Reactie: Jammer dat mensen robots steeds zien als bedreiging, of ervoor bang worden gemaakt. Er word aldoor gedaan alsof robots mensen kunnen ''vervangen'', wat natuurlijk never nooit mogelijk is. Robots kunnen alleen wel heel erg nuttig en behulpzaam zijn. Er zijn vele vakgebieden waar een GIGANTISCH probleem is om aan voldoende mensen te komen en/of waar een hoge werkdruk is. En dit probleem wordt alleen maar erger! Daarom is het gewoon bittere noodzaak om te automatiseren wat we automatiseren kunnen.
En robots zijn niks anders dan bewegende en pratende computers. Ze kunnen heel goed bepaalde systeemtaken overnemen (het domme werk wat wij mensen toch niet leuk vinden) en ons van dienst zijn. We zouden robots echt moeten omarmen! Ze zijn geen bedreiging, en ze gaan mensen nooit kunnen ''vervangen'' zoals ze wel eens zeggen. Mensen die dat zeggen snappen er helemaal niks van.
Reactie: Dit idee komt me heel bekend voor. Jaren in de directe verkoop gezeten en daar ook veel mee gewerkt. Gaat niet altijd op, maar veel mensen laten zich zo wel sturen.
Reactie: Echte professionals zijn steeds moeilijker te vinden. Maar waarom zouden ze een overstap maken naar jouw bedrijf. Je moet een goede propositie hebben. Wij weten nog steeds mensen te werven door speciale software, maar ook het interne proces bij opdrachtgever moet goed zijn.
Vaak helpt het ook te sparren over het juiste profiel. Alsdan dit profiel koppelen aan de juiste persoonlijkheid geeft ook resultaten voor de lange termijn.
Reactie: 5G biedt vele mogelijkheden: gamen via streaming diensten en zelf autonome besturing van trucks. Hopelijk kan Nederland als logistiek land bij uitstek een gidsrol vervullen en innovatieve start-ups in deze branche aantrekken.
Reactie: Wat leuk om dit terug te lezen.
Ik ben heel benieuwd hoe de rum markt er bijna 4 jaar naar dato voorstaat. En daarnaast of het percentage vrouwen zich nog verder heeft ontwikkeld in de sector. Zijn daar wellicht nieuwe cijfers over bekend?
Reactie: Nog een onderzoek over stress op het werk.
We weten al vrij lang de voornaamste oorzaken en bovenal ook de consequenties van stress op de werkvloer en toch gaat het percentage mensen met een burn-out omhoog.
Wordt er dan niets met de kennis gedaan door werkgevers of moeten we bepaalde oorzaken toch elders zoeken?
Reactie: Eigenlijk vreemd dat er gewezen moet worden op dat mensen geholpen moeten worden door de werkgever om fit met pensioen te gaan, als we inmiddels al geruime tijd weten dat werknemers beter en effectiever functioneren als ze het naar hun zin hebben.
Wat ik wel apart vind is dat 60% van de mensen hun werkplezier een 8 of hoger geeft en 40% zegt dat er substantieel risico is op een burn-out. Daar zit dus behoorlijk wat overlap. Nemen die mensen voor lief dat burn-out nu eenmaal een risico is?