6 augustus 2012 -
Het zijn niet een gebrek aan mogelijkheden om flexibel te werken of de zorg voor kinderen die vrouwen ervan weerhoudt tot de top van Britse organisaties door te breken. Volgens nieuw onderzoek van het Center for Talent Innovation, is de echte reden een gebrek aan mentoren – mensen die hun sporen verdiend hebben en de gok durven te wagen met jong talent, zich voor hen in willen zetten en naar voren schuiven voor promoties.
3 augustus 2012 -
De belangrijkste reden voor het volgen van een opleiding of training is verdieping en verbreding van kennis. Ruim 45 procent van de werknemers legt hier de prioriteit.Op de tweede plaats staat het verbeteren en ontwikkelen van skills, zoals presenteren of leidinggeven (28 procent) en als derde motivatiefactor voor het volgen van opleidingen en trainingen wordt het maken van een carrièrestap (27 procent) genoemd.
2 augustus 2012 -
Bijna 60 procent van de werknemers zegt niet zichzelf te zijn op de werkvloer. Ruim een derde van hen heeft zelfs een speciale ‘werk kant’ en een op de tien zegt de mindere kanten van zijn of haar persoonlijkheid te verbergen voor collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder 1.100 respondenten.
1 augustus 2012 -
Werkzoekenden die actief aan het solliciteren zijn naar een nieuwe baan, stoppen daar in de zomervakantie niet mee. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. Ruim 95 procent van de ondervraagden gaat in de zomermaanden actief door met solliciteren. Daarvan geeft zestien procent aan te verwachten dat zij tijdens deze periode juist meer kans maken omdat er minder mensen solliciteren.
30 juli 2012 -
Londen is de populairste stad ter wereld om te werken, gevolgd door New York en Singapore. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey. Dat betekent dat Sydney van de derde plaats is gestoten ten opzichte van twee jaar geleden, toen dezelfde vraag werd gesteld. De voorkeur van de Nederlanders wijkt overigens iets af van de internationale voorkeur.
30 juli 2012 -
Negen procent van de werkende Nederlandse beroepsbevolking verwacht het komende jaar zijn baan te verliezen, een lichte stijging ten opzichte van acht procent in 2011. De Nederlandse beroepsbevolking die verwacht zijn baan niet te verliezen is licht gedaald van 75 naar 72 procent. Onder de allochtone beroepsbevolking is deze daling beduidend sterker, van 73 naar 68 procent.
19 juli 2012 -
Nederlanders werken massaal door tijdens de vakantie. Volgens recente cijfers van Regus werkt bijna 40 procent van de Nederlanders door. Wat dat betreft is het aantal in elk geval niet toegenomen in de afgelopen jaren, want volgens cijfers van Monsterboard.nl was het in 2008 nog bijna 50 procent. Aan de opkomst van de smartphone alleen kan het dus niet liggen, zoals vaak wordt beweerd.
13 juli 2012 -
30 procent van de Nederlandse werknemers ziet de zomer als ideale periode om een opleiding te volgen. Dat blijkt uit online onderzoek van ISBW. De rust is voor achttien procent aanleiding voor het volgen van een opleiding en twaalf procent geeft aan de extra energie die de zomer geeft als boost te gebruiken voor het vergaren of bijspijkeren van kennis.
13 juli 2012 -
Doordat net afgestudeerden steeds moeilijker een baan vinden, hebben studenten het dit jaar moeilijker dan ooit om vakantiebanen te krijgen. De young professionals pakken nu de banen aan die eigenlijk bedoeld zijn voor studenten. Dat constateert Jan-Peter Cruiming van Jobbird.com en studenten.nl op basis van een actuele analyse van vacatures en aannamebeleid.
10 juli 2012 -
Steeds meer werkgevers nodigen kandidaten uit voor een online videosollicitatie. Een gesprek per webcam scheelt zowel werkgever als kandidaat vaak onnodige reistijd en agenda stress. Voor veel kandidaten is het echter de allereerste keer dat ze op deze manier een sollicitatiegesprek voeren. Goed nieuws, u kunt dit gesprek nu gratis voorbereiden op videosolliciteren.nl.
22 juni 2012 -
Drie op de vier Nederlanders wil wel van baan veranderen, maar laat zich daarvan weerhouden omdat de overgang niet goed is geregeld. Mensen noemen vooral het verlies van een vast contract (54 procent), de zekerheid van de huidige baan (51 procent) en de angst voor minder salaris (44 procent) als een sta in de weg voor mobiliteit.
18 juni 2012 -
In de afweging om voor een werkgever te kiezen, speelt de mogelijkheid om parttime te werken voor vaders nauwelijks een rol. Terwijl 23 procent van de gemiddelde Nederlanders dit noemt en 30 procent van de moeders, is het slechts voor vier procent van de vaders een reden om een werkgever te kiezen. Ook andere aan zorg gerelateerde arbeidsvoorwaarden, zoals kinderopvang, ouderschapsverlof of mantelzorgtaken scoren bij vaders minder dan gemiddeld.
7 juni 2012 -
Sinds bekend is geworden dat de belastingvrije vergoeding voor woon-werkverkeer op losse schroeven staat, neemt het animo voor banen op enige afstand dramatisch af. Dat constateert Jan-Peter Cruiming van Jobbird.com op basis van analyse van de reacties op de bijna 40.000 vacatures in haar bestand. Werknemers zijn door de nieuwe maatregel bang er straks honderden euro's op achteruit te gaan en kiezen liever voor een functie dicht bij huis.
4 juni 2012 -
Van de huidige afstudeerders en jongste starters geeft bijna een kwart aan dat ze een andere studie hadden gekozen, als ze hadden geweten van de huidige economische crisis en de impact ervan op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit een arbeidsmarktonderzoek dat Intelligence Group, in opdracht van StudentenWerk, heeft uitgevoerd.