zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

henk korteweg   |    |  5 april 2008
Reactie: Rita verdonk is machtsgeil en een gevaarlijk iemand die alleen haat en verderf strooit onder de nederlanders en van de daken schreeuwt dat wat zij verkondigd alleen maar goed is voor nederland. Laat ze het maar een keer waarmaken dan gaan we na drie maanden weer naar de stembus. Ik heb medelijden met zulke gevaarlijke staatsidioten.
 

Roddelen: goed voor de werksfeer of niet?

Sonja Tranchet   |    |  4 april 2008
Reactie: Wat me het meest ergert aan geroddel is, dat het de sfeer kan verzieken, het is immers net als een virus dat zich verderzet en een conditionering veroorzaakt bij sommige medewerkers, uiteindelijk ziet men slechts wat men 'geconditoneerd' werd te zien. Voor H.S.P.ers is dit meestal 'voelbaar' .Een opentrekken van het 'besmette luik' tot een
ophelderende communicatie lijkt me het beste in zo'n situatie, met name 'veroordeel de roddel en NIET de roddelaars'.Het kan positieve
wendingen mogelijk maken en de kracht van de roddel 'transformeren' tot wederzijds respect.Een open hart en mind is wel vereist en kan een groeipunt zijn.
 

De kracht van een dominante, harde managementstijl

S.A. Lansdorp   |    |  4 april 2008
Reactie: Ik ben inderdaad van mening dat je als manager meer uit je team kan halen, wanneer je duidelijk bent, dus niet met een softe aanpak te werk gaat.

Vaak resulteert een softe aanpak in een hele informele sfeer, waardoor het voor een manager een stuk moeilijk wordt om op zijn/haar strepen te gaan staan wanneer dit echt nodig is. Dit wordt dan vaak niet geaccepteerd, omdat hij/zij altijd zo aardig en meegaand is.

Wel ben ik van mening dat het menselijke aspect niet uit het oog verloren moet worden en dat eigenlijk het mooiste zou zijn wanneer je soft en hard met elkaar kunt combineren.

Wanneer je beide kanten beheerst kun je binnen een team alle type mensen aansturen en zo de beste resultaten behalen.

Goed stuk Fred!
 

Zeven regels voor een 'topless' vergadering

Paul   |    |  4 april 2008
Reactie: Ik vind dat wel wat. Top-less vergaderen zonder dat geneuzel van I-freaks met laptop of i-phone, of whatever speeltje om de aandacht af te leiden.

Waar die 4 uur vandaan komen weet ik niet, ik bespeur dat ik zelf steeds meer behoefte krijg aan kort vergaderen, zeg 8 punten in een half uur.

 

Salesblog: Verkopen is geen vak

Stefan Lansdorp   |    |  4 april 2008
Reactie: De stelling ''Verkopen is geen vak'' is iets waar ik niet volledig achter kan staan. Ik ben al een aantal jaren actief in diverse stijlen van verkoop en ook geef ik zelf trainingen op het gebied van productverkoop. Het valt mij iedere keer weer op dat er van een hele groep mensen een aantal tussen zitten die zoals ze zeggen ''geknipt is voor het vak''.

Wel ben ik het er mee eens dat de theorie ter ondersteuning van verkoop kan dienen en absoluut bevorderend is voor je techniek, maar om de techniek te beheersen moet je absoluut over een aantal competenties beschikken die je niet zo makkelijk kan aanleren, hoogstens ontwikkelen.

Uiteindelijk draait het binnen de echte verkoop maar om één ding; ''het creeren van een behoefte die niet bestaat'' en het zijn altijd maar een aantal mensen van een hele groep die hier structureel in presteren.

Conclusie: Verkopen is een vak en de theorie is een goed hulpmiddel!
 

Liever Rita of Rutte?

bert   |    |  4 april 2008
Reactie: Alle mensen die zo negatief praten over Rita Verdonk,zijn in mijn ogen gewoon landveraders.
Dit kabinet doe toch ook geen flikker voor de eigen NEDERLANDER ,ja steeds meer geld uit de zak kloppen,en zich zelf 30% meer toe eigenen. en ik vind als je hier wilt wonen zul je,je moeten aanpassen,en je mag alleen hier komen wonen als je de Nederlandschap ambieerd,anders gewoon oprotten.
TROS OP NEDERLAND.
 

Salesblog: Verkopen is geen vak

Michel Hoetmer   |    |  4 april 2008
Reactie: Beste Chris,

De parallellen die je signaleert zijn er inderdaad. Maar er is ook één groot verschil:

- bij verkopen gaat het om het afsluiten van een deal.

En dat maakt alle verschil van de wereld. Verkopen is een vak. Het mooiste en oudste vak van de wereld!
 

Sales blog: Verkopen gewoon een kwestie van keihard werken

Ad de Beer   |    |  4 april 2008
Reactie: Zullen we daar een keer een boom over opzetten?
Ik geloof heilig dat competenties en talenten aangeboren zijn.
Als alles te leren is dan had ik nu een geweldige biljarter moeten zijn. Mijn opa heeft er jaren van zijn leven in gestoken.
Geldt niet alleen voor verkopers. Daar moet je een stukje extrovertie voor hebben, kunnen communiceren. Een ICTer moet mathematisch en logisch kunnen denken, een tandarts moet een sadistisch trekje hebben en een goede motoriek, een advocaat moet kunnen liegen en goed kunnen lezen, een consultant moet een goed analitisch vermogen hebben.
Allemaal dingen die je hebt of niet hebt.
Kunstjes kunnen we allemaal leren.
Maar ook verkopen is net als sex. Iedereen meent het te kunnen, maar voor de echte bevrediging heb je aanleg nodig.
Is de competentie niet latent aanwezig, dan is de kans op succes erg klein.
Trouwens, ik ken best veel slechte verkopers, de meeste zijn interim manager. Omdat management en verkoop heel andere competenties vraagt. Daarom verkoop ik voor hen, al ben ik ook geen goede verkoper, vind ik zelf.
 

Schoolverlater is niet creatief genoeg

gerard   |    |  4 april 2008
Reactie: scheppen nogal eens over... (op)??
onderziek...??
 

Salesblog: Verkopen is geen vak

Chris Groothoff   |    |  4 april 2008
Reactie: Verkopen is inderdaad geen vak. Net zo min als een gezellige avond met vrienden dat is. Of een discussie met je partner, kind(je), schoonfamilie of who-ever.

Huh? Waar heeft die man het over?
Dat zal ik toelichten.

Goed verkopen (althans de lange termijn versie van het begrip) gaat over communicatieve basisvaardigheden. Van wezenlijk belang daarbij zijn m.i.
+ Aandacht voor de ander (versus het afdraaien van je eigen standaard verhaal)
+ Respect voor de ander (versus vooroordeel)
+ Proberen de ander's beleving te begrijpen (versus uitgaan van je eigen product en dienst).
Laten die begrippen nou ook van wezenlijk belang zijn in de omgang met mensen. Verkopen is het bij elkaar brengen / overbruggen van verschillende denkwerelden.

In dit licht is verkopen hetzelfde als met je familie of vrienden van gedachten wisselen.

Het bewijs voor deze stelling zit hem o.a. in de vele parallellen die je bespeurt tussen de trainingen voor verkoop en bijvoorbeeld workshops conflicthanteren binnen het gezin
 

De zeven meest nutteloze functies op de mobiele telefoon

Anne   |    |  4 april 2008
Reactie: Inderdaad, ik wil ook alleen maar bellen en sms-en. Zeer onzinnig al die extraatjes op een mobiele telefoon. Door al die onnodige zaken wordt het gebruik ervan zeker niet gemakkelijker. En waarom moeten ze zo klein-kleiner-kleinst? Geen gezicht toch, grote stoere mannen met een piepklein mobieltje in hun knuist geklemd. Waar ze dan vervolgens zuchtend mee staan te frunniken om er bv een bericht mee in te toetsen...

Fabrikanten van mobiele telefoons zouden:
- hun ontwikkelingsonderzoek moeten richten op het uitvinden van een batterij die lang, minstens een week, standby kan staan! En vooral een die langer dan een jaar goed werkt.
- een goed werkend simpel oortje produceren!
- niet bij ieder nieuw model weer een nieuw type oplader leveren.

Daar zit ik op te wachten!
 

De kracht van een dominante, harde managementstijl

S Dijkstra   |    |  4 april 2008
Reactie: Ik geloof in elke 'managementstijl', de werking en de effecten daarvan, zolang die worden toegepast door mensen die dat van nature kunnen. Niets is rampzaliger voor een medewerker dan een baas die louter op grond van zijn of haar positie gezag -of erger:- macht wil uitoefenen. Dat is opleggen van wil; meestal zelfs die van een hogere baas.
Merkwaardig dat woorden als charisma, gezag, motiveren, rechtvaardigheid en oprechtheid in het artikel en de meeste reacties nauwelijks of niet voorkomen. Leidinggeven; je kunt het of je kunt het niet. Je kunt het niet leren; hooguit 'de trucjes'.
Iedereen kent in zijn omgeving wel een ander die alleen al door zijn of haar aanwezigheid gezag uitstraalt. Ze motiveren als vanzelf. Van hem of haar accepteer je aanwijzingen, correcties en opdrachten ook als vanzelf. Zij hoeven zich niet te bewijzen met tijd-, geld- en energieverslindende, vaak nutteloze 'alles-moet-anders-reorganisaties'. Wat zou het winst opleveren als leidinggevenden en/of managers vooral zichzelf (leren) kennen.

succes,
Simon
 

Werken onder niveau stompt af

Ad Beer   |    |  4 april 2008
Reactie: het is de kunst om mensen op hun maximale (of optimale) competentieniveau te laten werken. Te laag stomt niet alleen af, maar kan ook leiden tot understress (de symptomen zijn gelijk aan stress), improductiviteit, verzuim en verloop.
Werken boven je competentieniveau leidt tot stress, overspannenheid en slecht presteren. Als mensen leren als ze boven hun opleidingsniveau werken, dan komt dat omdat hun competentieniveau hoger is.
 

Zeven regels voor een 'topless' vergadering

Ad Beer   |    |  4 april 2008
Reactie: Voor een efficiente vergadering is de afwezigheid van notebooks en gsm's so wie so een vereiste.
Het Franse management van het bedrijf waar ik de laatste jaren rondhuppelde had de nare gewoonte om altijd die dingen bij zich te hebben en zich daarachter te verschuilen, het beperkt het persoonlijke contact behoorlijk. Een van hen liep zelfs de hele dag met een opengeklapte notebook rond, waar ze ook was. Zelfs op een groot congres met klanten die zich geweldig liepen te storen aan haar.
Zet GSM en notebook af tijdens een vergadering dan kun je snel en effectief vergaderen. Desnoods een van die dingen op de beamer ter illustratie, maar als iedereen het drukker heeft met het rammen op toetsen, dan komt er weinig terecht van besluitvorming.
BTW, een effectieve vergadering duurt nooit langer dan 2 uur.
 
< vorige 1671 1672 1673 1674 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10