Reactie: Jammer dat managers niet echt te spreken zijn over de personeelsfeestjes. Het is juist een uitstekend moment om je werknemers ook op een andere manier te leren kennen. Daarom hoop ik dat managers de feesten met hun werknemers extra aandacht geven in de toekomst. Het is namelijk belangrijk om een goede band te hebben met je werknemers.
Reactie: Heel begrijpelijk dat mensen niet echt staan te springen om te verhuizen als ze werkzoeken. Men is toch gewend geraakt aan de plek waar ze wonen en willen daar niet snel vertrekken. Ik ben wel benieuwd of mensen toch besluiten te verhuizen als ze na een paar maanden nog steeds geen werk hebben gevonden.
Reactie: Begrijpelijk dat men de voorkeur geeft aan verhuizen in plats van pendelen. De extra reistijd die je hiermee uitspaart is mooi meegenomen. We gaan het zien of deze trend blijvend is of niet.
Reactie: De vraag is of organisatie überhaupt wel de informatiestromen inzichtelijk hebben en vervolgens welke systemen ze daar voor (willen) gebruiken. Veel ligt versnippert in diverse systemen en opgeslagen in lossen bestanden. IT zou voor deze inventarisatie niet leidend moeten zijn, dit zijn techneuten. Breng eerst de randvoorwaarden en eisen goed in kaart en laat vervolgens IT binnen deze scope en eisen met oplossingen en voorstellen komen.
Reactie: Interessant om te zien ook hoe een dergelijke onverwachte stijging ook op andere punten in de keten gevolgen heeft. Zo toont nog steeds een groot deel van de webshops een melding over langere levertijden vanwege drukte bij partijen als PostNL.
Hier zie je dan ook meteen de kracht weer van wanneer zaken als bezorging in-house gehaald worden (zoals Coolblue dat bijvoorbeeld doet). Zij konden namelijk wel profiteren van de golf omhoog, maar zonder de afhankelijkheid van de zwakkere punten in de keten.
Reactie: Het is fijn om te zien dat de bouw steeds meer haar best doet om vrouwen aan zich te binden. Er is nou eenmaal een groot tekort aan mensen in de bouw en de huizen moeten toch gebouwd worden. Hopelijk zet deze trend door en zien we in de toekomst meer vrouwen aan het werk in de bouw.
Reactie: Planten hebben inderdaad een positieve uitwerking op mensen. Ze halen schadelijke stoffen uit de lucht en ze zien er ook nog eens mooi uit. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer bedrijven hun kantoren vullen met planten om zo de werkomgeving te verbeteren.
Reactie: Hartelijk dank voor dit informatieve artikel, Ronald! Ik zie dat het al uit 2019 stamt, echter zie ik het zelf nu pas, per toeval via Linkedin, voorbijkomen. Zelf heb ik een managementfunctie bij een goud- en zilverhandelaar, hier zijn we ook bezig het 'mechanische' eruit te krijgen, en terug te gaan naar de menselijke maat.
Reactie: Ik kwam toevallig dit artikel tegen.. we zijn inmiddels al heel wat jaren verder. Met de kennis van nu is dit absoluut een goede wetswijziging geweest, waardoor erfgenamen beter beschermd zijn.
Reactie: In de komende hybride tijd is vergaderen op zich niet zo ingewikkeld meer aangezien het er naar uit ziet dat belangrijke vergaderingen op zich wel weer op locatie kunnen als dat nodig is.
Het managen van vluchtige contacten die collega's vaak met elkaar hebben is ingewikkelder omdat dat minder belangrijk lijkt, maar al die gemiste gesprekjes bij elkaar kunnen invloed gaan hebben.
Reactie: Zo zie je maar hoe snel deze situatie omgeslagen is. Waar de bouw in 2013 nog verantwoordelijk was voor een daling van de economie, zien we nu dat de bouwbedrijven niet genoeg personeel kunnen vinden om aan alle vraag te voldoen.
Reactie: Heel begrijpelijk dat het aantal vacatures in de bouw sterk toegenomen is. Tijdens de financiële crisis werden veel bouwvakkers ontslagen en deze zijn nu weer nodig. De bouwbedrijven hadden veel eerder mensen aan moeten nemen om dit tekort te voorkomen.
Reactie: Goed dat ISBW de Nederlandse manager onderzoekt en daarover in Managersonline publiceert. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat managers nadenken over hun rol op de werkvloer. Omdat grote aantallen managersbanen tegenwoordig vervallen (CBS) omdat steeds meer organisaties kiezen voor zelfsturing als managementconcept, zou het goed zijn als managers zich vaker afvragen: wat is mijn meerwaarde eigenlijk? Als je anno 2021 op jouw managementstoel zit omdat je het beste weet wat er moet gebeuren, dan is het misschien wijs snel een loopbaantraject aan te vragen. Want de toegevoegde waarde van inhoudelijke kennis en ervaring zal om verschillende redenen steeds verder afnemen. Dat slechts 1/3e van alle managers denkt dat de effectiviteit van het eigen werk over soft skills gaat (in mijn ogen is dat intermenselijke deel juist keihard) is opmerkelijk. Daarmee staat in mijn ogen de toekomst van het vak management op de tocht. Ik wens de Nederlandse manager succes toe in het bereiken van een hoge toegevoegde waarde. De enige garantie op duurzaam werk. Soft skills zijn absoluut het belangrijkst!
Reactie: Eentonig werk saai? Voor sommige mensen zal dit inderdaad het geval zijn. Ik heb jarenlang in het begin van mijn loopbaan achter een machine gestaan, dingetje erop gelegd. Die machine deed daar iets mee, en weer de volgende erop leggen. 2000 op een dag moesten ze er hebben. Dit was voor mij het meest leuke en ontspannende werk wat er bestond. Werd zelfs af en toe boos op mijn chef als die ''om mij even iets anders te laten doen'' mij iets liet halen in een ander afdeling. Gelukkig kon ik heb duidelijk maken dat ik daarvan juist gestrest raakte. Dat dat werk laag betaald was interesseerde mij niets, Dat was wel zo ontspannend werken
Had dat nog wel jaren langer willen doen.
maar helaas ging mijn werkgever zich meer
richten op oersaai kantoorwerk. Gelukkig kon ik mee verhuizen toen hij de productie verkocht aan een ander bedrijf.