zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Dat is logisch

peter zzp-boekhouder   |    |  19 april 2018
Reactie: Als land hebben we veel creativiteit en out-of-the-box-denkers voortgebracht. Mensen die op hun intuitie handelden. Johan Cruijff is een mooi voorbeeld. Hij heeft miljoenen anderen geinspireerd en in Catalonië wordt hij op handen gedragen. Niet alleen vanwege zijn spel en de titels die hij als coach won, maar omdat hij de Catalanen heeft geinspireerd om zelf na te denken. Zowel op het veld als daarbuiten. Helaas worden veel kinderen van jongsafaan door hun omgeving al angst aangepraat. Kijk uit, let op en de coach is bang om te verliezen en kiest voor een extra verdediger ipv een kwikzilverige linksbuiten. Het gaat zeker bij kinderen vooral om genieten en niet om the destination. Its the journey that brings happiness. Ook in het bedrijfsleven. Steve Jobs werd van school gestuurd, zijn projecten mislukten vele malen, maar hij heeft iets moois nagelaten. Op het veld, in de IT en ook op uw werk maken deze creatieven vaak het verschil. Niet de volgers die met de massa meelopen elke week netjes hun urenlijstje invullen met 40 uur gewerkt. Zoals Ben zegt laat de regels wat vieren, denk niet aan verlies, maar aan wat het kan opleveren.
 

Twee derde Nederlanders vreest voor oudedagvoorziening

peter zzp-boekhouder   |    |  18 april 2018
Reactie: Ook ZZP’er zijn bezig met hoe ze hun pensioen het beste kunnen regelen.

De mogelijkheden op een rij:. Vrijwillig pensioen opbouwen Zelfstandig ondernemers mogen –normaliter- nog tien jaar lang vrijwillig pensioen opbouwen via het pensioenfonds van het bedrijf waar zij het laatst in loondienst waren.


Hoe kunt u als ZZP’er nog pensioen opbouwen
Alle pensioenpremies die u betaalt, kunt u in aftrek brengen op de winst.

Let op: Het pensioenfonds moet de vrijwillige voortzetting wel toestaan.

Verplicht pensioen opbouwen

Sommige ondernemers vallen onder een verplichte bedrijfs- of beroepspensioen- regeling. De premies die u betaalt aan een bedrijfstakpensioenfonds voor verplichte deelname zijn aftrekbaar.

Opbouw via lijfrente

Heeft u als ZZP’er een lijfrenteverzekering afgesloten en/of stort u bedragen op een geblokkeerde lijfrentespaarrekening/lijfrentebeleggingsrekening, dan zijn de premies of stortingen aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Let op: De tzt te ontvangen uitkeringen zijn wel belast. De premie is alleen aftrekbaar als u in een jaar te weinig pensioenopbouw heeft (jaarruimte) of als u in de afgelopen zeven jaren te weinig pensioen heeft opgebouwd (reserveringsruimte).


Fiscale oudedagsreserve (FOR)

Als ZZP’er mag u een deel van de winst toevoegen aan de oudedagsreserve. Voordeel: Hierover betaalt u nu geen inkomstenbelasting. De voorwaarden zijn: U moet voldoen aan het urencriterium van 1.225 uur. U mag in 2017 12% van de winst met een maximum van € 8.946 als aftrek opvoeren.

Let op: Heeft u Eventuele pensioenpremies al van de winst zijn afgetrokken, dan dient u deze van de maximum donatie aan de FOR af te trekken.

Pas op: Reken u niet rijk! De oudedagsreserve is belastinguitstel. Over het gedoneerde bedrag dient u tzt nog wel belasting te betalen. Vaak is toevoeging alleen aantrekkelijk als u 52 procent hierover had moeten betalen.
 

Vlammen zonder op te branden

peter zzp-boekhouder   |    |  18 april 2018
Reactie: Als je de lol in je werk verliest, moet jij of je omgeving aan de bel trekken. Maar als je werk je passie was/is zit je vaak in de ontkenning. De vraag is ook altijd waar de passie van de werknemer of zzp' er vandaan komt.

Mooi voorbeeld is de film As it is in Heaven die veel wordt gebruikt in coachingsessies. Onder de naam Daniel Dareus wordt Daniel wereldberoemd.

Hij wordt wél geleefd door zijn impresario die zijn agenda al jaren heeft volgeboekt en vliegt van concert naar concert.

Succes als de betekenis van geluk?

Daniel vergeet zichzelf en krijgt een hartaanval.

In Norrland, het dorpje in het hoge noorden van Zweden waaraan hij traumatische jeugdherinneringen heeft, wil hij herstellen van zijn crisis.
Juist hier komt Daniel dichter bij zichzelf. Hij vindt rust, liefde en zijn echte zelf. Voor de bevolking en het dorpskoor die op een heel ander opereren dan Daniel deed is koffie ook belangrijk...

Daniel laat het drillen los en wordt tegelijk de inspiratiebron voor anderen. En de film ‘As it is in Heaven’ kan dat ook voor u zijn.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

peter zzp-boekhouder   |    |  18 april 2018
Reactie: Veel draait om controle en te weinig om loslaten. Bij het pluche gaat het veelal om macht en controle en dat trekt een bepaald soort personeel aan dat zich daar lekker bij voelt. Veel organisaties zouden juist behoefte hebben aan creatieve geesten - out of the boxdenkers-. Mensen die denken in mogelijkheden, effectiever -thuis- werken. In plaats van mensen met 20 man in een grote zaal-zonder-wanden- te zetten zodat iedereen elkaar controleert. Verandering begint het hoogste echelon, als daar de angst wegvalt om alles in regels en procedures te gieten is de eerste winst al gemaakt. Ricardo Semler is wellicht een iets te extreem voorbeeld, maar dat zijn veel huidige hierarchische organisaties ook, ergens in het midden ligt winst.
 

Nederlander worstelt met financiële administratie

peter zzp-boekhouder   |    |  18 april 2018
Reactie: Een regelmatig terugkerend probleem bij particulieren en de zzp' er, het ordenenen/verzamelen van de administratie. Mijn tip als je goed bent met de PC, koop een scanner en scan alles in en orden het in mapjes. Mapje/folder huis, auto, boodschappen, vakantie, abonnementen. Voor de mensen die liever niet met de PC werken komt gewoon de oude ordner weer terug mat tabbladen huis, auto, etc. Het gaat er vooral om om consequent een richtlijn te volgen. Vaak saai, maar het kan je tzt veel stress en kosten -aanmaningen etc- besparen.
 

'Smartphoneverbod is overcompensatie'

Bas van Turnhout   |    |  18 april 2018
Reactie: Waarom bestaat er niet een apparaat dat als je met de smartfoon instapt je niet meer kan bellen maar wel ontvangen?
 

Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst

Kimberly   |    |  17 april 2018
Reactie: Dat die revolutie komt is niet de vraag, die is al een hele tijd bezig. De vraag is hoe hiermee om te gaan.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Eugen Oetringer   |    |  17 april 2018
Reactie: @Franklin: mij valt op dat bepaalde denk- en werkwijzen zo zijn ingeslepen dat ze onderdeel van het onbewuste denken zijn geworden. Dat maakt het zeer moeilijk mensen op dezelfde lijn te krijgen. Toch bestaan er technieken om dit voor elkaar te krijgen, ook bij zeer hardnekkige denk- en werkwijzen. De uitdaging bestaat erin die professionals te vinden, die deze technieken in de context van organisaties weten toe te passen en het verschil kunnen te maken.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Franklin   |    |  16 april 2018
Reactie: Gedegen onderzoek kan een hulpmiddel zijn om met elkaar de afstand tussen de diverse parallelle werkelijkheden te kunnen en willen overbruggen. De samenleving vraagt en heeft een ieder nodig om hier aan bij te dragen. Onze parallelle waarden komen echter niet overeen. Persoonlijke materiële, financieel gewin neemt toe naarmate men hoger in de piramide komt. Niet alleen de grootverdieners zouden meer verantwoording moeten afleggen, maar ook de onderliggende vazallen, die weet hebben van deze praktijken, verdienen onze aandacht. Het is aan ons zelf om elkaar tot orde en inkeer te komen. Wie hierover zwijgt, stemt toe en verdient de nominatie ''schuldig''.
 

'Smartphoneverbod is overcompensatie'

Kitty   |    |  16 april 2018
Reactie: Ze moeten smartphone gebruik niet verbieden want als vervanging van de Tomtom is het prima. Ze moeten het gebruik van een auto verbieden door al die onbenullen die de smartphone gebruiken als communicatiemiddel tijdens het rijden. Gesproken of tekst. Gisteravond op de A2 bij Utrecht weer een levensgevaarlijke situatie door een auto die steeds langzamer ging rijden omdat de onbenullige chauffeur meer aandacht had voor de tekst op zijn smartphone dan voor het verkeer.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Martin Waaijer   |    |  16 april 2018
Reactie: Deze problematiek heeft alles te maken met onze deterministische kijk op organisatie en organisatieverandering. Ik denk dat we nog steeds te veel uitgaan van het achterhaalde concept van hiërarchische structuren met veel regels en procedures om de organisatie te kunnen controleren. In mijn pas verschenen boek 'De luie manager' beschrijf ik een wenkend perspectief dat de bestaande negatieve interactiepatronen tussen managers en medewerkers kan doorbreken. Naar mijn ervaring zorgt het lezen van het boek voor optimisme waartoe we met elkaar in staat zijn. Het boek bevat behalve een inspirerend perspectief ook meer dan dertig praktijkvoorbeelden.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Bob Ruegebrink   |    |  16 april 2018
Reactie: Dit heeft naar mijn mening alles te maken met hoe mensen en organisaties naar hun omgeving kijken. Ik maak hierbij onderscheid in grofweg twee manieren van kijken:
1. Een manier waarbij focus en gedrag gericht zijn op eigen doelen.
2. En een manier waarbij naast de focus op eigen doelen ook oog is voor anderen hun doelen en behoeften.
Er zijn allerlei triggers waardoor mensen gericht zijn op hun eigen doelen ipv het collectief. Ik heb de beschikking over een praktische methode waarbij mensen inzicht ontwikkelen in deze triggers en structuren kunnen aanpassen zodat deze bijdragen aan een cultuur waarbij de focus op gezamenlijke resultaten ligt. Deze verandering van zienswijze is een boost voor het verandervermogen (x4). Ik kom graag in contact met mensen die hier meer over willen weten, andere reacties zijn ook welkom.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Mieke Nauta   |    |  16 april 2018
Reactie: Wat wordt er mogelijk als je meer aandacht geeft aan het creatief vermogen en het verschil in talent dat in iedere organisatie schuilgaat? Dat kan de motor zijn voor innovatie. De uitdagingen zijn inderdaad groot, de gevoelde urgentie misschien nog niet overal.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Eugen Oetringer   |    |  16 april 2018
Reactie: Een collega heeft de problematiek ooit zo uitgedrukt: “projecten falen om dezelfde redenen. Niets wordt eraan gedaan”. Tegenwoordig hebben medewerkers intuďtief door als dit weer het geval is … en haken af. OPEN analyse leverde de volgende vragen en verbazingwekkend eenvoudige oplossingen:

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op project-, afdelings- of bedrijfsniveau? Concreet: waar zijn die best practices, tools en experts,
1. die verlammende bureaucratie en de oplopende conflicten tussen traditionele en agile best practices oplossen?
2. die de veranderbare (kern)oorzaken oplossen, die achter klachten, verwijten, terugkerende problemen, mislukte projecten en doorlopende bezuinigingsdruk schuilgaan?
3. die het zeer complexe interne communicatiegebied tussen organisaties en tussen de best practices overbruggen?
4. die fenomenen in complexe omgevingen herkennen en deze met de voor deze fenomenen effectieve technieken oplossen?

Kenmerkend voor de huidige situatie is het antwoord op vraag 1: deze problematiek is via een woord op te lossen. Het woord werd in 2011 gepubliceerd en ging vervolgens verloren. Op de een op andere manier zijn wij de mogelijkheid kwijtgeraakt de eenvoudige oplossingen op deze vragen te vinden…

Conclusie: beantwoord deze vragen en dringend nodige veranderingen worden weer mogelijk.
 
< vorige 94 95 96 97 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10