10 maart 2021 -
Als gevolg van de COVID-19 pandemie overweegt 35 procent van de werknemers een nieuwe baan te zoeken in de komende rwaalf maanden. Dit blijkt uit het onderzoek van Kaspersky ‘Securing the Future of Work’. De twee grootste drijfveren voor een carrière-verandering zijn een hoger salaris (49 procent) en een goede balans tussen werk en privé (41 procent).
24 februari 2021 -
Maar liefst zeventien procent procent van de werkende Nederlanders is bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.146 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Lepaya in samenwerking met Panelwizard.
9 februari 2021 -
Omscholen is sinds halverwege 2020 een zeer actueel thema. Er werden in januari 2021 een kleine tienduizend zoekopdrachten gedaan die het woord omscholen of omscholing in zich hadden. Een vergelijkbaar aantal zoekopdrachten dat in oktober 2020 werd gedaan.
3 februari 2021 -
Hoe hoger een werkzoeker is opgeleid, hoe belangrijker hij het vindt om gelijkwaardig behandeld te worden tijdens een sollicitatiegesprek. Dat blijkt uit onderzoek van Sollicitatiedokter in samenwerking met Intelligence Group. Ruim 15.000 mensen die op zoek zijn naar een baan werden ervoor aan de tand gevoeld.
1 februari 2021 -
Ruim de helft van de Nederlanders voelt zich tijdens de tweede lockdown gestrest en 38 procent ervaart dit meer dan tijdens de eerste lockdown. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder 1.000 respondenten van Intermediair, in samenwerking met Panel Inzicht.
29 januari 2021 -
Maar liefst 22 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers heeft zelf meer dan 2.000 euro uitgegeven om een thuiskantoor in te richten. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Fellowes waar 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers aan meededen. Nog eens negentien procent van de werknemers investeerde tussen de 1.000 en 2.000 euro.
28 januari 2021 -
Hoewel Nederlanders de kansen kennen van het technische vakgebied, laten ze werken in de technische branche liever aan een ander over. Zo geeft 49 procent aan dat een baan in de techniek niet bij hem/haar past, tegenover slechts 30 procent die zichzelf wel in de techniek ziet werken.
25 januari 2021 -
In deze tijden laat de arbeidsmarkt zich moeilijk peilen. LinkedIn geeft inzicht in de snelst groeiende banen, gevraagde vaardigheden en bedrijven die talent aannamen over 2020. Uit deze data blijkt dat er veel vraag was binnen verwachte sectoren als onderwijs en gezondheidszorg.
21 januari 2021 -
Bijna de helft van de vrouwen die in de technologie werken, gelooft dat de effecten van COVID-19 hun loopbaanontwikkeling hebben vertraagd. Dit blijkt uit Kaspersky's nieuwe Women in Tech-rapport wereldwijd. Waar het lockdown-leven juist zou kunnen leiden tot gelijke kansen voor mannen en vrouwen in IT-functies, hebben vastgeroeste rolpatronen deze potentiële doorbraakperiode belemmerd.
20 januari 2021 -
Werkzoekersplatform Sollicitatiedokter organiseert op 3 februari de Nationale Dag van het Cv. Tijdens dit gratis bij te wonen evenement leren werkzoekenden zich met hun curriculum vitae te onderscheiden.
18 januari 2021 -
Uit onderzoek van SD Worx blijkt dat Nederlandse werknemers de grootste waarde hechten aan hun salarispakket. Meer dan de helft (54 procent) van de Nederlandse werknemers voelt zich comfortabel bij salarisonderhandelingen en ze nemen ook vaak het initiatief om een gesprek hierover aan te gaan met de werkgever.
14 januari 2021 -
Voor de helft (52 procent) van werkend Nederland is het succes van hun collega’s een bron van inspiratie om te leren. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Bezinning leidt tot inzicht’ van Boertien Vergouwen Overduin, uitgevoerd onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst.
7 januari 2021 -
Voor velen was 2020 een pittig jaar, zowel op het werk als privé. Voor 2021 zitten we dan ook vol met goede voornemens, zo blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank en Intermediair, in samenwerking met Motivaction, onder ruim 650 respondenten. We willen voor komend jaar vooral meer investeren in sociale contacten.
6 januari 2021 -
Het percentage mensen dat omscholing overweegt is in de afgelopen weken zichtbaar gedaald. Dit blijkt uit de cijfers van de Omscholen Barometer van Nationale Beroepengids. Vooral op de dag van de aankondiging van de maatregelen, 14 december jl. is er een sterke daling zichtbaar. De vraag is dus of deze lockdown een negatief effect heeft op de motivatie tot omscholing.