Reactie: Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om met people zoekmachines meer informatie over mensen te vinden. Sites zoals Wie-o-Wie of www.CVAnalyzer.nl zijn goede gratis zoek diensten die interessante resultaten tonen die te vergelijken zijn met het CV.
Reactie: Het gevaar zit in de mens zelf. Ieder die negatieve gevoelens koestert tegenover een ander op welke gebied ook, krijgt de disharmonie opzichzelf terug. Wanneer gaan we begrijpen dat deze wereld alleen verder kan als de liefde in ieder mens wordt aangewakkerd door zijn hart. Dit is waar de wereld opwacht. Een mens zal alleen verder kunnen in zijn eigen groei door liefde.Een mens die de liefde in zich heeft volbracht, zendt zoveel licht over de wereld,dat hij een medemens kan genezen van zijn haat. Haat zaaien komt beslist terug in energievorm. We hebben geen recht om te oordelen over een ander en zeker niet zijn religie. Dit omdat we niet kunnen weten waarom de mens iets door moet maken.
Reactie: Ik vind het heel erg dat men zich laat regeren door angst.
Zelfs een hond ruikt angst.
Ja, zo gaat het goed met Nederland en al zijn inwoners.
Over een film die nog niemand heeft gezien.
Wat dat aan gaat ben ik het helemaal eens met Rita Verdonk.
Reactie: Moeten we in Nederland onze kop maar in het zand steken en net doen of er niet zoiets bestaat als islamisering?
Al lang genoeg is alles onder het tapijt geveegd en met de mantel der linkse liefde bedekt.Sluipenderwijs staan er intussen ruim 450 moskeeen in Nederland en worden o.a. politici bedreigd door extremisten.Er is een enorme criminaliteit,er worden mensen uit hun huis/bedrijf gepest en anderen worden doodgestoken;allemaal maar stilzwijgend accepteren?Nou, ikke niet.
Een boze,doorsnee-burger die het zat is.
Reactie: Politici worden door het volk gekozen ( en betaald ) om op te komen voor hun belangen ; wat heeft de PVV en m.n. dhr. Wilders ooit gedaan voor de bevolking ? Behalve er op door timmeren hoe wij allemaal tegen moslims hebben aan te kijken! En gesteld dat zij zich in lucht oplossen (moslims dus ?) ,tegen wie gaat Wilders en co. zich dan keren ??? Of doen zij ooit wat anders?
Reactie: Bij veel reacties zie ik terug dat de steun vanuit het management cruciaal is. Daar ben ik het mee eens, maar er zijn meer voorwaarden die een training succesvol maken.
Er zijn bedrijven waar de medewerkers opeens een brief in de bus krijgen met de mededeling dat ze op training worden gestuurd. Dit moet anders gaan, de medewerkers moeten dit van te voren weten en ook weten WAAROM ze die cursus moeten volgen, er moet draagvlak zijn voor zo’n training. Hier ligt dus al een eerste taak van de manager.
Verder moet er een meting zijn van de resultaten voor de training, hiermee kan je later aangeven of het beter is geworden of niet.
Na de training wordt er vaak niks meer gedaan. Ik heb wel eens een training gegeven waar de manager zelf ook bij was. Tijdens die training kwamen een aantal punten naar voren waar het management aan zou moeten werken om de praktijksituatie voor de medewerkers te verbeteren. De manager was het daarmee eens. Helaas werd na de training niets met deze punten gedaan! Je kan van je mensen niet verwachten dat zij veranderen terwijl je dat zelf niet doet!
Verder ben ik van mening dat er in veel bedrijven te weinig gebeurt met het ''natraject''. De training is geweest en dat was het dan.... Nee, er moet wel degelijk terug gekomen worden op de geleerde stof. Men moet wakker gehouden worden!! Anders vervalt men weer in de oude ritmes. Het mooiste zou zijn als er een meting is geweest van voor de training en een meting na de training. Als de resultaten echt beter zijn geworden dan zal dat de medewerkers motiveren om het steeds beter te gaan doen. Mochten de resultaten slechter zijn geworden dan is het weer de taak van de managers om daar iets mee te doen.
Volgens mij is het weg gegooid geld als een training niet goed begeleid wordt, zowel ervoor als erna.
Juist daarover gaat het nieuwe boek van Covey, ook mormonen gaan met de tijd mee.
Overigens is volgens mij ook het bewustwordingsmanagement al weer over the top en gaan we weer naar simpel rationeel denken.
Reactie: Twintig kenmerken voor een effectieve recruitmentsite: duidelijk, handig, voor werkgever en sollicitant? Veel grote organisaties zorgen voor E-HRM op het gebied van de vacatures en aansluiting bij o.a. WerkenbijdeOverheid.nl. De automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging komt snel. Wat vaak vergeten wordt is bijv. het ook digitaal mee kunnen sturen van een sollicitatiebrief bij de cv en over de duur van de procedure wordt bijna niet gesproken. De winst ligt nu nog bij de organisaties, en niet bij de sollicitant. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, ook niet na solliciteren.
Er komt een moment dat echt allen nodig zijn in deze krappe arbeidsmarkt. Ik verheug mij hierop. Irene Reydon sr. personeelsmanagementadviseur en loopbaanadviseur
Reactie: Mijn voorkeur gaat uit naar waarheidsgehalte van met name politici. Ongeacht van welke partij.Aangezien partijen nog maar een laag tot zeer laag waarheidsgehalte hebben en de politiek een zandbak met moddergooiende peuters,laat staan een politicus,gaat mijn voorkeur niet eens uit naar de democratie, maar naar waarheidsgehalte van een bestuurder ,wat ook best een koninkrijk met een parlementaire democratie kan zijn
Reactie: Geert doe vooral waar je voor staat,recht zal zegevieren en laat mij niet wegjagen door onze zogenaamde multiculturele samenleving want HOLLAND is van ons en ben er trots op nederlander te zijn en daar wil ik voor vechten ook,niet voor mezelf maar voor mijn kinderen !! Ik blijf je steunen !!!
Met alle respect, wardering en bewondering voor Stephen Covey, maar de wereld staat niet stil na hem. Het is nu tijd voor bewustwordingsmanagement
en het realiseren van duurzame verbinding.
In het verlengde van zijn werk, als je het zo wilt stellen.
Reactie: Pesten en intimideren is bij de wet niet verboden, en seksuele intimidatie wel, schrijven de auteurs van het aangehaalde artikel in ScienceDaily. http://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080308090927.htm Dat is het eerste probleem. Hieronder volgen nog vier problemen over non acceptabel gedrag op het werk.
Wat is dat gedrag? Het gaat om ruw en onbeleefd gedrag: verbaal en non-verbaal. Intimideren of mobbing bestaat uit voortdurende bekritiseren, om herhaaldelijk herinneren aan fouten en vergissingen, roddel en leugens verspreiden, denigrerende en laatdunkende opmerkingen maken, schreeuwen, negeren, agressieve opmerkingen en boze blikken, iemand beledigen vanwege gewoonten of privé-leven.
Het is, ten tweede, de verantwoordelijkheid van de baas waarvoor je in de buurt moet zijn geweest, en waarvoor je goed ontwikkelde communicatieve en emotionele vaardigheden moet hebben. De baas is zelf daarmee bezig of laat het toe, omdat het hem goed uitkomt, niets tegen kan doen of er geen oog voor heeft. Dit komt trouwens bij vrouwelijke en manlijke managers voor.
Het lastige is nu, het derde punt, dat het allemaal gedragingen zijn die je moeilijk kunt bewijzen, en waarover je niet makkelijk een klacht indient. Bij het Nederlandse woord intimidatie denken we vooral aan iemand die schreeuwt of die met iets dreigt. De andere hierboven genoemde psychologische agressie komt niet direct bij ons op.
Ten vierde: de verborgen intimidatie, onder vier ogen, negeren, indirect, voor tweeërlei uitleg vatbaar, en misbruik van bureaucratische regels, managing by e-mail, is het meest lastig te bestrijden. Negeren kan bijvoorbeeld zeer subtiel en verborgen gaan.
Ten vijfde, als je een klacht indient, wordt die heel vaak niet goed uitgezocht. Het slachtoffer zal wel mede schuldig zijn, zo denken omstanders. Een klachtencommissie die niet is getraind, denkt zelfs dat ze de kant van het slachtoffer vanwege de eerlijkheid goed moet napluizen. Zo zat ik gisteren bij een klachtencommissie die alle functioneringsgesprekken van het slachtoffer had opgevraagd, niet van de dader.
Terug naar de seksuele intimidatie: in de VS is het verboden om aan het slachtoffer van verkrachting vragen te stellen die impliceren dat zij aanleiding gaf. We staan in Nederland nog maar in het begin van het tegengaan van Blame the victim.
Ik help slachtoffers en organisaties, vooral hoger opgeleid. Daar werkt mobbing indirect en verborgen door bijvoorbeeld medewerkers onmogelijke projecten te geven of hun bijdrage niet te vermelden. PI of professionele intimidatie genoemd. Binnenkort verschijnt een handleiding met 50 cases.
Reactie: Inderdaad Bert Jan. Het meest belangrijke onderdeel van communiceren is luisteren en dat hebben veel vergadertijgers niet door, ze praten liever dan dat ze luisteren. Een gerichte interactie tijdens een vergadering met de simpele vraag of iemand wel gehoord heeft wat een ander zegt kan wonderen doen.
De ander begrijpen voordat jezelf om begrip vraagt doet ook wonderen (met dank aan Covey).