17 maart 2010 -
In deze onzekere tijden, nemen steeds meer werknemers een coach. Omdat een carrièrecoach over het algemeen niet goedkoop is en een coachingstraject vaak enkele maanden of zelfs jaren duurt, is het erg belangrijk om te weten waar aan u een slechte coach herkent.
16 maart 2010 -
Denk goed na voor u een hogere functie accepteert of zelfs nastreeft. Zijn het hogere salaris, de status en de macht alles wat u daarvoor op moet geven echt waard? In tegenstelling tot de overheersende gedachtengang, wil niet iedereen carrière maken. Veel technici, ontwerpers en wetenschappers willen bijvoorbeeld helemaal geen leidinggevende functie. En soms geldt dit ook voor de gedoodverfde directieopvolger.
15 maart 2010 -
Vrouwen hebben het nog altijd moeilijk in een overwegend mannelijke bedrijfswereld, vooral omdat hun persoonlijkheidsprofiel sterk verschilt van dat van mannen. Vrouwen die hogerop willen, botsen niet alleen op een glazen plafond, maar hebben ook danig last van dat profiel.
12 maart 2010 -
Heeft u binnenkort een sollicitatiegesprek? Dan is het in de eerste plaats belangrijk dat de HR-manager weet dat u over de juiste kwalificaties beschikt en dat u bij de onderneming past. Het is echter net zo belangrijk dat u over weet te brengen hoe graag u die baan wel niet wilt.
5 maart 2010 -
De oriëntatie van pas afgestudeerden op de Europese arbeidsmarkt zet door. Steeds vaker kiezen de jonge professionals voor een baan buiten hun landsgrenzen. HR-afdelingen zijn hierdoor genoodzaakt hun internationale HR-beleid verder te standaardiseren.
4 maart 2010 -
Hoogopgeleide studenten kiezen voor het volgen van een master omdat ze zich verder willen specialiseren (58 procent) of vanuit een negatieve keuze dat ze nog niet willen gaan werken (achttien procent). Slechts negen procent zou gaan werken als er geen crisis was geweest.
4 maart 2010 -
Internet blijft in absolute en relatieve termen sterk aan belang winnen in het oriëntatiegedrag van de Nederlandse beroepsbevolking. Was in 2006 nog 21 procent van de kanalen gebaseerd op internet, zoals vacaturebanken en recruitmentsites, in 2009 is dat bijna met de helft gestegen naar 30 procent. Het oriëntatiegedrag is ook in algemene zin sterk aan verandering onderhevig.
3 maart 2010 -
Maar liefst zes op de tien Nederlanders denken tijdens het fitnessen aan hun werk, zo blijkt uit onderzoek onder meer dan 12.000 Nederlanders. Voor veel fitnessers is het sportmoment ook de enige mogelijkheid om zonder afleiding van bijvoorbeeld kinderen, collega's of telefoon na te denken over de loopbaan.
2 maart 2010 -
Hoogopgeleide studenten en professionals zijn nog steeds overwegend optimistisch over het vinden van een baan. Dat blijkt uit een onderzoek onder 363 bezoekers van het Careerevent - georganiseerd door Nobiles Media - afgelopen vrijdag en zaterdag in de Jaarbeurs Utrecht.
19 februari 2010 -
Ambtenaren gaan dit jaar minder vaak op zoek naar een nieuwe baan. Momenteel is 21 procent van de ambtenaren actief op zoek naar een nieuwe functie. In 2009 was dat nog 34 procent. Ook zijn ambtenaren in deze barre economische tijden zeer tevreden over hun werkgever.
17 februari 2010 -
Hoe toont u leiderschap? Die vraag wordt veel gesteld en eveneens op talloze manieren beantwoord. Dale Carnegie geeft op haar site alvast negen tips om een inspirerend en stimulerend leider te zijn en dus de medewerkersbetrokkenheid te vergroten. Doe er uw voordeel mee.
15 februari 2010 -
De ongunstige arbeidsmarkt belemmert de beroepsbevolking in haar wil om van baan te veranderen. Een kwart van de werkzame beroepsbevolking verwacht binnen een jaar een nieuwe baan te hebben. Echter, tweederde van deze groep heeft moeite om een andere baan te vinden, terwijl ze daar wel zeer actief naar op zoek is.
27 januari 2010 -
De werkvloer is een van de belangrijkste statusplekken in onze maatschappij. Wanneer u uw status op de werkvloer op de juiste manier beheerst, kunt u uw positie op de werkvloer verbeteren en vergroot u uw kansen om uw baan te behouden. Dit stelt Richard van Berkel, auteur van het boek ‘Status’.
12 januari 2010 -
Bijna de helft (42 procent) van de werknemers geeft aan in 2010 het liefst een hoger salaris te willen gaan verdienen. 980 respondenten gaven op de website van Unique antwoord op de vraag: wat wil jij in 2010 in je werk bereiken? In het kader van de start van het nieuwe jaar en de goede voornemens die hierbij horen, peilde Unique wat de wensen zijn op het gebied van werk.