zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Raja Chemayel   |    |  27 maart 2008
Reactie: Lieve Opa
Lieve Tonny

het feit dat ik schlecht schrijf is te danken aan mij disslektie........ Ik zou graag willen zien dat jullie inhoudelijk reagieren.
Fanatic-Islamisten zijn een syndroom en niet een ziekte !!
Raja
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Ron Ladage   |    |  27 maart 2008
Reactie: Zo langzamerhand krijg je wel een goede indruk van de tegenstanders van het openbaar maken van wat sommige Islamieten onder hun geloof stellen. Sommigen beheersen de schrijftaal in het Nederlands niet en andere gaan zelfs zo ver dat ze mensen die netjes hun reactie schrijven persoonlijk bedreigen. Dus Ad Beer ik sta achter je, want ik lees je reacties als mens en het geeft mij de kans om eens na te denken over de mening van een ander, daar leer je heel veel van, mits je openstaat voor andere mensen en hun mening.
Het lijkt wel een actie georganiseerd door onze linkse ''landgenoten'', die ook de oorzaak zijn van het falend beleid in ons land op het gebied van de integratie, want je kunt mij niet wijsmaken dat dit de normale lezers zijn Managersonline. Ik hoop dat alle voorstanders van de aardige Islamaanhangers en hun fans gaan emigreren naar b.v. Iran, dan kunnen ze hun vreedzame geloof met plezier volgen en kijken of ze het echt zo vreedzaam vinden. Want het doel van de Koran is de verovering van de hele wereld voor hun geloof.
Wilders hoeft geen film meer uit te brengen over de Islam, de Islam zelf heeft al voldoende aangetoond wat de effecten van hun geloof teweeg brengen.
Het nadeel van een geloof is, dat je niets zeker weet en een heleboel erbij kan bedenken in je eigen voordeel.
Of het nu de Koran of de Bijbel is, kijk naar alle ellende die hierdoor ontstaan zijn, de kruistochten van zowel de Islamieten als de Christenen. Noord-Ierland, de problemen tussen India en Pakistan, Afghanistan, Irak en in de toekomst Nederland.
Ik geloof niet in een god of hoe je het ook wilt noemen, ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid voor alles wat mij overkomt, ik ben zelf verantwoordelijk om mensen te respecteren en om van mensen te kunnen houden. Daar heb ik geen excuses voor nodig vanuit een geloof. Mensen kunnen individueel en samen grote successen hebben, maar zodra het geloof erbij komt, dan breekt er iets tussen mensen.
Mocht ik ooit kiezen voor een overtuiging dan is het Boeddhisme een goede keus, die zijn niet gewelddadig, die geloven niet, maar hebben een overtuiging, waarin respect voor de aarde en alles wat erop leeft en die verspreiden hun overtuiging niet met geweld.
Daarom worden ze dus ook onderdrukt en aangevallen, want dat is een echte bedreiging van alle geloven.
Dit is mijn laatste reactie op dit artikel, want anders is het zonde van tijd en enegie.

 

Manager in dubio over flexibele werktijden

A. Stuijt   |    |  27 maart 2008
Reactie: Nou, nou! DE MANAGER (die niet bestaat gelukkig!) moet gewoon haar of zijn werk doen. Daarvan kijk ik echt op hoor! Had-ie maar geen manager moeten worden! Vak moeten leren.
Wat hier wordt beschreven is doodordinair het dagelijkse handwerk voor de manager. M'n eerste vraag aan zo'n regelaar/ritselaar is meestal: ''Kan je drie maanden op vakantie, zonder dat de zaak instort?'' De volgende vraag is uiteraard: ''En heb je je opvolger al in opleiding en weet iedereen wie dat wordt?''
Dan valt er tenminste geen gat als de zenuwpees, arme stakker uitgeput uitvalt!
En ik zou 'm verbieden om over dit soort gegevens stennis te maken zoals in dit bovenstaande stukje.
 

Zieke werknemer moet sneller overgeplaatst

A. Stuijt   |    |  27 maart 2008
Reactie: !@ M.Morrison: terug jaren 50, 60? Ik denk 't niet, want dat zou niet zo slecht zijn voor werknemers! Geen Arbodienst, wel actieve vakbonden en vooruitstrevende leiding in veel bedrijven. Mensen als de nu overleden Eckart Wintzen die met nieuwe bedrijfsvormen experimenteerden. 't Bedrijfsleven had ook toen groot belang bij lager arbeidsverzuim en investeerde veel in werkplekverbetering: zie mijn bijdrage hierboven. Een terugslag in beleid, M. Morrison, meestal door de extreme onbekwaamheid van functionarissen zoals u in uw situatie beschrijft, is niet representatief voor ''het bedrijfsleven''.
Maar een ARBOdienst is op zich eerder deel van de problemen dan van de oplossingen, vind ik.
En die RWI roept ook maar wat, vind ik. Laat die Raad eerst maar eens zorgen dat hun dienstverlening onberispelijkheid benadert! Zo'n uitspraak verstoort een oplossingsgerichte, integrale aanpak en dat lijken ze niet te begrijpen. De sleutel is toch écht SAMENWERKEN.
 

Manager in dubio over flexibele werktijden

Erik   |    |  27 maart 2008
Reactie: Ik heb kort geleden nog weer eens naar het bedrijf Semco in Brazilië gekeken. ZIj hebben dit tot in het extreme doorgevoerd en met succes. Ze zijn het snelst groeiende bedrijf van Zuid-Amerika. De kunst is volgens eigenaar Semler om te durven loslaten en de teams elkaar te laten 'corrigeren'. Erg inspirerend om te zien en na te volgen?
We moeten als leidinggevenden dan inderdaad durven 'loslaten'!
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Bakenbos   |    |  26 maart 2008
Reactie: Zulke enige akties zijn een perfect doelwit voor de islamitische extremisten.(Vergelijk Geert Wilders, Salmon Rushdy, Hirsi Ali,Van Gogh, de Cartoons)
Wat zou moeten gebeuren is het gezamelijk uitbrengen van deze waarheden over islam, gelijktijdig over de hele wereld of in een zo groot mogelijk aantal landen.
Laat deze extremisten dan maar de hele niet-moslim wereld bedreigen en economisch boycotten.
 

Zieke werknemer moet sneller overgeplaatst

m.morrison   |    |  26 maart 2008
Reactie: Binnen het bedrijf zelf is het mis met de kwaliteit van de opleiding of de verantwoording en professionaliteit van degene die naast de teamleider ook de medewerker dient te begeleiden, daar dreigt het mis te gaan.Ik kreeg persoonlijk te maken met een preventie medewerker met een dubbele rol, na de re-integratie krijg ok weer met dezelfde persoon te maken in de rol van P&o adviseur en personeeladviseur in een belangstellingsinventarisatiegesprek waarbij er sprake is van reorganisatie en voortdurende fusie.
Binnen zeer korte tijd was ineens een andere teamleider in beeld, de geaprekken waren meer intimiderend gericht, dan bevorderend voor terugkeer. De arbodienst kan geen enkele kant op het bedrijfsleven bepaald de richting. Tegenwoordig heeft het Arbo advies geen enkele betekenis. de werkgever bepaalt wat hij ermee doet en de overheid heeft de werkgever vrijspel en macht gegeven. Re-integratie bedrijven zijn ook kansloos. We gaan richting jaren 50 en 60 terug.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

tonny   |    |  26 maart 2008
Reactie: L.S., Mijn Outlook Express kon niet gestart worden,ik kon geen e-mail ontvangen of verzenden.
Mochten er mensen op dit forum mij een persoonlijke mail hebben gestuurd en ik heb die niet beantwoord, dan mijn excuses hiervoor.

Ad Beer:trek het je niet aan (van die bedreigende reacties): zo gauw men vermoedt dat iemand aan de kant van Wilders staat(al weet ik niet of dat zo is in jouw geval),komen vaak de bedreigingen. Dreigementen zijn makkelijk geuit en de dreiger blijft(laf genoeg) anoniem.
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

opa   |    |  26 maart 2008
Reactie: Raja Chemayel | | 25 - 03 - 2008
| 22 : 16 uur
IK heb zo het vermoeden dat u pas 25 jaar in Nederland bent, te oordelen aan uw schrijven.. Geef niets want u kunt zo weer een herhalingscursus aanvragen. Daar doet de regering hier in Nederland niet moeilijk over. Maar je moet wel willen!!!! Zelfs Sesam staart zich blind op uw schrijven.
 

Rustige mensen vaak het gevoeligst voor stress

N.M.E. Broeckx   |    |  26 maart 2008
Reactie: Is ook getest na verwijdering van de drukke en agressievere muizen of de kans op stress burn-out en depressie ook nog groter is?

Mijn inziens vangen rustige muizen de stress van de drukke muizen op en staan dus meer bloot aan agressie, wordt er een groter beroep op hen gedaan, waardoor opbranden en depressie (onder pressie uit komen) voor de hand ligt.

En is onderzocht of drukke muizen bij pressie, dus het dwingen tot rust (het gedrag van de rustigere muizen) bij hen mogelijk evenveel kans geeft op burn-out en depressie.

Kortom is dominantie niet bepalend voor burn-out en stress, dus zijn het misschien juist de gedragskenmerken van de anderen die bepalend zijn, en niet het gedrag van de muizen met de gevolgen. Overschreeuwen kan ook een vorm zijn om stress en burn-out te camoufleren. Beperk de drukke muizen eens door heel kleine ruimtes te geven of te dwingen tot rustig gedrag. Wat zijn dan de gevolgen? Volgens mij blijft het een kwestie van voldoende ruimte ongeacht karakter en heeft iedereen evenveel kans op burn-out mits je maar de juiste stressfactoren aanbrengt.

Dus simpelweg pressie leidt tot depressie.
Branden, energie leveren leidt tot opbranden, vermoeidheid.

Onevenwichtigheid.

Het gevolg is duidelijk, maar zijn de geconcludeerde oorzaken wel helder, want dat is mijn inziens meer bepalend voor inzage, behandeling en preventie.

(het is maar een kijk vanuit een ander perspectief).
 

Werven via Hyves loont

Hans   |    |  26 maart 2008
Reactie: ''92 procent is bereid de vacature - indien deze voor hem/ haar niet interessant is – te verspreiden in de kennissenkring''

Uhhhh?!
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

Ad Beer   |    |  26 maart 2008
Reactie: Er zijn mensen die naar mij persoonlijk reageren over deze zaak. Leuk en soms minder leuk.
Soms zelfs ronduit bedreigend, hoewel, ik geloof niet in ''jouw God'' dus die straf na mijn snelle en pijnlijke dood zal ook wel meevallen.
Maar, als je reageert, ben dan ook zo stoer en dapper om een geldig email adres op te geven! Ik zal je niks doen hoor, dus de kans dat je martelaar wordt is gering.
Blijkbaar is de 5% van de extremistische moslims op deze site neergedaald.
 

Managementlegende Eckart Wintzen overleden (1939-2008)

A. Stuijt   |    |  26 maart 2008
Reactie: Jammer, als je dan vandaag dit leest:
Personeel Atos Origin in opstand
ANP
gepubliceerd op 26 maart 2008 15:34, bijgewerkt op 15:34

GRONINGEN - Ongeveer driehonderd medewerkers van de Frans-Nederlandse automatiseerder Atos Origin hebben woensdag in Groningen deelgenomen aan een protestlunch georganiseerd door de vakbonden CNV, FNV, De Unie en Qlix IT. Dat zei bestuurder Harrie de Vaan van CNV Dienstenbond woensdag.

De protestlunch kwam in reactie op het vastlopen van de onderhandelingen tussen Atos Origin en de bonden over het loon. De bonden eisen een minimale loonsverhoging van 3,5 procent, terwijl de automatiseerder maar 2 procent wil bieden. Donderdag wordt ook een protestlunch in Eindhoven gehouden.

‘De ontevredenheid is enorm’, zegt De Vaan. Maandag verstrijkt het ultimatum dat de bonden hebben gesteld en kunnen er meer acties volgen. ‘Deze protestbijeenkomsten zijn nog maar een eerste stap’, aldus de Vaan.
 

Roddelen: goed voor de sfeer of juist niet?

T.A. Hendriks   |    |  26 maart 2008
Reactie: Roddelen heeft wel degelijk een functie. Een sociale functie. In de werksfeer als prive. Het vervelende is dat roddels meteen als waarheid worden gezien. Prive smullen we ervan (we geven fors uit aan bladen die erover gaan. Roddelen op het werk... Het gebeurt en zal niet tegen gegaan kunnen worden. Belangrijk is dat het (Hoger-/Midden)Management de roddels op de juiste waarde schat. Is dat niet, werkt het negatief. We (hoewel we dat niet willen toegeven) kunnen dit ook positief gebruiken. Mits we het in de juiste banen leiden. Hoor en wederhoor is belangrijk. Maar ook de betrokkenen serieus nemen. Samen komen we eruit! Leuk is te kijken naar American Next Topmodel. Kijk naar de ontwikkelingen... ieder heeft zijn mening klaar, maar uit eindelijk heeft men maar 1 doel! Hetzelfde doel!
 
< vorige 1683 1684 1685 1686 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10