Reactie: Interessant lijstje!
Vanuit onze praktijk herkennen wij wel een aantal trends die hier worden genoemd. Exotische en creatieve functietitels zien wij ook steeds meer. Hetzelfde geldt voor het belang van competenties bij functies en de wens om arbeidsvoorwaarden aan te willen passen aan de diverse generaties.
Ons metier van functiewaardering staat allang niet meer op zichzelf. Functiewaardering gaat in op de functie en nooit op de persoon die de functie uitoefent, terwijl organisaties dat inzicht wel graag hebben. Dat tekort vangen wij op met talentanalyse en competentiemanagement. Juist in een tijd waarin functietitels en de functie-inhoud van organisatie tot organisatie zoveel verschillen en nauwelijks nog louter op titel te beoordelen zijn, is functiewaardering nog altijd van belang. Het zorgt voor een stabiele grondslag om salarissen op te kunnen benchmarken. Zo’n beloningsonderzoek is vervolgens weer input om de mix van arbeidsvoorwaarden verder uit te werken. Daar vandaan is de stap naar verdere integratie van HR data vanzelfsprekend snel gezet en kan de HR professional meer waarde toevoegen.
Waarde toevoegen is ook af kunnen en durven stappen van disfunctionele praktijken. Jaargesprekken zijn inderdaad typische voorbeelden daarvan. We kennen allemaal de voorbeelden van het jaarlijkse ritueel, met alle bijbehorende inspanningen en frustraties over de waarde en opvolging ervan. Feedback is natuurlijk wel belangrijk, maar waarom zou je dat maar eens per jaar doen?
Wat hebben we een prachtig vak! Wij zien er naar uit om ook dit jaar weer samen met onze klanten mooie resultaten te boeken.
Reactie: Ik ben het eens met R.V. Molenbroek. Als het te erg uit de hand loopt kan je jouw werkgever beter voor zijn. Waarschijnlijk is uw baas veel meer ervaren omtrent conflicten op het werk en gaat u het nooit met praten oplossen.
Zelf heb ik in de situatie gezeten waarbij er een probleem was met mijn contract. Mijn werkgever toonde geen begrip voor mijn situatie en kwam gelijk met een advocaat aanzetten. Ik was hem liever voor geweest
Reactie: Ik moet mijn loonstroken eigenlijk goed controleren. Vroeger gebruikte ik ze eigenlijk alleen om te kijken hoeveel vakantie uren ik had opgebouwd.
Reactie: Als je dit niet heel goed leest, ontstaat de indruk dat inwoners elke maand meer dan 10% van hun salaris kwijt zijn aan afvalstoffenheffing. Dat is natuurlijk niet zo: het gaat alleen om het percentage van één maandinkomen. Bovendien betalen 1-persoonshuishoudens (en soms ook 2-persoonshuishoudens) behoorlijk wat minder: daar gelden dus andere percentages.
Reactie: Goed te zien dat er vooruit wordt gekeken. Naast de toenemende transparantie, de trends rondom elektrisch rijden en de toename in mobiel verkeer zien we nog enkele mooie ontwikkelingen.
Steeds meer autokopers kiezen voor een hoge instap, de crossover SUV's zijn populairder dan ook.
Er worden steeds meer auto's geïmporteerd, afgelopen jaar is het aantal geïmporteerde auto's weer met 14% gestegen.
Reactie: Beste Marco, dit onderzoek ging over manieren waarop verkopers potentiële klanten (proberen) te benaderen.
Leads via websites vergaren is natuurlijk een prima manier om in contact te komen met nieuwe klanten. Daarvoor moet je natuurlijk wel goed scoren in zoekmachines. Want als niemand je kan vinden levert het niks op. En daar zit een probleem. Want niet iedereen kan zichzelf een gunstige positie verwerven.
Reactie: Wij herkennen uw bevindingen uit onze adviespraktijk. Als wij bij potentiële opdrachtgevers komen en ons verdiepen in de situatie, speelt dit regelmatig.
Bij sport herkennen wij het wel. Als de coach niet duidelijk vertelt wat het team geacht wordt te gaan doen, dan heeft de coach zijn werk niet goed gedaan.
Zelf mis ik in dit rijtje 'de website' als manier om in contact te komen met je potentiële klant.
Ik weet natuurlijk niet onder welke groep respondenten dit onderzoekje heeft plaatsgevonden, maar mijn ervaring is dat online leads genereren (via de eigen website) steeds meer voorkomt en vaak heel erg effectief is.
Reactie: In 2018 zijn er alleen maar meer buitenlandse bedrijven bijgekomen, bijvoorbeeld Amazon Webservices en ook Microsoft heeft een nieuw hoofdkantoor.
Reactie: Enorm knap, ondernemers met een visie die legaltech één of meerdere stappen vooruit brengen. Ik ben benieuwd hoe de oprichting, juridische ondersteuning en administratie van BV's in de toekomst zullen gaan. Zullen we ook direct het directeurschap een snel einde voorspellen?