Reactie: Beslissingen nemen binnen grote bedrijven duurt altijd langer. Ze zullen heus rapporten hebben laten maken en adviezen gekregen, maar dat gaat over zoveel schijven. En in de Raad en/of directie zitten vaak mensen die op hun manier succesvol zijn geweest, ze dienen een deel van hun oude methode los te laten en te luisteren naar een –jongere- specialist.
Herman Koning zegt ‘ dat er wel initiatieven zijn, maar dat deze geïsoleerd worden uitgevoerd en onvoldoende businessresultaat opleveren.’
De vraag is of sommige bedrijven wel willen veranderen of dat sommige mensen juist blij zijn dat het initiatief onvoldoende resultaat oplevert.’ Dan blijven ze lekker in hun comfortzone.
Reactie: Veel hypotheekverstrekkers laten klanten zelf hun dat in het systeem zetten en geven ' korting' op de kosten. Zeker de bemiddelaars hebben jarenlang flinke bedragen gerekend om een hypotheek af te sluiten. Als de digitalisering verder doorzet kan de klant geld besparen door zelf een aantal docs aan te leveren, de bank/hypotheekverstekker kan sneller werken, zo hoeven ze niet een deel van het personeel weer aan te nemen dat ze in de crisisperiode hebben ontslagen...
Reactie: Bizar toch. Je moet je data tegenwoordig wel echtop orde hebben. En scherp zijn. Soms is het slim om een onbekende even mee te laten kijken - steeds vaker zien wij mensen die zich kapot staren op 1 systeem; maar als je net even out of the box denkt dan blijken er nog meer risicos te bestaan
Reactie: Interessant. Vraag me wel af hoe dit werkt voor bedrijven die té groot zijn om elke klant volledig persoonlijk te analyseren, en die té klein zijn om met grote datasets klanten te groeperen. Vooral voor webshops met een medium klantenbestand is dit lastig:
Inability to analyze customer data (disparate
data sets, data skills, systems and tools
Reactie: Uiteindelijk zijn wij diegene die dit soort staatsschulden zullen moeten opvangen. dus de pensioenfondsen uit de problemen? Ik vind dat het hier niet mee is opgelost.
Reactie: Daar slaat meneer Morgan wel een spijker op z'n kop hoor. Chapeau!
Hoewel de meeste van de publieksanalyse-vragen vooral lijken te gaan over de omstandigheden, zijn de laatste set vragen inderdaad het meest interessant en ook waardevol: Wat houdt ze bezig? Waar worden ze boos over? Hoe denken ze over jouw onderwerp? Waar ligt hun hart?
Reactie: Ik vind het lastig te peilen of hier nu wordt aanbevolen om naar de pijpen van de klant te dansen...? Ongetwijfeld helpt een norse blik niet in het maken van rapport, maar ik vind het nogal kort door de bocht om authenticiteit op een hoop te gooien met nors (en zo af te serveren).
Ik heb liever dat mijn medewerkers oprecht en zichzelf zijn. Als ze plezier hebben in hun werk en achter hetgeen staan wat ze verkopen; dan stralen ze van enthousiasme. Hebben ze een 'off day', misschien is dat niet het goede moment om die vervelende klant te bellen.
(Echter: vervelende klanten houd je ook buiten met authenticiteit. Dus in die zin is het een prima selectie-middel.)
Vriendelijk, oprecht geïnteresseerd, netjes en respectvol: uiteraard. Zo willen we zelf ook behandeld worden. En, zo redeneer ik, mijn klanten dus ook. Volgens mij bouwt dat relaties.
Jezelf zijn: heel graag.
Is een (gefingeerde) glimlach daar voor nodig? Nee. Dus 'alles altijd met een glimlach' lijkt mij – in mijn ogen althans – geen effectief gedrag.
(En wat als je niet vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en respectvol kunt zijn? Volgens mij heb je dan eenvoudigweg geen zaken te doen met deze persoon.)
Reactie: Uiteindelijk zijn wij diegene die dit soort staatsschulden zullen moeten opvangen. dus de pensioenfondsen uit de problemen alleen is het hier nog niet mee opgelost.
Reactie: Over punt 3: na twee minuten lijkt me de presentatie toch niet af. Beter pak je een gestructureerde aanpak voor het maken van een presentatie. Begin absoluut met het doel voor ogen; het liefste vanuit de stap die het publiek moet maken.
NB Ik verwonder me over sommige punten... Het komt wat bij elkaar geraapt over. Bijvoorbeeld punt 9: wat heeft een auto lenen met spreken in het openbaar te maken?
Reactie: Het komt regelmatig voor dat je in de wacht wordt gezet. De reactietijd blijft belangrijk, ook bij live chat. Zo heb ik ooit 10 minuten moeten wachten, en toen viel de browser uit.
Reactie: Beste Ronald, dank voor je inspirerende en duidelijk blog. Ik wil graag de film As it is in Heaven met je delen, die vaak wordt gebruikt bij coaching en groepsdynamica.
Tegelijk is hij ook de inspiratiebron voor anderen. En de film ‘As it is in Heaven’ kan dat ook voor u zijn. In veel cursussen wordt de film al gebruikt als metafoor voor persoonlijke ontwikkeling. De succesvolle dirigent Daniel Dareus keert terug naar zijn geboortedorp. Hij heeft een hartaanval gehad. maar Het bekrompte Norrland wordt geregeerd door de dominee, die als de dood is voor god en verandering en Daniel wil dat de mensen juist gaan luisteren aar hun gevoel. Een botsing ligt op de loer.
De vragen nav deze film zijn.
In wie herken jij je.
Werk je net zo hard en gedreven als Daniel en vergeet je jezelf.
Wat kan je leren van de terugkeer van Daniel naar zijn geboortedorp
En het werk met minder talentvolle zangers
Ben je alleen gericht op het doel of weet je dat ‘ koffie’ soms ook belangrijk is.
Hoe kan je de beelden van deze film gebruiken om als manager verder te ontwikkelen.
Wat is de kracht van de groep en wat is het gevolg.
Voor de vrouwelijke manager. Herken je je in een van de vrouwelijke hoofdrolspelers.
Zo ja, in wie, Gabriela, Lena, Inger
Wat kun je van hun metamorfose leren.