Reactie: Ik was benieuwd naar ervaringen die opleiders hebben met Springest en zo kom ik hier terecht. Graag wil ik mijn (experimentele) ervaringen delen.
1. Ik kom op Springest een lead voor een cursus Excel draaitabellen tegen met een opdrachtomschrijving die voor 100% was overgenomen van mijn site. 100% match denk je dan; laten we het maar eens proberen. In de lead stond een voorkeursdatum voor de training die echter bespreekbaar was. Ok lead gekocht; klus bijna binnen en dan blijkt dat die voorkeursdatum de enige datum bleek te zijn (Hoe bedoel je de kwaliteit verifieren).
2. Nogmaals gereageerd op een lead; de klus binnengehaald, maar vervolgens geeft de opdrachtgever aan dat ze nog laten horen wanneer de cursus gegeven moet worden. en toen werd het stil. Opnieuw vraag ik me dan af wat de kwaliteit van deze lead was. Was de indiener wel gemandateerd? Was de leervraag wel serieus?
3. Bij de 3e poging kreeg ik een nette reactie dat er gekozen was voor een andere leverancier omdat deze prijstechnisch beter zou zijn.
Al met al is mijn conclusie na deze ervaringen dat ik geen leads meer koop.
Mijn advies is dan ook dat je veel beter de potentiele dienstverleners zelf kunt opzoeken; Google, Bing en DuckDuckGo zijn hierbij je vrienden.
Reactie: Interessant artikel. Fijn dat er toch nog mensen bezig zijn met het zoeken naar integrale oplossingen voor problemen binnen het bedrijfsleven.
Natuurlijk staat in het artikel een ''kort door de bocht'' samenvatting van het relaas van mevr. Follet.
Volgens mij is het probleem bij alle probleemoplossingen dat er altijd ''ingeleverd'' moet worden op het vlak van de zelfbeschikking. Zodra je moet samenwerken moet je rekening houden met de visie van andere mensen. Zo is ook integratie een vorm van een compromis. De ene persoon wil het raam open de ander niet. Er wordt gezocht naar een oplossing waar beiden tevreden mee zijn. Een compromis dus, maar wel beredeneerd en tot tevredenheid van beide partijen.
En dat is volgens mij van groot belang. Beide partijen moeten gemotiveerd zijn om tot een oplossing te komen. Ze moeten het belang van het zoeken naar een gezamenlijke oplossing inzien.
En dat wordt, mijns inziens, een steeds groter probleem in een individualiserende maatschappij, waarbij het persoonlijk belang van iedereen belangrijker wordt gevonden dan het gezamenlijke.
Reactie: Als het maar om 17% gaat, is dat helemaal niet zo schokkend. Het is allang mainstream om regelmatig van werkgever te veranderen. Medewerkers die 40 jaar bij dezelfde baas blijven, worden steeds zeldzamer. Maar is dat een negatieve ontwikkeling?
En belangrijker nog: is dat wel echt een resultaat van de ''aantrekkende economie'' of is het bijvoorbeeld een mindset van de nieuwe generatie werknemers? Hoe steekt de populatie van dit onderzoek in elkaar? Is er iets bekend over de leeftijden van de ondervraagden, of de sector waarin zij werkzaam zijn?
Ik geloof niet dat er op basis van deze data conclusies aan verbonden kunnen worden. Kale cijfers zijn gewoon kale cijfers.
Reactie: Het aanbod web developers is dus met 203 procent gestegen. Toch merken we er niets van. Blijkbaar is het aanbod alsnog minder snel gestegen dan de vraag. :-)
Reactie: Wij zien ook dat werkstress een terugkerend probleem is als het gaat om slapeloosheid met burn-out klachten tot gevolg. Tijdig in gesprek gaan met een leidinggevende of coach is raadzaam.
Reactie: Beloningen kunnen prima werken voor relatief simpele taken. De schaduwzijde is dat mensen 'dommer' worden en dus minder geschikt zijn voor deze topbanen! Denk nog even terug aan de crisis van 2008. Daniel Pink heeft dit uitgebreid beschreven in zijn boek 'Drive' Zie ook mijn artikel hierover: http://bit.ly/2DVyRpY
Er is nog een groot bezwaar tegen dit soort beloningen. Die topman doet het toch niet in z'n eentje? Er valt dus veel te zeggen voor een bonussysteem waarvan alle medewerkers profijt hebben.
Reactie: Het is de vraag wanneer werk en de werkomgeving voor jou stimulerend is. Het gras bij de buren lijkt groener dan bij jou. Met een goed zelfonderzoek en een gedegen arbeidsmarktprofiel begint een onderbouwde overstap naar een nieuwe baan. Bovendien is het van belang te weten of je bent uitgekeken op het werk dat je tot nu toe hebt gedaan, ben je toe aan een carričre switch? Maar weet je dan welke mogelijkheden je meer hebt, dan wat je tot nu toe gedaan hebt?
Eerst denken, voordat je doet!
Fred Kok
BL4U
Reactie: Vaak is slapeloosheid het gevolg van piekeren of zorgen maken over de toekomst. Met de training die wij ontwikkeld hebben kun je in drie weken leren om daar geen last meer van te hebben.
Reactie: Tja, zieke mensen worden ook niet sneller beter als er meer medicijnen ingaan. Er bestaat ook een onderzoek dat aantoont dat bonussen de creativiteit beperkt. De angst om een eventuele bonus te verliezen maakt mensen blijbaar minder innovatief. Ook voetballers die een bonus krijgen na een winst kunnen verkrampt gaan spelen. Dus soms heeft het ook een negatief effect op mechanische prestaties.
Reactie: Hmm, volgens mij doen journalisten helemaal niet aan persoonlijkheidstesten als ze dit schrijven, maar snappen de lezers best wat er bedoeld wordt met ''sterke/goede'' of ''zwakke/slechte'' persoonlijkheid.
De afsluitende alinea is wel interessant, namelijk of de Duitse regering in 1933 dezelfde selectie voor een leider had gemaakt op basis van pure persoonlijkheidskenmerken? En natuurlijk of iedereen met die kenmerken de functie had aangenomen omdat hij/zij verwacht daar effectief te zijn. Ghandi had de functie kennelijk ook uitstekend kunnen vervullen...
Reactie: Leuk artikel en actueel! Vooral stap 7 heeft ervoor gezorgd dat ik overgestapt ben naar een Nederlandse oplossing die klaar is voor de AVG. Het is ontwikkeld voor bedrijven en dat zie je in verschillende handige features terug. Erg blij mee, maar oordeel zelf.