden bestaat uit Mexico, Turkije, Thailand, India en Nederland.