zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Zakelijk speeddaten wint terrein

h stuurman   |    |  17 maart 2008
Reactie: Wij zijn op zoek naar zakenpartners die willen samenwerken in onze internationale business van trendmartketing. Creeer je eigen belasting vrije inkomen en beoordeel ons bedrijf.
Mail ons om een afspraak te maken voor een kennismaking met ons bedrijf.
H Stuurman
 

In 2016 werkt iedereen thuis

A Ramkisoensing   |    |  17 maart 2008
Reactie: Ik zie ook dat deze trend zich zal voortzetten.Flexibel thuiswerken is een goed concept. Je kunt thuis en prive echt combineren en tot een geheel maken .
Het holistisch denken kun je nu echt praktiseren waardoor je een stabielere samenleving krijgt. De gobalisering is een feit en het is zaak om het ook echt in tastbare acties om te zetten.De virtuele wereld biedt die mogelijkheden.
 

De zin en onzin van 'in de ogen kijken'

S. Lapré   |    |  17 maart 2008
Reactie: Niet fixeren op 1 onderdeel dus: niet alleen op de ogen, niet alleen op de lichaamstaal, niet alleen op de verbale boodschap. Tenslotte wordt de ''boodschap'' gebracht door al deze onderdelen plus toon, intonatie etc. Vertrouw op uw gevoel, uw instinct en dan begrijpt u wat de ander wil vertellen en ''waar hij vandaan komt''. Ik vind dat de heer Frijters een prima boodschap brengt die (willens en wetens) door sommigen verkeerd wordt geïnterpretteerd!
 

Wat Belgische managers anders doen

tom.moerman@orange-ftgroup.com   |    |  17 maart 2008
Reactie: Ben zelf als manager 3 jaar geleden naar Nederland gebracht vanuit France Telecom.
Initieel voor 1 jaar, vervolgens woon en werk ik hier reeds 3.5 jaar. Inclusief familie.
Er zijn inderdaad wel wat verschillen! Vanuit het hoofdkantoor waarschuwde men mij: let op, Nederlanders maken plannen en Belgen trekken hun plan. Met deze gedachten hier toegekomen. Na 3.5 jaar kan ik zeggen dat veel van de hier boven geschetste voorbeelden herkenbaar zijn. Het idee van de overlegcultuur was vooral in het begin het meest lastige. kort door de bocht,kan een meeting de eerste 30 minuten gaan over de vraag of de meeting wel zinvol was om vervolgens nog 30 minuten over te houden voor het werkelijke onderwerp. Soms bevreemdend moet ik zeggen. Wat betreft de arrogante Nederlander...ik begrijp van waar het komt, alleen kan je daar redelijk snel overheen kijken. Belgen gaan meer wikken en wegen en gaan via een omweg de booscahp formuleren, ook dat is herkenbaar. Lunchafspraken:hoeft niet, we kunnen wel even snel rond de vergader-tafel wat zaken bespreken, al moet ik zeggen dat daar ook verandering in komt.
Waar ik persoonlijk het meest van geniet en waar wij als belgen behoorlijk wat van kunnen leren is de handelsmetaliteit hier in Nederland.
Last but not least vinden wij dat het leven hier minder hectisch is als in Belgie. Hier wordt door Nederlanders meestal nogal vreemd op gereargeerd, zo van...jullie zijn toch Bourgondischer ( en dus een meer gelaten joie de vivre). Bourgondischer wel ( gelukkig) maar anderzijds wordt er in Nederland veel bewuster omgegaan met het aandeel werk, rijden we hier met zijn allen op de fiets, is er veel meer groen in de steden en is er veel vaker ruimte om even een bakkie te doen.
Kortweg, anders, zeker en vast. Maar met een beetje zin voor flexibiliteit is het hier heerlijk vertoeven.
 

Droom groot!

patrick@vandervoorn.biz   |    |  17 maart 2008
Reactie: Dag Michel,
je pakt het paard bij de kop vast, zo te zeggen.

En het is in deze kop dat alles wat een organisatie in beweging kan brengen aanwezig is.
Mag een CEO dromen, of wordt hij/zij hier juist voor betaald.

In mijn interventies verklaart dit veel, want als ik de droomvraag stel aan mijn opdrachtgever, levert dit vaak ''de match'' op die onze samenwerking tot aan het eind bij elkaar houdt. Ik kan mij focussen op het begeleiden van de CEO-droom, helpen bij het vertalen ervan naar de volgende lijn, en coachen op de communicatie van de droom in a SMART way.

So I would say...
''Live & communicate your dream every day, to keep the doctor away.''

Mvg, Patrick van der Voorn (vanaf projectlokatie B)
Give direction, lead the way.
 

Concrete actie tegen pesten nodig

Lia Donkers   |    |  17 maart 2008
Reactie: Beste W.

Dat is heel goed van/voor je maar slecht natuurlijk voor het bedrijf wat je achter hebt gelaten en de mensen die daar werken.

Met vriendelijke groet
Lia Donkers
 

Concrete actie tegen pesten nodig

W.   |    |  17 maart 2008
Reactie: Hallo,

Ik zelf had (tja,helaas moet ik ''had'', zeggen)ook met zo'n manager te maken die iedereen in zijn macht wilde hebben en ook het meerendeel van het personeel vond het op een gegeven moment ook normaal, hoe de manier van met elkaar omgaan daardoor werd. Ik heb het uiteindelijk maar opgegeven.
Alle medewerksters op die afdeling zijn bang dat er ontslag volgt als ze de mond open doen.
En deze manager wordt dan ook nog eens de hand boven het hoofd geboden door het hoofdkantoor.
Dit is niet de manier zoals het hoord is mijn conclusie en daarom ben ik ergens anders gaan solliciteren, en daadwerkelijk vertrokken. Ik werk nu ergens waar iedereen gelijk is en is de manager niet gevuld met zijn machtspositie.
groetjes W.
 

De werkplek van de toekomst: thuis terwijl u op oma past

Duco Douwstra   |    |  17 maart 2008
Reactie: Laten we allereerst eens de zinloze werk en regelgeving inventariseren en strafbaar stellen. Dus als de overheid, de burger of ondernemer aantoonbaar zinloze werkzaamheden, laat verrichten, zoals onzinnige formulieren invullen, onnodige vergunningen aanvragen, zinloze administratie te verrichten en talloze andere onzinnige werkzaamheden. Dan moeten de burgers tegen de betrokken ambtenaren of politiek een proces-verbaal op kunnen laten maken, en het o.m. om vervolging vragen. Waarna deze vooraf gewaarschuwde personen persoonlijk strafbaar gesteld en beboet kunnen worden.
 

Zakelijk speeddaten wint terrein

Liesbeth Jansen   |    |  17 maart 2008
Reactie: Ik heb er al een keer aan meegedaan. Erg effectief en doelgericht. Iedereen is duidelijk waar hij of zij voor komt en dat maakt het ongecompliceerd.
 

Steeds minder managers in Nederland

H Oosterhof   |    |  17 maart 2008
Reactie: Dit betekent meer verantwoordelijkheden en zelfmanagement voor de medewerkers.
Dat kan alleeen goed gaan als deze medewerkers worden betrokken bij de visie, het beleid en de controle op kwaliteit van uw organisatie.
Maar voldoen al uw medewerkers aan de doelstellingen van uw organisatie?
Hoe laat je hen hun competenties zelf ontwikkelen?

Herman Oosterhof, Interviewspecialist.
 

Kostbare managementtijd massaal verspild

L.C.J. Evers   |    |  17 maart 2008
Reactie: Maar is het ook niet zo dat er soms weinig efficiente tijd wordt uitgetrokken om verbindingen te leggen, en dat vergaderingen bij uitstek de beste meeting places hiervoor zijn. Luisteren is trouwens een vaardigheid die iedereen kan leren, behalve dan dat veel ''praters'' zoals hierboven reeds genoemd erg veel tijd opslokken doordat ze hun eigen agenda bovenaan plaatsen en luisteraars hierdoor minder tijd geven om hun mening kenbaar te maken. Ergo, maak verbindingen, zorg voor goede vergaderstructuur (doen goede managers altijd!), zorg dat iedereen wordt gehoord en trek zowel hori- als verticaal verbindingen die blijvend zijn ( in elk geval maak de tijd dat men in dienst is van een organisatie zo lang mogelijk door de condities incl. overlegstructuur goed te houden). Bij onduidelijkheden zorg voor een vergadercoach. Tevens niet te uitgebreide stukken maar werk met actiepuntenlijsten. En natuurlijk wees bewust dat het niet gaat om wat maar hoe je alles doet.
 

Kostbare managementtijd massaal verspild

b.j.p.mieden@pyramide.nl   |    |  17 maart 2008
Reactie: Beste Ad,

Met alle respect, maar dan heb je het basiswerk over bewustwordingsmanagement ''de mens in de 21e eeuw'' niet gelezen. Zeer rationeel. Is trouwens pas op weg.
 

Rechercheurs jagen op valse ziekmeldingen tijdens EK

Wieger Waardenburg   |    |  17 maart 2008
Reactie: ....dat noemen ze nu oranjekoorts
 

Wat Belgische managers anders doen

Ad Beer   |    |  17 maart 2008
Reactie: Ik wil een kleine correctie maken. Belgen werken niet graag met Hollanders omdat ze die arrogant etc vinden. Let wel, Hollanders en dan heb ik het over dat kleine stukje Nederland dat, als we er niks aan doen, over een jaar of 50 onder water staat. Dat stukje dat de rest van ons land afdoet als ''de provincie'', dat stukje dat meent dat de wereld om hen draait. Tja, de Gouden Eeuw en de OIC hebben we al even achter ons, maar dat schijnt men in de Randstad nog niet begrepen te hebben.
Als Brabander kan ik het goed vinden met de Belgen, al moet ik eerlijk zeggen dat ze af en toe te veel leven als God in Frankrijk.
Het Poldermodel, nee, liever een meer daadkrachtig besturingsmodel. Maar ja, liever Polderen dan het Balkenende 4 model waarbij zowel de Geit, de Kool, de Aap, de Wortel, de Tijger gespaard wordt en ieder besluit naar voren wordt geschoven.
Zijn de Belgen daadkrachtiger? Niet echt, maar ze nemen wel een besluit als het moet (niet altijd het juiste besluit en slechts zelden over het onderwerp waar een besluit over genomen moest worden) en ze zijn wat gevoeliger voor hierarchie. Maar boven alles zijn ze charmant en humoristisch en daar kan de randstad nog wat van leren.
 
< vorige 1697 1698 1699 1700 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10