Reactie: Verbazingwekkend hoe zo`n verhaal van een ongenuanceerd persoon nog steeds doorgaat. In 2013 heb ik reeds een stukje geschreven. Nu ik dit verder las, was mijn eerste reactie.. Laat maar.., maar toch;
Over het algemeen zijn alle reacties over dhr. Cruiming zijn verhaal pittig! En terecht! Gelukkig las ik ook een mooi stukje van een werkgever, en die legt van zijn zijde ook een mooi stukje bloot wat hij heeft ervaren.
M.a.w. Het probleem ligt dieper dan alleen een gedeponeerde stelling. Je ziet dat het vele sociale en economische raakvlakken
treft wat niet zomaar met een pennenstreek of verordening van de minister oplost.
Wat ik vind: Vele 50+ èrs hebben vele gezonde jaren opgeofferd met werken en deze maatschappij tot stand gebracht. Mogen ze potjandikkie dan ook eens een tandje terug stappen, en plaats maken voor de jeugd, die tegenwoordig ook weinig kans krijgt om in te stappen. Vroeger hadden we een VUT-regeling en die functioneerde in vele lagen van de samenleving uitstekend, Waarom nu niet?
Alleen omdat de pensioenfondsen en de staat zeg maar stomme dingen met ons geld gedaan hebben, moeten we nog langer werken. Waar is die pensioenfonds en oude dagregeling(en) dan goed voor geweest?. BV Nederland heeft één van s`werelds grootste pensioenfondsen en nog is het niet genoeg?. Mijn grote overtuiging is dat politici dit probleem zelf gecreëerd hebben en dit over de ruggen van de arbeiders willen oplossen.Geloof je het niet? Kijk eens naar politici en hun houding over gaswinning in Groningen. Schadeloosstelling naar de bevolking soepel afwikkelen? De grondslag is m.i.geld en macht, hoe clichématig dit ook klinkt, en ja, ook ik ben daar een onderdeel van. Ik heb overigens wel op mijn 53e een omscholing mogen doen, die goed uitgepakt heeft. Dus het kan wel en wil met dit verhaal alle harde werkers een ''hart onder de riem'' steken en wens ze veel succes!
Reactie: Gelukkig zijn er veel werkgevers die hun vooroordelen opzij zetten. Er zullen er nog veel meer volgen, nog even geduld. Zelf heb ik geen last van leeftijdsdiscriminatie. Het heeft er alles mee te maken in welke sector je werkzaam bent (geweest). Ook hoe je je opstelt ten opzichte van vooroordelen en ermee omgaat speelt een rol. Vaak ontbreekt het bij werkgevers aan kennis en kunde in hun kijk naar oudere werknemers. In hoeverre is ze dat kwalijk te nemen? Ook zij gaan de 'leeftijd' bereiken of hebben dat al bereikt. Dat brengt vaak nieuwe inzichten met zich mee, een goede ontwikkeling zou ik zeggen. Dus nogmaals, nog even geduld.
Reactie: Ik vind de beeldvorming rond 55 plusser en ook de 45 plussers de laatste tijd ronduit stuitend.
Vaak ziek , overgekwalificeerd, niet flexibel, geen kennis van multi media, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Ik werk intussen als zefstandige met 2 bedrijven en een parttime job van 10 uur per week, ben 45 jaar en gebruik alle social media die je maar kan bedenken. nog steeds hoor ik hardnekkige voor oordelen over 45-55 plussers. Een groep die nog minimaal 12 jaar moet werken tot zijn of haar pensioen. met name vanuit de werkgevers kant hoor ik de vooroordelen. Van ontslagbescherming is inmiddels geen sprake meer ( max 2 jaar ww)de schoen wringt hem voornamelijk in de vooroordelen m.b.t. 45/55 plussers op de arbeidsmarkt. Dat men zich geen illusies meer maakt om aan het werk te komen kan ik best begrijpen na meer dan 200 sollicitaties. En toch blijf ik zeggen dat je de hoop moet houden. Veel kennis en ervaring staat momenteel langs de kant. dat gaat men een keer inzien.
Reactie: Ik word nu gepest dor zowel mijn manager als haar assistent.
Hoe kan ik dit dan het beste aanpakken, ik wil mij niet laten wegpesten, ik wil zelf beslissen wanneer ik wegga.
ik heb een aantal opties,
optie 1: via de mail
optie 2: een pamflet maken
optie 3 de hogere leidinggevende hierin betrekken
optie 4 niks doen.
Reactie: Goed compact artikel! Maar ik mis de naam van de schrijver. En de link naar de white paper blijkt niet (meer?) te werken... Kan iemand me nog aan deze zaken helpen? Graag! en alvast bedankt!
Reactie: Interessant artikel omdat het voor mij zo herkenbaar is. Weten wat je moet doen,is anders dan het uitvoeren. Als ik voor de zoveelste maal mijn sleutels kwijt ben, te laat op een afspraak kom (of te vroeg) of dubbele afspraken maak,helpt het niet echt als iemand mij de 'goede raad' geeft van een vaste plek voor de sleutels of beter plannen in de agenda. Het zit inderdaad een niveau hoger. En daar moet ik echt zelf mee aan de slag. Wil je weten of het echt heeft gewerkt?
Reactie: Interessante blog, die mij zeker ook helpt wat meer structuur aan te brengen.
Eén opmerking: met visuele cirkel bedoel je ongetwijfeld vicieuze cirkel?!
Reactie: Zoekmachine optimalisatie zou eigenlijk de basis moeten zijn van iedere website, zo niet van het hele bedrijfsplan. Je kan perfect voorbereiden hoe je website en assortiment wordt ingedeeld bijvoorbeeld. Duidelijke structuur is ook zeer belangrijk in mijn opinie.
Reactie: Heerlijk een opmaat om minimaal een dag overwerk als normaal in onze mindset op te nemen. Kan ik mijn partner laten zien dat ik niet de enige ben die zo gek is.thunar
Reactie: oneens leo, hele bedrijven gedijen op rattenstreken, bv eigen haard zo slecht in wonen , die is er over de honderd mee geworden en een slecht verhuurder
Reactie: Interessant te lezen dat streamen het downloaden verslaat. Ben benieuwd of daar ook streamen via programma's als Popcorn Time bij zit. Dan krijg je helemaal een nieuw beeld. Alhoewel er net een tik is uitgedeeld door de grootste aanbieders ervan offline te halen. Ook willen ze dat de alles in 1 providers de gegevens van gebruikers doorspelen. Zo'n vaart lijkt het gelukkig nog niet te lopen: de Nederlandse internet en tv providers hebben aangegeven zonder rechtelijke dwang geen ip-adressen van klanten te zullen geven.
Reactie: Een leuke bevestiging van wat we wisten; Jobcrafters zijn vitaler. Je schrijft; 'Het vergroten van de energie waarmee men naar het werk gaat, wordt grotendeels beïnvloed door de mate waarin medewerkers 1) zelf hun werk en werkomgeving aanpassen (job crafting), 2) de mate waarin zij mogelijkheden ervaren om zichzelf te ontwikkelen en 3) de mate van een goede werk-privé balans die zij ervaren.' De vraag die ik wel interessant vind is of je ook nog hebt doorgevraagd naar de zwaarte (verschillen) van het effect van deze drie stuurvariabelen?