Reactie: In veel organisaties wordt gestuurd op resultaat en winst en is persoonlijke ontwikkeling bijzaak.
Iedereen ziet zijn eigen werkelijkheid afhankelijk van het belang dat hij/zij heeft.
Sterker banken selecteerden -wellicht nog- in het verleden op een type manager/hypotheekverstrekker etc. die doelen en marges haalde.
Het privébelang voor de cliënt werd niet altijd gediend, risico's bedekt.
Jaap Frakkig schrijft een bijzonder mooi en interessant artikel waar inderdaad veel managers en werknemers in theorie iets van kunnen opsteken. Nu in de praktijk nog.
In zo'n organisatie waar de yangcultuur te dominant is, blijkt zelfreflectie lastig.
Sterker nog het wordt als een teken van zwakte gezien.
Reactie: Uiteraard is er wel een return on investment.
Alleen is die -nog- niet te meten. Bedrijven kijken alleen naar de kosten, maar die gaan voor de baat.
Zeker werknemers die de hele dag zittend werk doen zijn een risicofactor. Zitten is het nieuwe roken, daardoor ontstaan rug, nek, schouder, si-klachten hetgeen weer kan doorwerken in het verdere lichaam.
Persoonlijk ben ik van mening dat intrinsieke motivatie de beste motivatie is om te gaan sporten.
Dus ook zelf betalen, je wilt toch zelf gezond leven..... maar als de werkgever het sporten fiscaal/financieel interessanter kan maken en ook wijst op het belang van gezonde voeding en dit ook in de kantine invoert dan zijn er al twee stappen genomen.
Een werknemer die maanden ziek thuis zit, kost bergen met geld, een investering in een fitnessruimte voor iedereen is zo terugverdiend. Het bedrijf krijgt investeringsaftrek, krijgt de BTW terug en zorgt dat de onderlinge sfeer kan veranderen.
Reactie: Ongeveer twee jaar geleden werd ik na een dienstverband van dik drie decennia ondanks alle zegeningen welke ik mijn ex werkever heb geschonken geheel onverwachts geconfronteerd met een plotseling ontslag. Na enige herbezinning mijnerzijds en advies van mijn UWV job coach anderzijds, leek geconfronteerd met mijn leeftijd een doorstart als ZZPer de enigste opportunity om ooit nog aan het werk te komen. Bijkomstige profit van mijn KvK inschrijving is de honorering van een aanvraag voor een personal MAKRO card waarmee ik goedkoop voedsel en kleding kan inkopen alsmede in het bedrijfsrestaurant kan dineren. Desniettegenstaande brengt de spanning van een eigen bedrijf natuurlijk ook stress mee met als spin off het optredende gevaar van een burn-out. Vanuit mijn ruime ervaring en expertise weet ik dat verzekeringen een verdienmodel zijn waarin het risico van uitbetalen zoveel mogelijk wordt uitgesloten. Mijn fiductie ligt derhalve bij mijn oude trouwe zakflacon jonge geurloze jenever met welke ik reeds jaren een innige verhouding onderhoud en zodanig het DNA van mijn personal governance bepaald. Deze heupflacon jenever welke mij nu al bijna veertig jaar door de dag heen helpt geeft mij meer rust en vertrouwen als een voor startende zzpers bijkans onbetaalbare ArbeidsOngeschiktheidVerzekering en is na een stress situatie weer simpel bij te vullen.
Reactie: Ben het met eens met Pieter dat het een soms keiharde wake up call is voor een tweede kans. Ik ben het er niet mee eens dat het een zegen is. Dit vooral omdat sommige mensen er nooit meer helemaal van zullen herstellen. Wij werken al ca. 40 jaar in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en dus met mensen en functies. Wij stellen vanuit de neurowetenschap dat een burnout een bewuste keuze is van het.onderbewustzijn. Het is een activatiemechanisme om aan te geven dat je helemaal op het verkeerde pad wandelt. In ons Amazon best-stelling boek ''Why of Everything'' omschrijven we hoe dat vanuit biochemie werkt. Wel erg leuk om te zien dat Pieter een positieve benadering kiest van een steeds groter wordende groep mensen in het bedrijfsleven.
Reactie: Herkenbaar verhaal! Ik werk als gz psycholoog vanaf 1989 met mensen met een burnout .het is mooi werk om bij mensen die opgebrand lijken het waakvlammetje van hun innerlijke kind te ontdekken .Als je wilt delen voel je uitgenodigd. Ik werk o.a. in Zoetermeer bij corpus activum.
Reactie: Geen interesse in de CR-V Roadster. Een auto zonder dak is in Nederland een no-go. Daar kan je twee maanden per jaar in rijden. En fiscaal als auto op de zaak ook niet voordelig.
Reactie: Is er bewijs dat een zpp'er eerder een burn-out krijgt? Mijn gevoel zegt dat zzp'ers juist beter plannen en daardoor meer gedaan krijgen in minder tijd.
Reactie: @Frank: dat is inderdaad een valkuil voor veel mensen die naar het niveau van leidinggevende toegroeien; het Peter-Principle maakt dat ze uiteindelijk promoveren tot het niveau van hun incompetentie en daar instorten.
@Peter: speelfilms bieden een bijna onuitputtelijke bron van metaforen, die nuttig zijn om te bekijken. Ik kan er fijn over schrijven ;) Zie bijvoorbeeld ook http://www.johnvrakking.nl/index.php?id=1435
Hartelijke groet, John Vrakking
Reactie: Mooi verhaal van Fred. Als je niet verder zou kijken op het internet zou je direct allemaal verzekeringen afsluiten.
Je kan je wel overal voor verzekeren, de vraag is hoe groot is de kans dat de verzekeraar uitbetaalt.....
Lees goed de kleine lettertjes door en Google vooral op uitzendingen van Tros Radar die ook andere geluiden laten horen en voorbeelden laten zien en neem dan een weloverwogen beslissing.
Reactie: Ik heb je artikel met interesse gelezen Michel. De zzp' er die alleen nieuwsbrieven maakt en op social media actief is om geld te verdienen, is m.i. te eenzijdig bezig.
Je onderscheidt je door tips en adviezen en white papers etc gratis weg te geven. Daar komt niet direct omzet uit. Maar mensen liken dit wel en onthouden je naam.
Door het posten van nieuws stijgt je account in Google en als je ook je site eraan koppelt stijgt je site ook. Zo bespaar je op advertentiekosten om hoog te ranken in Google.
In the end komen daar klanten uit. Likes, positieve reviews, retweets zorgen voor vertrouwen en dat straalt op jou en je merk af.