zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

janssen   |    |  6 maart 2008
Reactie: Heer Wilders.:
Ga gewoon door met je film, en laat je door niemand intimideren.
De lafaards binnen ons kabinet met Balkenende voorop, moeten zich schamen.
Wie maakt de meeste stampij over de film, dat is toch zeker de ministers m.n. Verhage Koenders etc. Zij weten niet eens waar over zij praten. maar praten bijna in elk program niet anders dan over de film van Wilders.
Joustra, een man onbekwaam als directeur bij het UWV, is nu wel bekwaam genoeg als directeur terrorime bestrijding.
Ik denk dat elke bewaker met diploma meer afweet van beveiliging dan deze eigen zinnige Joustra.
Dus gewoon doorgaan, onze ( mijn ouders) hebben in 40/45 ook niet gebogen voor de vijand. maar verzet gepleegd waar het maar kon.
Zijn wij nu dan een land van lafaards. die al op de knieén gaan liggen voor de islam, voordat het gevraagd wordt.
Ik schaam mij op mijn leeftijd bijna 75 jaar voor de lafheid van onze overheid.
Gelukkig is er nog één politicus die op komt voor onze vrijheid van menings uiting, houden zo.
 

Generatie Y vereist aanpassingen

Janine van Loon   |    |  6 maart 2008
Reactie: Ik vind het erg jammer dat er vaak zo negatief word gesproken over de generatie Y. We zijn laks, kunnen niets enz. enz. Persoonlijk vind ik dit niet kloppen. De opleidingen worden steeds zwaarder en ook de arbeidsmarkt verwacht steeds meer van ons. Wij krijgen absoluut niets voor niks. Naast stage, school, vrijwilligerswerk moeten we ook nog een bijbaan hebben om onze dure studie te kunnen betalen. Want met de 89 euro die ik per maand krijg van regering kan ik niets!
Daarnaast hebben wij al een loopbaan, we werken vaak al zeven jaar voordat we een 'echte'baan krijgen. Daarnaast zijn wij de ideale schakel tussen de nieuwe generatie die er aan komt. Wij weten hoe het vroeger was, tevens zijn we op de hoogte van alle media ontwikkelingen. In plaats elkaar altijd af te kraken, lijkt het mij beter om voortaan samen te gaan werken! We kunnen veel van elkaar leren, draag deze kennis dan ook over.
 

Uitdagingen waar we voor gaan

Ron Ladage   |    |  6 maart 2008
Reactie: Het is niet eens opvallend dat de genoemde voorbeelden er twee de overheid betreffen.
Het bedrijfsleven gaat hier toch wat anders mee om, ze proberen bovenop de kosten te zitten en sturen dus sneller bij. Ook onze politiek bemoeit zich te veel met hun ondeskundigheid met dit soort zaken.
Toen het politieke besluit was genomen dat de belastingdienst bijna alle betaal zaken van het UWV en van de zorgsector moesten overnemen, waarschuwde de top van de belastingdienst de minister van Gezondheid dat dit problemen ging geven. Maar de politiek weet alles beter, dus gewoon doen.
Een tunnel wordt te vroeg opgeleverd, onder druk van de politiek en tevens moet die tunnel voldoen aan de Europese regels van veiligheid, ook bedacht door honderden politieke vertegenwoordigers uit Europa.
Tevens is al jaren bekend dat ITC mensen en “gewone” mensen elkaar niet verstaan.
Verder is het zaak dat wanneer je een aanbesteding doet, je alles vast moet leggen en vooral tijdspaden vast legt, met de verwachte stand van zaken.
Achteraf zit je met de schade en sta je in het traject bij de “milestone” dan weet je wat er gereed moet zijn.
Helaas heeft de overheid weinig verantwoordelijkheid t.o.v. de burger, wordt een project 2 keer zo duur, dan verhogen we b.v. belasting op de auto of we verzinnen verpakkingsbelasting op het voedsel.
Helaas kan ik niet mijn buren aanspreken, wanneer ik als kleine zelfstandige me verreken met een opdracht.
Het probleem is niet de ITC, maar de mensen die de afspraken slecht vastleggen.

 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

god   |    |  6 maart 2008
Reactie: Nederlanders staan al eeuwen bekend om hun handelsgeest. Die verhandelen zelfs hun principes als het geld oplevert.
 

Het ontslagrecht moet hoognodig versoepeld worden

Ron   |    |  6 maart 2008
Reactie: 
Beste G. Oosten en F. Joosten, heerlijk om deze vooroordelen te lezen. Misschien werken jullie in een bedrijf waar dit plaats vindt.
Vraag je dan eens af waardoor dit is ontstaan, in plaats van gelijk een mening te hebben dat het aan de werknemers ligt.
Een goed geleid bedrijf is dagelijks bezig met zijn mensen te faciliteren om hun werk zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen. Daar hoort bij goede scholing en coaching om bij te blijven met de competenties voor de functie, mensen niet hun hele leven lang hetzelfde te laten doen, maar uitdagingen te geven.
De praktijk van de afgelopen 30 jaar wijst uit dat bij niet goed geleidde bedrijven, werknemers boven de 45 jaar geen scholing meer bieden, zodat ook de flexibiliteit van deze mensen werd gereduceerd. Hierdoor verdwijnt b.v. de creativiteit van de werknemer en zeker de bereidheid om nu ineens te moeten veranderen.
Ook de werknemer in dit soort bedrijven treft schuld, want hij is zelf verantwoordelijk voor je eigen loopbaancarrière, moet dat ook wel mogelijk worden gemaakt binnen de organsiatie!
Er zijn dus meer wegen die naar Rome leiden, dan wat jullie zien als oplossing. Zelfs in de door mij geschetste bedrijven is dit te veranderen, maar dat kost moeite en geld, voordat het uiteindelijk meer geld oplevert en daar hebben de werkgevers van die bedrijven weinig trek in. Dus op zoek naar een andere oplossing.
Ontsla deze ouderen en neem ze terug in een lagere functie met het daarbij behorende lagere salaris, dus ja er komen meer banen vrij, ook meer werkelozen maar dat vergeten we even, zo kom ik ook tot 200.000 banen erbij.
Donner was minister van Justitie en daar had hij als een echte regent zijn wereld gevonden, ook daar was hij al met het ontslagrecht bezig, getuige een commissie van kantonrechters, die bekijken hoeveel de ontslagvergoeding nog mag bedragen en nu hebben ze de Regent op Sociale Zaken gedropt. Dus hij moet en zal van zicht laten horen de komende periode. Misschien weet hij niet eens wat het woord sociaal wel betekent.
Goed managementbeleid voorkomt al deze zaken en dat zal in de toekomst bepalend zijn of het bedrijf zijn vacatures kan vervullen of juist niet.






 

Vier manieren om snel promotie te maken

MC Pasch   |    |  6 maart 2008
Reactie: Interessant om te lezen wat men al niet moet doen om ''hogerop'' te komen. Men zal toch een beetje zijn ellebogen moeten gebruiken wil men het beoogde doel na kunnen streven. Wat te doen als je jezelf niet beschikbaar kunt stellen aangezien de functie niet toereikend is. Laat staan de dingen gaan bespreken waarin je totaal geen medezeggenschap hebt. Ja dan maak je inderdaad indruk en word je niet meer serieus genomen. De bijdrage voor het succes van de baas riekt m.i. toch wel wat naar hielenlikkerij. Mensen moeten wel de ruimte krijgen te laten zien wie ze zijn en vaak is dat niet het geval. In een bepaalde underdog functie is zo een kans nihil.
Hogere functies verwachten geen inmenging van degenen die onder hen staan en verdedigen hierin eerder hun eigen territorium. Wat wel helpt zijn de cursussen die een bedrijf geeft. Elk papiertje telt. En laten we eerlijk zijn. Geeft dat niet een veel beter gevoel dan hoeft men niet over lijken te gaan.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Wim (Straatmuzikant)   |    |  6 maart 2008
Reactie: Koran hoofdstuk 40 vers 79 zegt : ''En Wij zonden boodschappers vóór u, sommigen van hen hebben Wij vermeld en anderen hebben Wij niet genoemd en geen boodschapper kan een teken brengen zonder Allah's gebod. En wanneer Allah's gebod komt, word er in waarheid geoordeeld en dan gaan de leugenaars verloren''

Hier staat het toch wel duidelijk, dat Allah's gebod geen bom is. Er staat slechts ''word er in waarheid geoordeeld'' dat kunnen alleen levende mensen.. En het is een gegeven feit dat mensen die liegen de wet overtreden. Moslims moeten van hun geloof goed zijn voor elkaar, en ze kennen ook nog geloofstolerantie .. ze zeggen ''Ik heb mijn geloof, u hebt uw geloof'' ze laten je echt wel met rust als je een ander geloof hebt.
 

Hoe ouder, hoe trouwer

Gerard   |    |  6 maart 2008
Reactie: Oude bomen moet je ook niet verplaatsen. Dat is onderhand toch wel bekend dacht ik....
 

Hoe ouder, hoe trouwer

JJT Hensen   |    |  6 maart 2008
Reactie: Het klinkt allemaal heel herkenbaar.
Als 55-plusser in de gezondheidszorg ben ik al zo,n 34 jaar honkvast en zonder bescheidenheid ook waardevol voor mijn collega's, zeker door de massa ervaring opgedaan in deze tijd. Tragisch is het dat ik in casussen merk dat toch vaak de oudere medewerker als te traag en vasthoudend aan oude ideeen gezien wordt. Er wordt meer gekeken wat iemand niet heeft dan wat hij of zij juist wel heeft, namelijk het talent om alle snelleren aan te vullen in hun tekorten aan werkervaring en deskundigheid.
Ben dus zuinig. De manier waarop ooit omgesprongen wordt met de oudere werknemer, staat haaks op de politiek om de oudere werknemer tot over zijn pensioen aan het werk te houden. Gebruik de human resources en zorg dat het voor iedereen leuk blijft.
Maak er voor iedereen iets moois van.
 

Hoe ouder, hoe trouwer

HG de Zeeuw   |    |  6 maart 2008
Reactie: Misschien heeft deze honkvastheid te maken met het feit dat je na je 45e heel moeilijk aan een andere baan kunt komen? Dan blijf je dus maar zitten waar je zit. Is daar ook naar gekeken? In mijn omgeving is dat wel de belangrijkste reden om niet naar een andere baan te gaan zoeken
 

Uitdagingen waar we voor gaan

Ad Beer   |    |  6 maart 2008
Reactie: Jaren geleden sprak ik Joop van Lunteren, indertijd directeur van de belastingdienst. We zaten samen met Jan Baan in een forum tijdens een discussiebijeenkomst voor een business club. We hebben toen een felle discussie gehad met BaaN over de mogelijkheden van ICT, maar met name over de arrogantie van veel ICT bedrijven die op iedere vraag het standaard antwoord: ''ja, de kunnen we'' geven.
En daar ligt het probleem nog steeds. Deze week heb ik weer met enkele bedrijven gesproken die door een aankoop van ICT zwaar in de problemen waren gekomen. De ICT bedrijven blijven maar oplossingen beloven, maar creeëren nog steeds meer problemen dan oplossingen.
Ligt dat ook aan de managers? Voor een deel wel. Want wie nu nog steeds gelooft dat door de implementatie van ICT systemen de bedrijfsprocessen beter gaan lopen komt bedrogen uit. Verbeter eerst de bedrijfsprocessen en ga daarna, waar nodig en zinvol, automatiseren. Dat bespaart geld, veel geld.
Laat daarnaast de onderhandelingen met ICTers doe door mensen die de terminologie begrijpen en die door de zakken gebakken lucht heen kunnen prikken.
Voor de meeste bedrijven in het MKB is een procesoptimalisatie en een ICT oplossing met eenvoudige Office tools als Acces en Excel veel beter dan al die dure ERP systemen. Maatwerk op basis van MS office is goedkoop en veel efficienter in gebruik.
Een oplossing voor de problemen bij de belastingdienst zie ik ook niet zo. Ik heb jaren geleden al geroepen dat het een puinhoop zou gaan worden omdat men de ICT leidend maakt en niet de processen.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

rablom   |    |  6 maart 2008
Reactie: managers..die lullo's met een stropdas die alles denken beter te weten>>>rot toch op.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

femke   |    |  6 maart 2008
Reactie: Laten wij nou niet vooruit spreken en wachten tot wij de film hebben gezien kan meevallen iedereen heeft nu al zijn oordeel klaar terwijl niemand nog de film feeft gezien
( ik ben wel benieuwd )
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

TJ   |    |  5 maart 2008
Reactie: LAFAARDS..
 
< vorige 1711 1712 1713 1714 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10