zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

E.m.van leeuwen   |    |  25 maart 2008
Reactie: Laten we Rita Verdonk op de plaats van Rutte zetten en de VVD is gered en laat Rutte maaronderzoekjes plegen op een of andere universiteit, dan komt het allemaal wel weer goed met de partij
 

Managementlegende Eckart Wintzen overleden (1939-2008)

Francine Hendriks   |    |  25 maart 2008
Reactie: Voor mij als startend ondernemer begint Eckart nu pas te leven. Ik wens al zijn dierbaren veel sterkte met dit grote verlies.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

John Zwart   |    |  25 maart 2008
Reactie: Een zinloze oproep.
U weet dat deze egotripper daar niet op reageert.
U draagt alleen maar bij aan zijn zwelgen in aandacht. U bent even dom als onze Haagse amateurvereniging die meespeelt in zijn toneelstukje.
 

Een derde persoon bij het functioneringsgesprek, is dat een goed idee?

rens   |    |  25 maart 2008
Reactie: Een leidinggevende die een jaar lang niets aan een probleem doet? Niet zo best.

Een onafhankelijk persoon als derde erbij is een heel goed idee, maar in veel gevallen ziet een medewerker die personeelsfunctionaris niet als onafhankelijk. Als de leidinggevende open en eerlijk is hoeft het geen probleem te zijn wie betrokkene mee neemt. Het schept in elk geval vertrouwen richting medewerker.
 

Charismatische topmanager is er wel, maar je ziet hem niet

Ron Ladage   |    |  25 maart 2008
Reactie: Charismatische topmanager


Heb dit artikel met belangstelling gelezen en heb hier toch wat reacties op.
Inderdaad is er geen goede definitie van een charismatische topmanager gelukkig niet, want dan gaan we managers in nog meer keurlijven duwen, dan wat we al doen.
Vroeger hadden we ondernemers en zelfs charismatische ondernemers, die vanuit hun ondernemersschap dachten. Door nu managers op te leiden en hun zogenaamde kennis bij te brengen, zie je een soort eenheidsworst ontstaan en merk je dat het woord ondernemersschap minder in beeld komt.
Ook de macht van de aandeelhouders en hun spelletje richting de manager werken ook niet meer mee om risico met uitspraken te nemen.
Zelf heb ik ooit mogen werken met een echte charismatische topmanager.
Op het moment dat hij binnen kwam merkte je dat gelijk. Hij vroeg hoe hij zich het beste aan het personeel kon voorstellen en hun zijn visie voor de toekomst te vertellen en we adviseerden hem om een zeepkist te nemen en alle afdelingen op de zeepkist toe te spreken. Natuurlijk met de gedachte, dat doet hij toch niet, maar een uur later stond hij op de zeepkist en deed zijn woord.
Zelden zo snel een contact zien komen tussen de manager en zijn werknemers.
Zijn beleid was een ervaring, zijn werkwijze was uniek.
Echte topmanagers zoeken de pers niet op, maar de pers zoekt hem op!
Dan de vraag waarom de topmanagers niet vaak in praatprogramma’s op de tv te zien zijn.
Lijkt me heel logisch, zoals Ad Beer al aangaf hoe beter je herkend wordt, hoe groter de kans op ontvoering etc. want de politie komt nooit op tijd en wie wil nog zo’n risico in dit land lopen?
Verder hebben topmanagers het predikaat groot verdieners te zijn, ze vullen hun zakken ten koste van de arme werknemers en klanten.
Dat kan toch niet, zeker in onze linkse pers, die bijna alle praatprogramma’s in hun macht hebben. Zelf Pauw en Witteman zijn een beetje kritisch naar links en geheel kritisch naar rechts. NOVA daar wordt je als rechtsdenkende afgeslacht bij voorbaat.
Welke gek wil nog in dit soort programma’s optreden. En dit hopeloze kabinet heeft als nieuwe hobby het jagen op topinkomens, want de achterban van Bos wil graag al het geld aan hun kiezers geven. Werken is goed, maar deel het geld met mensen die niet werken, dit noemde men vroeger communisme en daar werden ook een paar mensen schatrijk van.
Dus dit artikel heeft meer nuances dan je wel op het eerste gezicht denkt.
Steek je nek uit in dit landje en je weet zeker dat de zeis de kop eraf maait.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

linda de boer   |    |  25 maart 2008
Reactie: bestuurders van nl moeten de film verbieden!
dat ze dat niet durven!het is gevaarlijk voor nl en schept haat.NIET DOEN DUS.
 

Een derde persoon bij het functioneringsgesprek, is dat een goed idee?

Ron   |    |  25 maart 2008
Reactie: Hier is duidelijk meer aan de hand dan alleen het gesprek.
De onderlinge verhouding tussen de werknemer en zijn leidinggevende is al geschaad. Het feit dat na de eerste onenigheid er niets is gebeurd, zegt veel over deze leidinggevende!
Na een jaar het laten sudderen is het logisch, dat de werknemer geen vertrouwen in deze persoon heeft en geheel terecht, want deze leidinggevende heeft gedurende een jaar niets gedaan aan het probleem.
Zolang we op deze oubollige wijze in het bedrijfsleven door gaan, blijven deze problemen elke keer terug komen.
Beoordelingsgesprekken en functioneringsgesprekken zijn te vaak afreken gesprekken, met de werknemer als ondergeschikt persoon.
Wanneer mag de ondergeschikte eens zijn leidinggevende beoordelen? In een tijd dat alle hulpmiddelen aanwezig zijn, blijven we de oude machtsposities verdedigen i.p.v. zorg te dragen dat de juiste persoon op de juiste plek in het bedrijf komt te zitten.
Natuurlijk dient er in elke protocol van een functioneringsgesprek een beroepsprocedure te staan, dat bij het niet eens zijn een beroep op de procedure kan worden gemaakt, door beide partijen. Het regelen van een vertrouwenspersoon, die erbij kan zitten op verzoek van een van de partijen, is gewoon logisch.
En een leidinggevende die pas in een functionerings- of beoordelingsgesprek zijn klachten uit, dient een herscholingscursus te gaan volgen. Echte leidinggevende gebruiken deze gesprekken om de werknemer de kans te geven om ook zijn denken over de job aan te laten geven en vanuit deze gesprekken de werknemer begeleiden naar een hogere competentie voor hemzelf en het bedrijf. Bij niet goed functioneren spreekt de echte leidinggevende zijn mensen aan en helpt ze om tot de juiste werkwijze te komen, dus gelijk en nooit achteraf!
Vind het dan ook heel jammer dat Asha Kalijan met deze reactie is gekomen zoals deze in het artikel is weergegeven. Ga niet op het echte probleem in, maar kijk naar het detail i.p.v. de hoofdzaak.
Van een organisatieadviseur verwacht ik dat ze meer van deze tijd is en de echte problemen herkent en analyseert.
Pleisters plakken en bij voorbaat de leidinggevenden koesteren werkt misschien op kort termijn, maar zal op langer termijn het bedrijf niet tot grote hoogte brengen en zelfs het bedrijf schaden.
Los van het feit dat mensen als mens worden geschaad!






 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Panda   |    |  25 maart 2008
Reactie: Opa, om welke fimpjes gaat dat? Of mag je die link niet posten.
Kijk, Wilders kan gelijk kan hebben met zijn observatie van extreme varianten binnen de moslim-politieke partij zonder vaderland (klinkt mij ook beter in de oren dan geloof) maar binnen zijn politieke functie moet hij dat op een slimme manier verkondigen, met beleid, hij is niet voor niets politicus. Hij moet zijn woorden afwegen. Zaken met beleid brengen, voorzichtig dus, om de veiligheid te waarborgen van alle burgers. Is dit de manier??? Nee.
Kijk, wanneer je een kat uit het asiel haalt, zo eentje die krabt en bijt omdat die zijn hele leven voor zichzelf moest opkomen tegen de straatkatten, dan ga je die kat niet dreigend en direct tegemoet maar eerder door rustige observatie, en door de kat langzaam te laten wennen aan jouw plezierige aanwezigheid kan de kat het bijten afleren. Dus door het goede voorbeeld te geven met wat meer Wijsheid en vooral zonder iets uit te lokken. Nu, laat die Wilders eerst eens met katten spelen voordat hij moslimextremisten gaat uitlokken.
 

Managementlegende Eckart Wintzen overleden (1939-2008)

annette joosten   |    |  25 maart 2008
Reactie: Wat verliezen we hiermee een topondernemer, een voorbeeld voor alle buitensporige zakenmensen. Een man met toptalenten die heel veel heeft gedaan voor onze samenleving. Ik wens iedereen om hem heen heel veel sterkte. En Eckart adieu, je visie leeft zeker door in vele ondernemers.

Annette
 

De invloed van uw verwachtingen

H de vries   |    |  25 maart 2008
Reactie: Als Interim-leidinggevende kom ik dit effect, en dan vaak de negatieve gevolgen ervan, in veel organisaties tegen. Heel herkenbaar.
In hoeveel organisaties worden verwachtingen door managers naar medewerkers sowieso duidelijk uitgesproken?
 

De invloed van uw verwachtingen

ABC Doppenberg   |    |  25 maart 2008
Reactie: Wanneer je iets van een ander verwacht kan het zijn dat deze verwachting niet uitkomt, ook al is de verwachting gebaseerd op een wederzijdse afspraak. De vraag blijft wat je doet wanneer verwachtingen niet uitkomen, hoe ga je om met de realiteit? Leg je je er bij neer, word je boos, ga je het de volgende keer anders doen?
 

Managementlegende Eckart Wintzen overleden (1939-2008)

Ton Voskuilen   |    |  25 maart 2008
Reactie: De laatste weken trachtte ik Eckart te bereiken voor een lezing over MVO binnen Atos-Origin, omdat er nog veel werk te doen is binnen het eens door hem opgerichte bedrijf. Echter, het heeft helaas niet zover mogen komen.
Ik wens zijn familieleden veel sterkte met dit grote verlies.
 

Hoe kan ik leren dromen?

Sandra Daniels   |    |  25 maart 2008
Reactie: Ik vind het juist een sterk advies. Mevrouw Hamerlinck raadt die meneer niet aan om niets te doen, maar om bij zichzelf na te gaan wat zijn motieven zijn. Als zijn ambitie voortkomt uit 'gewoonte', idealisme, maatschappelijke druk of een bepaald vluchtgedrag is het goed om dat te ontdekken resp. onderkennen. (Het woordgebruik, 'droom', doet toch een beetje denken aan een vlucht uit de werkelijkheid?) En door eventjes constructief pas op de plaats te maken wordt het, als het daarna toch blijft kriebelen, ook eerder duidelijk wát er kriebelt.
Als leeftijds- en opleidingsgenoot met een vergelijkbare drang was dit advies voor mij in elk geval een rustgevende eye-opener.
 

Gezocht: middelmatige werknemers

Frans W Lunenborg   |    |  25 maart 2008
Reactie: Ik herken dit wel, maar wat moet je met jezelf als je jezelf en je gedrevenheid niet kunt en wilt beteugelen? Ik ga vol voor mijn afdeling en het bedrijf en dat valt soms op. Dat wordt inderdaad niet door een ieder gewaardeerd.
 
< vorige 1686 1687 1688 1689 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10