zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Wat Belgische managers anders doen

Ad Beer   |    |  18 maart 2008
Reactie: Ik kan met Leon meegaan op een kleine opmerking na. Als ik het over Holland heb dan bedoel ik het westen, Noord Holland en Zuid Holland dus. Daar heerst de cultuur die overal in de wereld als ''Hollands'' wordt omschreven.
Wij Brabo's worden daar een beetje met de nek aangekeken omdat we teveel op Belgen lijken en hoe ze daar over Limbo's praten, dat wil je niet eens weten.
Ik voel me uitstekend op mijn gemak bij Belgen, weet ook met Hollanders om te gaan. Met Fransen, maar daar hebben we het nu niet over, heb ik wat meer moeite, maar het kan zijn dat dat weer komt omdat ik me jarenlang heb lopen ergeren aan de manier waarop het bedrijf waar ik voor werkte met mensen om dacht te moeten gaan.
 

Zieke werknemer moet sneller overgeplaatst

A. Stuijt   |    |  18 maart 2008
Reactie: Uit een bedrijfsomvattend experiment, uitgevoerd tussen 1973 en 1976, kan ik bevestigen dat de RWI een succesvolle aanpak van verzuim voorstelt. Op één punt na: kies een medewerker uit het personeel die het vertrouwen van het personeel heeft om de ''verzuimbegeleiding'' op te zetten en uit te voeren. Mét externe begeleiding. MBO niveau. Ondersteuning van: P&O (Indien beschikbaar) maar vooral van de personeelsvertegenwoordiging (OR). EN: nóóit op de persoon ''spelen'' maar op het gezamenlijke in de belangen die door de verzuimbegeleider samen met de ARBOdienst worden onderkend en gerapporteerd.
Resultaten: Spectaculair, in ons geval. En o.i. algemeen toepasbaar.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Wim (Straatmuzikant)   |    |  17 maart 2008
Reactie: Beste Frans Rijs, Ik begrijp ook niet waarom niemand op die tekst reageert. Ik vind dat de film van Wilders gewoon in de zendtijd voor politieke partijen hoort. Ik wil graag dat het word uitgezonden om de doodeenvoudige reden dat wij ons niet bang moeten laten maken om bedreigingen die vermoedelijk alleen maar gedaan zijn door mensen die het moslimgeloof als een dekmantel gebruikt hebben voor de opiumteelt in afghanistan. Want als die mensen van hun opdrachtgevers niet protesteren tegen de film van wilders dan krijgen ze gewoon hun drugs niet. En dus protesteren ze omdat ze anders ziek worden van de opium ontwenning. Dat is waarom ik vind dat die film 100% moet worden uitgezonden. En het moet binnen de wetkaders blijven want dan is er niks mis mee.
 

Droom groot!

M.J. Bouman   |    |  17 maart 2008
Reactie: Kijk de film ''The Secret'' maar eens...
 

Droom groot!

Sheila Neijman   |    |  17 maart 2008
Reactie: Hai Michel,

Ik wil graag nog even een belangrijk item aanvullen op het gegeven waarom de één wel succesvol is en de ander niet. Ik ben het volledig met het onderzoek eens dat doelen stellen erg belangrijk is in het creëren van succes. En dat groot denken prachtige resultaten en successen oplevert.

Maar, als dit werkelijk zo is, waarom doet niet iedereen het dan op deze manier, zouden we ons af kunnen vragen? Het anwoord hierop is erg simpel, het heeft te maken met de juiste mindset. Mensen maken zich in hun vroege jeugd een bepaalde mindset eigen, waarvan er in feite twee zijn: De groeimindset en de gefixeerde mindset. En deze twee mindsets bepalen wel of niet je succes. Mensen die een gefixeerde mindset hebben beperken hun succes en geloven dat talenten en vermogens vastliggende eigenschappen zijn, en ze worden overdreven gericht op he bewijzen van hun talenten en vermogens, het verbergen van tekortkomingen en reageren defensief op fouten. Mensen met een groeimindset echter geloven dat hun talenten en vermogens kunnen worden ontwikkeld door passie, opleiding en doorzettingsvermogen. Zij hoeven niet slim over te komen of hun imago op te vijzelen. Het gaat om toewijding aan leren, risico's durven nemen en leren van je resultaten.

Dat is ook de reden waarom zo veel mensen toch hun doelen niet behalen, ondanks vele trainingen die zij volgen. Puur en alleen omdat ze zich de verkeerde mindset hebben eigen gemaakt. Maar het mooie nieuws is dat je de groeimindset kunt aanleren, met als gevolg dat je je eigen succes kunt gaan vormgeven.

Mindsets zijn niets anders dan aangeleerde overtuigingen en die kun je ook weer afleren.

Namaste
Sheila Neijman



 

Wat Belgische managers anders doen

Léon Evers   |    |  17 maart 2008
Reactie: Bestaat dé Belg en dé Nederlander wel? Ik lees dat een Brabander weer verschil maakt tussen hoog en laag Nederland, ofwel Holland (Zuid en Noord) en de rest van Nederland. In België bestaan er evenveel verschillen, niet alleen tussen Wallonië en en Vlaanderen, ook is er een duidelijk cultureel verschil tussen Belgisch Limburg en Oost Vlaanderen. Kortom waar hebben we het over. De stijl van managen, van vergaderen (overlegcultuur) wordt ook ingegeven door modellen zoals we die met de management paplepel ingegeven worden. Ik neem de diversitiet van verschillende subculturen en merk dat het heerlijk is als Nederlands Limburger met meerjarige managementervaring om een zakelijke lunch te nuttigen in Hasselt of elders in prachtig Bourgondisch België (met aansluitend zakelijke belangen bespreken) en regelmatig boven de rivieren te vertoeven om een recht door zee gesprek te houden met een business partner uit Holland. Om daarna weer eens in Overijssel (of ergens in de rest van mooi Nederland) te vertoevene. Wat wel mijn voorkeur heeft in België, waar de wijze waarop je met respect wordt behandeld en bij voorbeeld in restaurants en ziekenhuizen nog écht als klant wordt behandeld. Dat is het verschil, in Nederland zijn we omgangsvormen kwijt geraakt. Geef me daarom ook nog maar de klassikale opvoeding en opleidingen die je in België vindt.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Frans Rijs   |    |  17 maart 2008
Reactie: Ik vindt dat Ad beers op 12.54 uur het heel goed heb uitgelegd.
Ik verbaas me, waarom er niemand op die tekst reageerd. Het is toch zo, dat we subtiel bedreigd worden. We worden geïntimideerd met beloften voor geweld op alles wat Nederlands is. In en buiten Nederland. Is dit dan alleen tegen te houden door de film van Wilders niet uit te zenden???????
 

Herken de vijf slechte leiders

l Deetman   |    |  17 maart 2008
Reactie: OP de een of andere manier lijkt mj punt 5. niet zo'n hele slechte leider. Ziet er uit als een verstandig iemand. Maar mogelijk heb ik gebrek aan zelfkennis... Uiteraard dient er wel risico genomen te worden maar daarnaast een stabiel bedrijf met verspreide risico's lijkt me heel gezond.

Ik wil best mijn blinde vlek helder krijgen, dus geef commentaar.
 

Waarom veel trainingen niet werken

Titia de Vries   |    |  17 maart 2008
Reactie: Inderdaad, veranderen om het veranderen werkt niet. Veranderen als je dat zelf wilt, omdat je bijvoorbeeld het zat bent om agressieve klanten aan de telefoon te krijgen, werkt wel.

Concreet: ik geef momenteel trainingen klantgerichte communicatie. Ik besteed in eerste instantie alleen maar aandacht wat communicatie is, hoe je actief kan luisteren, samenvatten, vragen en doorvragen. Met eenvoudige oefeningen krijgen de deelnemers daar inzicht in. Let wel: ik laat ze dat niet zien, ze constateren dat zelf.

Volgende stap: wat voor type mens ben je, aan wat voor mensen heb je een hekel, blinde vlekken, kernkwaliteiten, gedrag. De hele bubs. Kwartjes vallen bij deelnemers, Aha-Erlebnissen, herkenningen.

En dan, ja dan pas, gaan wel het hebben over gesprekstechnieken met lastige klanten en agressieve klanten.

Ze merken dat ze niet in één keer van de kelder op zolder kunnen komen. Coachen na het trainen, ja graag, maar ook hier: alleen als de deelnemers het zelf willen. En het 'gekke' is: dat willen ze vaak, omdat ze geroken hebben aan zelfkennis en ze gretig zijn om dat beter en breder in te zetten
 

Droom groot!

Titia de Vries   |    |  17 maart 2008
Reactie: Jaaa, ik ben het volledig met Michel Hoetmer eens. Vorig jaar werd borstkanker bij mij geconstateerd. Inmiddels ben ik een amputatie en chemokuren verder. Ik durf nu echt groot te denken en merk dat er nu veel (meer) op mijn pad komt. En wat maakt dat mijn leven leuk!

Dat wat ik cursisten leer: doelstellingen helpen je energie focussen, ervaar ik nu aan den lijve.

 

Vergroot uw succes door vaker \'ja\' te zeggen

Titia de Vries   |    |  17 maart 2008
Reactie: In trainingen zeg ik altijd tegen deelnemers: assertiviteit is voluit 'ja' tegen jezelf zeggen. En dat betekent dat je dan ook 'nee' tegen een ander durft te zeggen.
Je kunt pas voor een ander zorgen (ja-zeggen) als je eerst voor jezelf zorgt. Mijn metafoor: de instructiefilm in het vliegtuig. Als de zuurstofmaskers naar beneden komt: ouders eerst zelf het masker nemen en dan pas je kinderen het masker geven. Wat heeft een kind dat overleeft aan een dode ouder?
 

Wat Belgische managers anders doen

Guido Thys   |    |  17 maart 2008
Reactie: Och ja, en samen staan we sterk. Je kunt het beste je geld verdienen in Nederland en het opmaken in België. En niet omgekeerd.
 

Bos gaat topinkomens en vertrekbonussen zwaarder belasten

Leo K. Pusch   |    |  17 maart 2008
Reactie: Ongelooflijk dat zo'n 50% van de managers zich keren tegen de maatregelen om excessieve bonussen extra te belasten en 'slechts' 20% eigenlijk vinden dat deze eerste maatregelen niet ver genoeg gaan. Het mag toch bekend verondersteld worden dat geen enkele manager, ook niet hoog aan de top, in staat is zijn successen op eigen kracht te boeken. Daar heb je draagvlak voor nodig binnen je bedrijf. Dat (top)managers goed beloond worden is prima, maar excessen zullen uiteindelijk alleen leiden tot ongeloofwaardigheid en demotivatie op de werkvloer. En laten we eerlijk zijn, de (top)managers hebben nu al lang genoeg kunnen laten zien onvoldoende discipline te hebben om zelfregulerend te werken!
 

Bos gaat topinkomens en vertrekbonussen zwaarder belasten

Leo K. Pusch   |    |  17 maart 2008
Reactie: Ongelooflijk dat zo'n 50% van de managers zich keren tegen de maatregelen om excessieve bonussen extra te belasten en 'slechts' 20% eigenlijk vinden dat deze eerste maatregelen niet ver genoeg gaan. Het mag toch bekend verondersteld worden dat geen enkele manager, ook niet hoog aan de top, in staat is zijn successen op eigen kracht te boeken. Daar heb je draagvlak voor nodig binnen je bedrijf. Dat (top)managers goed beloond worden is prima, maar excessen zullen uiteindelijk alleen leiden tot ongeloofwaardigheid en demotivatie op de werkvloer. En laten we eerlijk zijn, de (top)managers hebben nu al lang genoeg kunnen laten zien onvoldoende discipline te hebben om zelfregulerend te werken!
 
< vorige 1696 1697 1698 1699 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10