Reactie: Natuurlijk is het not done om 10 % van de marge van je baas zomaar weg te geven. Een verkoper die dat zomaar doet moet je direct van zijn post afhalen, zo maak je nooit winst.
Het is echter iets anders als de klant er over begint. Die heeft de keuze bij jouw kopen of bij de concurent. En ik ben zelf lang genoeg inkoper geweest dat 30 tot 40 % korting tot de mogelijkheden behoren. Tenslotte hoe lager voor mij de inkoopprijs hoe groter voor mij de marge is bij verkoop van mijn product.
prive probeer ik ook te pingelen, het maakt het aankoop spel wat interesanter. En ik zeg altijd maar een beetje geluk voor jou en een beetje geluk voor mij. Als je niet tot overeenstemming komt hebben we beiden niets nietwaar?
Afdingen hoort erbij als je het niet doet betaal je gewoon te veel.
Reactie: Het blijft toch verschrikkelijk om steeds maar weer te moeten constateren dat ICT adviesbureaus steeds maar weer vanuit hun eigen diensten denken, steeds maar weer de klanten verwijten dat ''ze'' het niet goed doen en dus steeds maar weer vergeten dat het de klant is de bepaalt wat goed en slecht is.
Wanneer wordt deze sector eindelijk eens zo wijs als ze zich voordoen?
Reactie: Web 2.0 vind ik persoonlijk nog niet je van het. Beschik helas alleen maar over een beta. Heeft iemand een final release 2.0 voor mij dan kan ik alle features bekijken. Voor ik verkeerde conclusies trek!
Reactie: Beste Jan, Gaat dezelfde werkgever die het huidige salaris transparant op tafel wil van een mogelijke nieuwe werknemer ook aan tafel met zijn nieuwe grote afnemer en legt hij dan in de onderhandelingen zijn kostprijs heel transparant neer? Gelijke monniken gelijke kappen of is de waard zoals zijn gasten?
Wees eerlijk, handel is handel of het nu arbeid betreft of goederen... Anders is het communisme de enige uitweg en of die zo geweldig is betwijfel ik ook ten zeerste.
Reactie: Helemaal met Daniel eens. Er zijn veel mensen die gecompenseerd willen worden voor de jaren stilstand. Ik zou ook geen paycheck laten zien. Willen ze het betalen,prima,zo niet dan niet. Dan is het de keuze van de kandidaat om op een lager salaris te zitten of naar een andere baan te zoeken.
Reactie: Waarom is het huidige salaris überhaupt van belang? Mijn inziens gaat het niet om je vorige baan maar om de ervaring/kwaliteiten die je meebrengt en de zwaarte van de functie.
Ik maak nooit een geheim van mijn salaris (€ 73-78K per jaar, wie biedt er meer?) maar in een onderhandelingssituatie gaat het de tegenpartij niks aan.
Zelf zou ik mijn paycheck niet tonen maar vragen of zij mij het bedrag waard vinden en kunnen betalen. Zo niet, dan niet.
Reactie: Tsja, voor de baby maakt het misschien niet zo veel uit hoeveel rustdagen de moeder neemt... maar hoe zit dat met de gezondheid van de moeder zelf? Ook niet onbelangrijk lijkt mij!
Reactie: Klanten veranderen, dus moeten verkopers veranderen. Helaas hangen verkopers nog steeds de technieken van jaren geleden aan waardoor klanten zich meer en meer belazerd gaan voelen.
Slechts Bommerez heeft een boekje geschreven over nieuwe verkooptechnieken, voor de rest zweert nog steeds op de aloude methoden en technieken, overtuig de klant, smeer hem wat aan, ga voor de ja.
Maar ja, de klant is beter geïnformeerd, heeft een globale markt ter beschikking en, wat het belangrijkste is, ze bepalen zelf welke prijs ze willen betalen.
Het voorbeeld van de loodgieter dat je aanhaalt bewijst tevens mijn stelling dat je zonder talent nooit een hoogvlieger wordt. Deze man had duidelijk geen verkooptalent.
De moderne consument had eerst op internet gezocht naar de bewuste kraan, gekeken waar hij het goedkoopste was, vervolgens een leverancier gebeld (of beter, gemaild) en hem een prijsdictaat opgelegd. take it or leave it....
Hoe reageer je dan als verkoper?
Reactie: Potentiële werkgevers zouden potentiële werknemers de kans niet mogen gunnen om te 'liegen' over hun huidige verloningssituatie. Transparantie is hier de boodschap: Show us your paycheck! Wanneer de interesse reëel is zal de nieuwe werkgever vanzelfsprekend een beter aanbod moeten lanceren... en hoe groter de interesse hoe toegevelijker de werkgever zal moeten zijn... Verloning, in al zijn aspecten, is voor beide partijen een te gevoelig onderwerp om dubbelzinnig en geheimzinnig te behandelen... kaarten op tafel lijkt me de boodschap!
De Telegraaf kopt:
NS'ers mogen slapen tijdens werk
Maastricht - Machinisten en conducteurs kunnen voortaan op het station in Maastricht een kwartiertje slapen tijdens werkuren.
Daar is een zogeheten 'sluimer slaapstoel' geplaatst die door trillingen en geluid de gebruiker in slaapt wiegt, schrijft omroep L1.
Na 15 minuten gaat een signaal af.
Een hazenslaapje kan de productiviteit van een werknemer, en dus het bedrijf, ten goede komen. In Amerika, Japan en China bestaat al langer het besef dat een power nap wonderen kan doen. Daar hebben bedrijven vaak speciale 'wellbeing rooms' voor, waar je even kunt dutten.
---------------------------------------------
''Dingen komen niet voor hun tijd, maar na voortschrijdende inzichten komt dat toch, ook al lopen we in Nederland altijd wat achter de feiten'', aldus Roy Ristie (Communicalist)