zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Waardering belangrijker dan salaris

3 oktober 2013 - Werkgevers zijn door de crisis genoodzaakt hun personeel te vragen om salaris in te leveren. Werknemers vinden het salaris helemaal niet meer zo belangrijk, zij vinden het veel belangrijker om waardering voor hun werk te krijgen. Waardering wordt vaak over het hoofd gezien, maar anno 2013 willen mensen horen dat hun inzet de moeite waard is. Zo blijkt uit Europees onderzoek van StepStone .

  Lees verder...      1 reactie

Banenperspectief maakt Nederlandse jongeren 'Spaans benauwd'

24 september 2013 - Nederlandse jongeren schatten hun kansen op de arbeidsmarkt net zo laag in als Spaanse jongeren. Maar liefst 70 procent verwacht moeilijk of geen voltijdbaan te kunnen vinden na afronding van de studie. Het verschil met de Spaanse studenten is marginaal (71,6 procent). Duitsers, Oostenrijkers en Fransen zijn veel positiever over hun carrière-perspectieven.

  Lees verder...      1 reactie

Hoogopgeleide vreest voor baanverlies

23 september 2013 - De helft van de hoogopgeleiden in Nederland maakt zich zorgen om zijn baan. Door de aangekondigde bezuinigingen op kinderbijslag en kinderopvangtoeslag overweegt ruim 23 procent minder te gaan werken. Hun salaris weegt niet meer op tegen de kosten van de opvang. 48 procent verwacht niet dat de prinsjesdagplannen zullen bijdragen aan het economisch herstel van Nederland. Een derde verwacht zelfs een verslechtering.

  Lees verder...      2 reacties

Crisis dwingt Nederlander tot betere studie- en beroepskeuze

17 september 2013 - Het aantal Nederlanders dat spijt heeft van een beroeps- of studiekeuze is ten opzichte van 2008 fors afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Werksite.nl onder 1.670 respondenten. Waar in 2008 nog 80 procent spijt had van zijn of haar beroepskeuze, is dat in 2013 57 procent.

  Lees verder...      Reageer

Tweede inkomen: de nieuwe norm in Nederland?

10 september 2013 - Zowel Europese overheden als huishoudens hebben al vijf jaar te maken met economische malaise. Recent onderzoek van Herbalife naar de houdingen ten opzichte van de veranderingen op de arbeidsmarkt, toont aan dat 39 procent van de Nederlanders uit pure noodzaak een parttime tweede baan heeft genomen om de eindjes aan elkaar te knopen. Bovendien adviseert 77 procent van de mensen met een tweede inkomen vrienden en familie om een tweede baan te zoeken.

  Lees verder...      2 reacties

Hogeropgeleide wil zekerheid in non-profit sector

6 september 2013 - Hogeropgeleiden kiezen meer dan drie jaar geleden voor een baan in de non-profit. De sectoren onderwijs, overheid en zorg worden genoemd als favoriete branche om in te werken. Niet het idealisme is gestegen maar de voortdurende crisis leidt er toe dat hogeropgeleiden meer voorkeur krijgen voor 'veiliger' sectoren. Daarnaast is onder deze doelgroep het ‘je leven bij één bedrijf kunnen werken’ weer aantrekkelijk. Drie jaar geleden was dit voor acht procent een arbeidsdoel, nu voor ruim tien procent.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke leider in spagaat tussen zakelijkheid en openheid

5 september 2013 - Een derde van alle vrouwelijke werknemers verkiest een mannelijke baas boven een vrouwelijke manager. Dat bleek onlangs uit een onderzoek bij de Britse modeketen Hobbs. Die resultaten komen overeen met die van een onderzoek uit 2012 onder 5.000 Britse werknemers. Toen bleek dat 45 procent van de vrouwelijke leidinggevenden onder de noemer 'bullebak' valt en dat vrouwen het vooral op vrouwen gemunt hebben.

  Lees verder...      2 reacties

Laat uw passie niet uw neergang zijn

4 september 2013 - Tegenwoordig hoort men bijna niet anders dan: ‘Volg uw passie, dan komt het vanzelf goed.’ Het lijkt net alsof passie garant staat voor succes, maar er schuilt ook gevaar in werken met passie. Als u vast loopt in uw werk en u weet niet precies wat u wilt met uw leven en/of uw werk, dan leest men juist vaak teksten die schreeuwen: ‘Weet wat u wilt’ en ‘Zoek uw passie’. Hieronder gaat Nell van de Ligt van Ligtpunt.nl op dit onderwerp in.

  Lees verder...      1 reactie

Helft technische studenten wil aan de slag buiten Nederland

30 augustus 2013 - Studenten aan de drie Nederlandse technische universiteiten in Eindhoven, Delft en Enschede willen na hun studie bij voorkeur in het buitenland aan de slag. Slechts 49 procent wil binnen Nederland werken. Een groot aantal (31 procent) denkt binnen Europa te blijven en een kleine groep (tien procent) overweegt de Verenigde Staten of Azië.

  Lees verder...      1 reactie

Hays start met online zelfstudie voor werkzoekende

27 augustus 2013 - Hays stelt vanaf deze week online studieboeken en vakliteratuur beschikbaar. Door het kosteloos aanbieden van ruim 150 e-books wil Hays professionals helpen om hun vakkennis actueel te houden zodat zij hun waarde op de arbeidsmarkt vergroten. Uiteraard kunnen werkgevers ook van de dienst gebruik maken.

  Lees verder...      Reageer

CEO-stage op herhaling

19 augustus 2013 - Net als in 2011 gaan 40 ambitieuze HBO/HBO+ studenten ook dit jaar met elkaar de strijd aan voor die ene, unieke stageplaats. In oktober vindt een Challenge Weekend plaats op de Welten Campus. Gedurende dit weekend worden de studenten tijdens workshops en teamopdrachten beoordeeld op diverse competenties waaraan een CEO volgens Welten moet voldoen. Wie daar het best in slaagt wordt de nieuwe CEO stagiair(e) van Cees Welten.

  Lees verder...      1 reactie

Werknemers 'faken' gezondheid

16 augustus 2013 - Ruim een derde van de Nederlanders (34 procent) blijft doorwerken terwijl zij eigenlijk te ziek zijn om te werken. Daarmee lijkt de bevolking in toenemende mate te zwichten voor de angst voor ontslag. Dat schrijft Jasper van der Klip van Gingermood Coachmatchers. Onderzoek van Gingermood Coachmatchers heeft uitgewezen dat 53 procent van de werknemers aangeeft dat de werkdruk hoger is dan voorgaande jaren.

  Lees verder...      2 reacties

Jonge sollicitant onderschat belang van soft skills

16 augustus 2013 - Jonge werkzoekenden onderschatten het belang van zogenaamde soft skills als kritisch denken en probleemoplossing. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het Bryan & Stratton College en Wakefield Research onder werkzoekenden tussen de achttien en 34 jaar. De onderzoekers stelden vast dat slechts zestien procent van de werkzoekenden van mening is dat zachte vaardigheden een vereiste zijn voor een succesvolle carrière.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander solliciteert vaker in België

13 augustus 2013 - Steeds meer Nederlanders zoeken de laatste tijd een baan in België. Bijna de helft van de Belgische midden- en kleinbedrijven in de Vlaams-Nederlandse grensregio zegt vaker sollicitaties van Nederlanders te krijgen. Dat schreef de Gazet van Antwerpen zaterdag. De Telegraaf bericht er nu ook over.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 52 53 54 55 104 volgende >
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10