Reactie: Het lijkt in sommige gebieden toch sterk op dat veel mensen dit gewoon als excuus zien om zich te 'misdragen'.
Zelfs in een maatschappij van regels en wetten is er toch behoefte aan ontlading
Reactie: Het weg halen van de verantwoordelijkheid van de begeleiding bij de leidinggevende lijkt me een prima plan.
Daar heb je nog sneller dat het belang voor de leidinggevende om de persoon weer aan het werk te krijgen, groter wordt dan gezond is.
Daarnaast moet er zo snel mogelijk passende begeleiding komen en daar weet een arts normaal gesproken, beter de weg in.
Reactie: Deze trend is al een tijdje gaande, maar ik zou het interessanter vinden om te zien wat het totaal aantal gewerkte uren is en hoeveel de inkomsten omhoog gaan.
Reactie: Innovatie in de IT is een noodzaak maar dat dit niet gebeurd om gebrekkige samenwerking lijkt mij onwaarschijnlijk. Is dit niet gewoon een geld kwestie?
Reactie: Een psychische aandoening kan wel degelijk reden zijn tot een langdurige ziek zijn/afwezig zijn op de werkplek. Acceptatie speelt een belangrijke rol bij het reïntegratie-proces. Niet alleen de acceptatie mbt het zelfbeeld van de patiënt, maar ook acceptatie en respect van collega's.
Reactie: In de rustige perioden kun je ook wel van zondag tot zondag boeken. Dat is een verademing op de weg qua rust en draagt daardoor zeker bij aan een goede vakantiesfeer.
Reactie: Te veel werkgevers en leidinggevenden gebruiken psychische terreur als management-instrument om medewerkers zo goedkoop mogelijk de deur uit te werken. Dit leidt in eerste instantie tot stress, psychische klachten en ziekteverzuim, en uiteindelijk altijd tot ontslag. De werkgevers die medewerkers bewust psychisch ziek maken, zitten niet te wachten op terugkeer van deze medewerkers.
Reactie: Erg kortzichtig dit stuk. Alsof een psychische aandoening geen reden kan zijn om volledig uit te vallen. Er is dus bij Acture geen ziektebesef als het om psychische aandoeningen gaat. Wil je mensen kunnen activeren, is ten eerste een goede medische behandeling noodzakelijk, net als bij lichamelijk zieken. Als de medische behandeling (nog) niet aanslaat, heeft activatie geen zin, net als bij lichamelijk zieken. Trouwens heel vaak gaat er lichamelijk iets mis, wat zich als een psychische aandoening uit.