1 juni 2012 -
Een ruime meerderheid (65 procent) van de hbo-studenten twijfelt om een master te volgen door de langstudeerboete en de mogelijke afschaffing van de studiefinanciering bij een master. Dat blijkt uit de resultaten van de Nobiles MotivatieMonitor Onderwijs 2012. "Alarmerend," noemt Marloes Streng van Nobiles Media.
30 mei 2012 -
Waren ze nog maar een paar jaar geleden eerder uitzondering dan regel, tegenwoordig zijn goede traineeships niet meer weg te denken uit het carrièrepad van een hoogopgeleide. Dat laten de resultaten zien van de MotivatieMonitor Traineeships 2012. Inmiddels heeft 87 procent van de ondervraagde hoogopgeleide studenten wel oren naar zo’n traineeship. Bijna de helft, 47 procent, solliciteert zelfs liever op een traineeship dan op een startersfunctie.
30 mei 2012 -
Achttien procent van de Nederlanders noemt het klimaat als belangrijke reden om een internationale carrière te ambiëren. Voor Nederlanders is dat ruim twee keer zo belangrijk als het wereldwijd gemiddelde. Voor Ieren is het klimaat 3,5 keer een belangrijker beweegmotief. De belangrijkste en meest onderscheidende reden voor Nederlanders om in het buitenland te gaan werken is 'om zichzelf uit te dagen'. Voor de helft is dit een van de belangrijkste redenen.
29 mei 2012 -
Maar liefst twintig procent van de CFO’s verwacht binnen twee jaar de rol van CEO te vervullen. Dit blijkt uit de jaarlijkse Michael Page International Global CFO Barometer, waarvan de resultaten werden gepresenteerd tijdens de Michael Page International CFO Breakfast Meeting. In tegenstelling tot de collega’s in de rest van de wereld denkt de Nederlandse CFO hier anders over: slechts zes procent verwacht de rol van CEO in 2014 te vervullen.
25 mei 2012 -
Uit de resultaten van een poll vant StepStone blijkt dat slechts 13,9 procent van de Nederlandse werknemers tot hun pensioen dezelfde functie willen blijven uitvoeren bij de organisatie waar zij nu werkzaam voor zijn. Op Europees niveau is dit percentage 21 procent.10,8 procent van de Nederlandse respondenten wil wel bij dezelfde organisatie blijven werken, maar op den duur een andere functie gaan uitvoeren.
25 mei 2012 -
Studenten geven hun sollicitatiekwaliteiten gemiddeld een hoger cijfer dan bedrijven dat doen. Waar de studenten zichzelf gemiddeld een 7,2 geven worden ze door bedrijven beoordeeld met een 6,1 blijkt uit het Nationaal Stage Onderzoek van Stageplaza. Vooral MBO-studenten schatten hun sollicitatiekwaliteiten een stuk hoger in.
24 mei 2012 -
De voortdurende economische onzekerheid heeft een onmiskenbaar temperend effect op de verwachtingen die jongeren hebben van werk en carrière. 46 procent van de jongeren (tot 25 jaar) denkt dat de crisis aanhoudt, 45 procent vermoedt dat de werkloosheid toe zal nemen, 39 procent meent dat carrière maken moeilijker wordt en 41 procent dat het vinden van een passende baan lastiger zal zijn.
22 mei 2012 -
Op de vraag of zij in hun werk het liefst worden gestuurd, ondersteund of vrijgelaten, antwoord maar liefst 58 procent van de IT-studenten dat zij het liefst worden ondersteund. Dit blijkt uit onderzoek van neomax onder 940 IT-studenten op MBO- en HBO-niveau. 32 procent wordt bij voorkeur vrijgelaten bij de uitvoering van hun taken en tien procent geeft aan graag gestuurd te worden.
22 mei 2012 -
Organisaties krijgen in de verschillende branches nog steeds meer dan voldoende (interne) reacties op openstaande vacatures. Maar wat is nu de moeite waard? Een traditioneel Curriculum Vitae zegt te vaak onvoldoende over de kandidaat. Aan werknemers die op zoek zijn naar een nieuwe functie of baan de schone taak zich zo te presenteren dat hun informatie de moeite waard is om te lezen.
21 mei 2012 -
Voordat Belgen solliciteren op een baan, willen ze eerst zoveel mogelijk te weten komen over het bedrijf. Dat blijkt uit een online poll van StepStone.be waaraan 1.017 bezoekers deelnamen. Maar liefst 93 procent van de werkzoekenden zoekt eerst actief informatie over de bedrijfscultuur voordat ze solliciteren. Dit schrijft 6Minutes.be.
18 mei 2012 -
Nederland is tussen 2009 en 2011 wereldwijd drie plaatsen gestegen onder werknemers die internationaal willen werken. In totaal heeft negentien procent van hen ook een voorkeur voor Nederland, wat neerkomt op 382 miljoen personen wereldwijd. Naast Nederland hebben zij gemiddeld nog interesse in ruim dertien landen meer. De populairste landen zijn Amerika, gevolgd door de UK en Canada. Het minst populair zijn Sierra Leone, gevolgd door Bosnië en El Salvador.
16 mei 2012 -
Ruim 50 procent van de hoog opgeleide professionals wil op dit moment meer uitdaging in het werk. Vooral jonge hoogopgeleide werknemers - tot 25 jaar (59 procent) en van 25 tot 34 jaar (50 procent) - snakken naar meer spanning. Deze generatie zoekt haar uitdagingen vooral door regelmatig van werkgever te wisselen. Ervaren professionals van 45 en ouder creëren hun uitdagingen vaker zelf, bijvoorbeeld door binnen hun baan nieuwe projecten te starten.
15 mei 2012 -
Geld en een gebrek aan de juiste vaardigheden zijn de belangrijkste redenen voor passieve werkzoekenden om hun huidige baan aan te houden. Dat blijkt uit onderzoek van Bing onder 3.000 Britten, zo schrijft Express.be. De onderzoekers stelden vast dat 60 procent van de ondervraagden het liefst van werkgever zouden veranderen, maar dat 46 procent het niet doet vanwege financiële overwegingen en 42 procent niet wegens het niet hebben van de vereiste vaardigheden.
14 mei 2012 -
Voor moeders zijn een goed salaris gevolgd door werksfeer de belangrijkste redenen om voor een werkgever te kiezen. Belangrijker dan gemiddeld zijn ‘dichtbij huis werken/acceptabele reistijd’ en ‘de mogelijkheid om parttime te werken’. De helft (50 procent) van de moeders geeft aan dat zij door de komst van kinderen anders tegen werk zijn gaan kijken.