28 februari 2012 -
Ruim de helft van de Nederlanders vindt zichzelf ambitieus. Mannen vinden dat vaker dan vrouwen. Ruim 65 procent van de mannen vindt zichzelf ambitieus, in tegenstelling tot 51,9 procent van de vrouwen. 8,2 procent van de Nederlanders vindt zichzelf zelfs zeer ambitieus. Daarnaast zijn mannen ook vaker tevreden over hun werk dan vrouwen, zij waarderen hun werk vaker met een tien.
23 februari 2012 -
Volgens ruim 50 procent van de Nederlandse werkzoekenden heeft de crisis negatieve effecten op zijn of haar loopbaan gehad. Zij zitten bijvoorbeeld vast in een baan waar zij niet tevreden mee zijn, of zijn hun baan kwijtgeraakt. Toch bereiden Nederlanders zich niet intensief voor op een sollicitatie. Dat blijkt uit het jaarlijkse sollicitatieonderzoek van JobTrack.nl onder 1.032 respondenten.
23 februari 2012 -
De werkloosheid in Nederland is toegenomen tot zes procent van de beroepsbevolking (ongeveer 474.000 mensen). Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vorige week bekend. Jurofoon en BNP Paribas Cardif hebben het afgelopen jaar ervaren dat werknemers niet goed weten wat hun rechten en plichten zijn rondom ontslag. Daarom zetten zij de vijf grootste misverstanden over ontslag op een rij.
22 februari 2012 -
Uit onderzoek van StudentenBureau blijkt dat meer dan 75 procent van de studenten de kans klein acht nog te beginnen met een Master. De oorzaak ligt bij de geplande bezuinigingen in het hoger onderwijs. HBO-studenten twijfelen nog sterker: 84 procent betwijfelt te zullen starten met een Master. Ruim één derde van de studenten gaf tevens aan niet te zijn gestart met hun huidige opleiding als ze dit eerder hadden geweten.
21 februari 2012 -
Vrouwen presteren over het algemeen beter tijdens een sollicitatie dan mannen. Dit blijkt uit een analyse van eerdere onderzoeksresultaten op de University of Western Ontario, zo schrijft de Telegraaf. Vrouwen kunnen de opborrelende stress tijdens het gesprek namelijk beter in bedwang houden dan hun mannelijke concurrenten.
20 februari 2012 -
De eerste paar minuten van een sollicitatiegesprek geven meteen de doorslag. Alles wat daarna gebeurt heeft in regel weinig invloed meer op de perceptie van de recruiter. Dat blijkt uit een analyse van sollicitatiegesprekken door de Universiteit van Texas, zo achterhaalde Express.be.
15 februari 2012 -
Polen zien werk in Nederland als basis voor hun toekomst in Polen. Zo ziet 70 procent van de Polen het werk in Nederland als basis voor het bouwen of kopen van een eigen huis en heeft 26 procent van de Polen plannen om met het verdiende geld een eigen bedrijf te starten in het thuisland. Deze resultaten blijken uit onderzoek onder de uitzendkrachten van Holland Contracting.
9 februari 2012 -
We worden steeds ouder en gezonder, en kunnen daarom gemakkelijk doorwerken tot ons 70ste. Op de website werkentotjezeventigste.nl kunnen Nederlanders toezeggen om langer door te werken en zo bijdragen aan een 'symbolisch' bedrag voor de BV Nederland. Dit initiatief is tot stand gekomen als reactie op de bezuinigingen.
8 februari 2012 -
Bijna 40 procent van de werknemers liegt in een sollicitatiegesprek over zijn huidige salaris. Een forse daling in vergelijking met vier jaar geleden. In 2008 loog meer dan de helft van de werknemers over zijn salaris. Dit blijkt uit onderzoek van de NationaleVacaturebank.nl onder 1.000 respondenten.
7 februari 2012 -
Een baan als CEO is niet altijd rozengeur en manenschijn. De helft van de CEO`s voelt zich bijvoorbeeld geïsoleerd en eenzaam. Van de pas benoemde CEO’s is dit zelfs 70 procent. Van de CEO's die zich geïsoleerd voelen, meent 61 procent dat dit hun prestaties in de weg staat.
7 februari 2012 -
Nederlandse millennials (geboren na 1980), hechten meer belang aan opleidingsmogelijkheden en een goede werk-privé balans, dan aan salaris. Dat blijkt uit 'Millennials at work' een onderzoek van PwC onder 4.000 jonge professionals uit 75 landen. Nederlandse jonge professionals gaan een stap verder dan hun internationale collega's. Salaris staat hier niet in de top vijf van belangrijkste aspecten. Internationaal staat salaris op een tweede plaats.
3 februari 2012 -
In december 2011 zei minister Kamp dat werklozen er alles aan moeten doen om een baan te vinden. Werklozen moeten bereid zijn om verder te reizen of zelfs te verhuizen voor een nieuwe baan. Uit onderzoek van Intelligence Group blijkt dat tot en met 2010 de Nederlander steeds minder bereid was te verhuizen voor een baan. In 2011 is dat veranderd: de verhuis- en reisbereidheid is toegenomen.
1 februari 2012 -
Een op de tien Nederlanders die op zoek is naar een nieuwe baan, vindt deze het liefste in het buitenland. België, Duitsland en de VS zijn het meest populair. Vooral hoger opgeleiden, jongeren en ouderen willen weg. Opvallend is het relatief hoge aantal 40-plussers met uitgebreide (management) ervaring die hun heil in het buitenland zoeken.
27 januari 2012 -
Nederlandse werknemers zetten in 2012 de werkvoornemens op persoonlijk vlak bovenaan. 23 procent van hen wil meer voor zichzelf opkomen en 39 procent wil zorgen voor een betere werk/privé-balans. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 995 respondenten. De uitkomsten laten zien dat de voornemens verschoven zijn ten opzichte van vorig jaar en dat werkvoornemens op zakelijk gebied in belang zijn afgenomen.