5 januari 2021 -
Voornamelijk ingegeven door de coronacrisis denkt een grote groep Nederlanders aan een radicale carrièreswitch. Ruim twee op de tien mensen in de beroepsbevolking (22 procent) overweegt een baan in een andere branche te zoeken. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van NHA onder ruim 1000 Nederlanders, uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect.
16 december 2020 -
Van de werkende mannen in Nederland denkt twintig procent topsporter te kunnen worden, wanneer hij alles op alles zou zetten om dit te bereiken. Van deze twintig procent weet zes procent zelfs zeker dat hij dat zou kunnen worden. Mannen schatten zichzelf hoger in dan vrouwen. Van hen denkt slechts vijftien procent dat zij, wanneer zij alles op alles zou zetten, waarschijnlijk of zeker topsporter kan worden.
9 december 2020 -
NIDAP heeft in opdracht van de NRTO de gevolgen van de Coronacrisis op deze branche onderzocht. Onderzocht zijn met name werkgevers met 100 of meer werknemers. "We zien een forse groei van online leren, maar toch blijft de sociale component van leren belangrijk. De meerderheid van deelnemers kiest voor klassikaal of combinatie van online en klassikaal," aldus Ria van ’t Klooster (directeur NRTO).
7 december 2020 -
Recruiters zijn niet populair onder een groot deel van werkzoekenden. Maar waarom niet? En wat kan daaraan worden veranderd? Sollicitatiedokter sprak zowel werkzoekers als recruiters om te vragen waar het spaak loopt.
25 november 2020 -
Zes op de tien werkzoekers hebben een hekel aan het schrijven van hun motivatiebrief. Dat blijkt uit recent onderzoek van Sollicitatiedokter. Het voeren van een sollicitatiegesprek vinden veel mensen (37 procent) ook lastig, terwijl bijna niemand (drie procent) voornamelijk moeite lijkt te hebben met het opstellen van een cv.
23 november 2020 -
Door de lockdown realiseert 36 procent van de werkende Nederlanders zich meer dan ooit dat het belangrijk is om altijd te blijven doorleren. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Bezinning leidt tot inzicht’ van Online Academy, uitgevoerd onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst. Zeven procent van de werkenden is vanwege corona gestart met een training, cursus of opleiding of gaat hiermee starten.
17 november 2020 -
Bijna de helft van de mensen die op zoek zijn naar een baan, worden wel eens benaderd door een recruiter. Dat blijkt uit onderzoek van Sollicitatiedokter onder ruim 2500 respondenten. De cijfers geven een verandering op de arbeidsmarkt weer. Steeds vaker meldt een werkgever zich bij een werknemer, in plaats van andersom.
12 november 2020 -
Vanwege de impact van de corona maatregelen op onze economie voelt slechts 24 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zich zeker van zijn baan. De resterende 76 procent wilt zich misschien of zeker omscholen. Dit blijkt uit de Omscholen Poll van Nationale Beroepengids al door ruim 2500 mensen is beantwoord.
11 november 2020 -
Het belangrijkste aspect tijdens een sollicitatieprocedure is het ontvangen van een gegronde reden bij een afwijzing. Dat is althans de mening van de gemiddelde Nederlandse werkzoeker, zo blijkt uit onderzoek van Sollicitatiedokter. Andere aspecten die werkzoekers belangrijk vinden tijdens een sollicitatieprocedure is dat ze makkelijk online kunnen solliciteren en dat ze de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren.
10 november 2020 -
Partners spelen een even grote rol als directe collega’s in het inspireren van de Nederlandse werkenden om te leren en te ontwikkelen. Zo geeft vijftien procent van de werkenden aan dat hun partner degene is die hen het meest inspireert om te (blijven) leren en ontwikkelen, en is dit voor zestien procent van de werkenden hun directe collega.
10 november 2020 -
Starters zien hun kansen op de arbeidsmarkt een stuk somberder in dan andere werkenden en werkzoekenden en ook over het thuiswerken zijn ze aanzienlijk minder te spreken. Dat blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank en Intermediair, uitgevoerd door Motivaction, onder bijna 700 respondenten.
4 november 2020 -
Halverwege maart werkten veel mensen voor het eerst niet meer op kantoor. Een tijdelijke maatregel, zo leek het. Maar inmiddels is het bijna november en weten we: thuiswerken is een marathon geworden. Dat hierdoor onze tevredenheid afneemt, ligt voor de hand, maar het tegendeel blijkt waar.
4 november 2020 -
Werkzoekers onderhandelen tijdens hun contractgesprek het liefst over gunstigere werktijden. Dat blijkt uit onderzoek van Sollicitatiedokter in samenwerking met Intelligence Group onder ruim 2500 werkzoekenden.
2 november 2020 -
De meeste Nederlanders willen na de corona-crisis niet meer terug naar de oude 9-tot-5-situatie op kantoor. Zo'n 55 procent van de werkenden blijft dan bij voorkeur net zo flexibel werken als ze nu doen. Een derde hoopt zelfs op nóg meer flexibiliteit. Dat blijkt uit de nieuwe Werk& Monitor van Qidos.