zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Burn-out genezen? Ongezond werkgedrag aanpakken!

29 februari 2012 - Vaak vallen mensen met burn-outklachten vaker uit. In die gevallen gaat er heel veel energie zitten in het ‘overeind blijven’. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar het is hoe dan ook vermoeiend. Het gebeurt dikwijls dat bijvoorbeeld na enkele weken rust de burn-outklachten verdwijnen. Het oude werkleven wordt weer hervat maar na enkele maanden of zelfs jaren neemt de overbelasting weer toe. Er komt een terugval, omdat er niets is ópgelost.

  Lees verder...      10 reacties

Files vermijden minst belangrijke voordeel van Het Nieuwe Werken

28 februari 2012 - Uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training blijkt dat het vermijden van files door werknemers niet als belangrijk voordeel gezien wordt (6,5 procent) van Het Nieuwe Werken. Ook de zorg voor het milieu is voor zowel werknemers (2,5 procent) als werkgevers (8,0 procent) geen issue. 34 procent van de werknemers vindt de balans tussen werk en privé het belangrijkste voordeel en 24 procent van de werkgevers sluit zich hierbij aan.

  Lees verder...      1 reactie

'Gelijktrekken ambtenaren marktsector moet beginnen bij vacaturebeleid'

27 februari 2012 - Het kabinet wil flexibelere arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren die beter moeten aansluiten bij de marktsector. Voor een echte eerlijke arbeidsmarkt moet de overheid echter ook en het vacaturebeleid aanpassen, zo bepleit Jobbird.com. Pas dan wordt het gesloten bastion dat overheidsbaan heet, opengebroken.

  Lees verder...      2 reacties

Jonge werknemers willen gekend worden

24 februari 2012 - Jongeren die zich op de arbeidsmarkt begeven, willen het gevoel hebben dat hun toekomstige werkgever zich in hen verdiept. Als een jongere benaderd wordt voor een baan, wil hij het liefst spreken met een leidinggevende en bij voorkeur iemand die hem het gevoel geeft te weten wie hij is en wat hem beweegt. En meer dan 25-plussers vindt de ‘jongere’ kandidaat het belangrijk dat hij zich kan vinden in de visie van de organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Jonge ambtenaren voor afschaffen speciale status

23 februari 2012 - Tweederde van de jonge ambtenaren is voorstander van de normalisatie van de rechtspositie van ambtenaren. Dat blijkt uit een enquête van re.Public onder een kleine 250 respondenten over de plannen van D66 en CDA om de status af te schaffen. Oudere ambtenaren zien juist niets in het voorstel: 80 procent is tegen. De vakbonden zijn zeer kritisch over het wetsvoorstel.

  Lees verder...      Reageer

Nederland bijna onderaan met aantal vrouwen in de top

22 februari 2012 - De verdeling tussen mannen en vrouwen in de top is in Europa nog altijd ongelijk. Zo worden bestuursfuncties en managementposities vaker door een man ingevuld (71 procent) dan door een vrouw (29 procent). Daarbij halen landen als Saoedi- Arabië, Qatar en Egypte, maar ook Nederland het gemiddelde van de EMEA landen (Europa, Midden Oosten en Afrika) flink omlaag. Dat blijkt uit onderzoek van Mercer, gedaan onder 5.321 organisaties in 41 EMEA landen.

  Lees verder...      2 reacties

Recruitmentsite belangrijkste middel voor succesvolle employer branding

20 februari 2012 - De eigen recruitmentsite van de werkgever is het meest gebruikte en effectiefste communicatiemiddel om te bouwen aan het employer brand. Ook aan de vindbaarheid in zoekmachines en campusrecruitment worden een hoge effectiviteit toegedicht, maar deze worden beide veel minder gebruikt door Nederlandse werkgevers voor employer branding.

  Lees verder...      1 reactie

LinkedIn meest gebruikt door recruiters

20 februari 2012 - LinkedIn is de sociale netwerksite die het meest wordt geraadpleegt door recruiters. Twitter volgt op een tweede plaats, vóór Facebook. Dat blijkt uit onderzoek van Bullhorn naar het gebruik van sociale media door recruiters, zo meldt Express.be. LinkedIn genereert nog altijd meer pageviews van de recruiters dan Twitter en Facebook samen.

  Lees verder...      Reageer

Online vacatureaanbod op laagste punt in zeven jaar tijd

15 februari 2012 - Het online vacatureaanbod daalde in januari met vijf punten, daarmee staat het aanbod op het laagste punt sinds januari 2005. Dit blijkt uit de Monster Employment Index. De algehele Index staat in januari op 81 punten, vergeleken met twaalf maanden geleden is dat acht punten lager. Het vacatureaanbod nam in januari in de transport & logistiek sector (-negen) het sterkst af, in de gezondheidszorg (+negen) steeg het aanbod het meest.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties hanteren geen beleid flexibel werken

14 februari 2012 - Twee derde van de medewerkers geeft aan dat er op zijn werk geen richtlijnen zijn opgesteld met betrekking tot flexibel werken. Slechts vijftien procent van de medewerkers geeft aan dat er duidelijke richtlijnen zijn opgesteld over waar flexibel werken aan moet voldoen en achttien procent zegt dat als er al een beleid is dat vooral gefocust is op de werknemer en niet op de verantwoordelijkheden van de werkgever.

  Lees verder...      1 reactie

Langer doorwerken vraagt om aangepast HR-beleid

14 februari 2012 - Het is allang niet meer de vraag of we langer gaan werken. Het is wel een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer om dat verantwoord te doen. "We zullen traditionele HR-inzichten moeten inruilen voor nieuw beleid om de ontstane dynamiek op de arbeidsmarkt in goede banen te leiden," aldus Suzanne Jungjohann, HR-directeur bij Tempo-Team.

  Lees verder...      Reageer

Voorkom burnoutklachten door overpresteren van thuiswerkers

14 februari 2012 - Het Nieuwe Werken (HNW) heeft als belangrijk kenmerk het tijd- en plaats onafhankelijk werken. Een betere balans tussen privé en werk wordt vaak genoemd als belangrijk voordeel. Er kleven echter ook nadelen aan tijd- en plaats onafhankelijk werken. Irene Grootendorst van hnwbijdeoverheid.nl gaat in op deze consequenties van thuiswerken.

  Lees verder...      2 reacties

Jongere werknemers: meer risico op burnout dan oudere collega's

10 februari 2012 -  In de drang naar hogere productiviteit, letten werkgevers steeds meer op het werkvermogen van hun medewerkers. Zijn die in staat om te voldoen aan de eisen van hun werk of bestaat er een risico dat ze uitvallen? Ook de overheid vindt een hoge en duurzame inzetbaarheid van werknemers belangrijk en stimuleert het gebruik van de Work Ability Index (WAI). Volgens SKB kun je het werkvermogen beter vaststellen als je naast de WAI ook specifieke vragen stelt over stress.

  Lees verder...      6 reacties

Crisis werkt psychisch verzuim in de hand

8 februari 2012 - Het gemiddelde verzuim over het hele jaar 2011 is uitgekomen op 4,5 procent. Dat is hoger dan 4,3 procent verzuim in 2010, maar lager dan 4,6 procent verzuim in de eerste helft van 2011. In de tweede helft van 2011 heeft zich dus een verzuimdaling ingezet. Dat blijkt uit een analyse van 365, waarover Blikopnieuws bericht

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 187 188 189 190 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10