18 maart 2009 -
Er wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van assessments. Bent u uitgenodigd voor zo’n dag vol rollenspellen, IQ- en persoonlijkheidstesten? Bas Kok, hoofdauteur van het VKbanen-boek ‘Assessment doen, hoe werkt het voor jou?’ geeft op VKBanen een aantal belangrijkste do’s en don’ts.
18 maart 2009 -
Er zijn vele redenen waarom niet meer vrouwen een toppositie nastreven: hun gezin, de organisatiecultuur en managementstijl, gebrek aan kansen, discriminatie, enzovoort. Maar één ding is duidelijk: met betere coaching door het senior management doorbreken meer vrouwen het glazen plafond.
16 maart 2009 -
Weinig vrouwen dringen door tot de top van bedrijfsleven en overheid. Hoe kun je als vrouw wel succesvol zijn? De Volkskrant zocht het antwoord op die vraag door een deel van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste bestuurders te ondervragen over de prestaties van vrouwen in de top.
13 maart 2009 -
Het valt nog mee met de ontslagen in Nederland, maar ook hier is het alleen maar logisch dat werknemers – ook hoog opgeleide – zenuwachtig worden. Daarom komt Infoworld met dertien aanwijzingen dier er op kunnen wijzen dat uw baan in gevaar is – plus manieren om daarmee om te gaan.
12 maart 2009 -
47 procent van de pas afgestudeerden zou een baan accepteren onder het niveau van opleiding. Op de vraag wat voor deze doelgroep recessieveilige werkgevers zijn werd de (semi-)overheid het meest genoemd. Gevolgd door internationaal georiënteerde bedrijven.
12 maart 2009 -
Mensen die hun werkfrustraties altijd onderdrukken, hebben drie keer vaker een stagnerende loopbaan dan degenen die zo nu en dan flink uitvallen. Boos worden kan dus goed zijn voor uw carrière. Dat blijkt uit de Harvard Study of Adult Development, een onderzoek dat 824 mensen al ruim 60 jaar volgt.
11 maart 2009 -
Net ontslagen? Staat uw baan op de tocht? Dan vindt u het vast geen prettig idee om de lezen dat het de meeste werkloze managers vier tot zeven maanden kost voor ze een nieuwe baan vinden. Reden voor paniek? Dat kan. Maar u kunt die periode ook gebruiken om te ontdekken wat u nu echt wilt.
10 maart 2009 -
Vorige week bleek uit Brits onderzoek dat werknemers heel veel pikken om hun baan maar te behouden, zelfs onacceptabel gedrag van hun baas. Amerikaans onderzoek van Adecco bevestigt deze tendens. De werkplek blijkt steeds harder te worden. Niet het recht van de beste, maar dat van de meest meedogenloze geldt.
10 maart 2009 -
Hoger opgeleiden in Europa grijpen de economische crisis aan om hun carrière een impuls te geven. 40 procent is er van overtuigd dat de crisis een goede kans biedt om te groeien. 28 procent is niet bang dat zij hun baan zullen verliezen, al denken ze wel dat de crisis een negatief effect zal hebben op hun positie.
5 maart 2009 -
Slechts twee procent van de Nederlanders gaat niet actief op zoek naar een andere baan vanwege de huidige economische situatie. Zestien procent daarentegen wel. Vooral carrièresites worden hiervoor gebruikt. 86 procent van de Nederlanders vindt dat deze sites het oriënteren op de arbeidsmarkt eenvoudiger maakt.
4 maart 2009 -
Na ontslag nemen vooral vrouwen vaak snel een baan onder hun niveau aan. Puur om weer financiële zekerheid te hebben. Echt verstandig is dit echter niet. Dat zegt sociaal wetenschapper Irma Mooi-Reci op HR Praktijk. Door de tijd te nemen om uit te zoeken welke baan echt bij hen past, worden mensen uiteindelijk gelukkiger.
3 maart 2009 -
In de ‘zware-tijden-editie' van zijn boek ‘Welke kleur heeft jouw parachute?', vertelt Richard Bolles hoe werkzoekenden ook in economisch slechte tijden de kans op het vinden van een droombaan kunnen vergroten. Natuurlijk moet u zich netjes kleden en uw sterke en zwakke punten op kunnen noemen, maar er is meer.
2 maart 2009 -
Een MBA is duur en verliest steeds meer status nu er ieder jaar meer opleidingen bij komen. Academici van de Booth School of Business en Harvard onderzochten waarom vrouwelijke MBA’ers het niet net zo goed doen als hun mannelijke equivalenten. En concludeerden dat een MBA halen tijdverspilling is voor vrouwen.
27 februari 2009 -
Uit onderzoeken blijkt dat één op de vier werknemers bang is dit jaar werkloos te raken. Om dat te voorkomen of om zich daar alvast op voor te bereiden, kiezen Nederlandse werknemers massaal voor een aanvullende beroepsopleiding. Dat constateert Scheidegger Opleidingen.