zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

People analytics van groot belang, maar HR worstelt waar te beginnen

Wil Houtzager   |    |  4 juli 2016
Reactie: Juiste constateringen die echter veelal zijn gebaseerd op onbekendheid met moderne methoden van people analytics. De impact die people analytics op de business heeft (in plaats van 'kan hebben') is enorm. Kern daarvan ligt in de agility die in deze tijd nodig is. Dat verlangt sneller inzicht in gedrag van bestuur, management en medewerkers en de impact daarvan op de resultaten. Ons gedrag bepaalt voor het grootste deel de resultaten, al denken we soms van niet. Dat geldt voor innovaties, productiviteit, kwaliteit, omzet, winst, en ook de typische HR-resultaten zoals verzuim, duurzame inzetbaarheid, optimale talentontwikkeling.
Een moderne methode zoals Communicatie & Prestatie Analyse maakt gebruik van digitale data die overal aanwezig zijn (geen enkele enquete of iets dergelijks nodig) en kan direct worden ingezet. De connectie tussen gedrag en prestatie-indicatoren die daarmee kan worden gemaakt draagt direct bij aan het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Bovendien gebeurt al het analytische werk geautomatiseerd in de software dus is er vrijwel geen specifieke deskundigheid voor nodig. Behalve bij het analyseren van de betekenis van de uitkomsten in de eigen organisatie, de zogeheten interpretatie. Dat verlangt juist inzicht in de eigen organisatie en die deskundigheid is al lang in huis.
 

Tarieven financiële professionals gedaald in 2030

peter zzp-boekhouder   |    |  3 juli 2016
Reactie: De financiële sector op vlak van accountancy en boekhouding was er van oudsher één van weinig innovatie. De laatste tien jaar is daar veel schot ingekomen. Online boekhouden, oplossingen in de cloud, het inlezen van bankafschriften, de sector is flink in beweging. Het klopt dat er voor het middenkader, zoals zij nu functioneren, minder plek zal zijn in de toekomst. Door verdere automatisering vervallen typegeiten/inboekers. Wel zijn er ongelooflijke mogelijkheden om in te spelen op de behoeften van de markt in de vorm van advies, strategisch denken/planning en anticiperen. Hier dienen de dertigers van 2016 nu al op in te spelen.
 

Pestgedrag op de werkvloer; hoe gaat u er mee om?

Petra   |    |  1 juli 2016
Reactie: Pesters kunnen zo gemeen subtiel zijn dat verder niemand het merkt. Ik ga bijna dagelijks met een rotgevoel naar huis door iets wat een collega tegen me zegt; maar dat is zó subtiel dat verder niemand er iets mee kan. Heb er met mijn manager over gesproken. Hij herkent het niet en ''kan het zich niet voorstellen''. Het is dus mijn probleem. Bij collega's probeer ik het niet eens; mijn pester is geliefd. Niemand zou het zien of mij snappen. De pesterijen gaan in gezelschap ook niet verder dan ''plagen'' (ook al voel ik me gekwetst, het valt onder plagerij''), maar het echte pesten doet ze altijd als er niemand in de buurt is.
Ik kan er op mijn werk geen kant mee op, ook een vertrouwenspersoon inschakelen zou niet werken. Het is allemaal net te ''klein'' om er iets groots van te kunnen maken. Ik pieker mezelf dag en slapeloze nacht rot om een weerwoord te vinden, iets slims te bedenken waarmee ik haar kan aftroeven of ontmaskeren. Maar het kost me alleen nachtrust....
 

Millennials hebben behoefte aan ontwikkeling én bevestiging

Patty de Jong, Xerox   |    |  1 juli 2016
Reactie: Leuk artikel! Ik geef graag nog een aantal aanvullende tips om de millenials aan je te binden: geef blijk van maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemerschap. In tegenstelling tot andere generaties zijn de millenials opgegroeid in een omgeving waarbij duurzaamheid een veel grotere rol speelt. Zorg daarnaast voor een omgeving die in het teken staat van plezier op het werk. Betrek de young professionals bij projecten die aansluiten op hun onafhankelijke ondernemersgeest en moedig samenwerking aan. Vergeet dan ook niet om ze ook mee te nemen bij de besluitvorming. Tot slot, communiceer kort en bondig. Verras ze een door in plaats van ouderwets een e-mail te tikken een voicemessage te sturen via WhatsApp.
 

Beter safe dan sorry als het om data gaat

Erik Postma   |    |  29 juni 2016
Reactie: De technologie gaat hard. Dat merken wij ook als geen ander. Alles online en in de cloud, maar de bescherming van data is iets wat er gauw bij inschiet.

Vermoed dat veel (ook grote) bedrijven hier in de toekomst strubbelingen mee gaan krijgen.
 

De top vier uitdagingen voor de IT-manager

Eric van Geemert   |    |  29 juni 2016
Reactie: Volgens mij wordt er tegenwoordig zoveel gevraagd van IT-managers, dat het ook niet altijd meer realistisch is. Meer capabel personeel aannemen lijkt me altijd de beste oplossing.
 

Jonge werkgevers: werkloosheid omlaag door scale-ups

Jeroen Voorveld   |    |  29 juni 2016
Reactie: De volledige reactie van minister Kamp en felicitatievideo's van de minister-president, Mariëtte Hamer en Jan Kees de Jager zijn hier te vinden:

https://www.youtube.com/channel/UCrlQqdYr9eL3O5ZHh3x2u8w
 

Zeven redenen waarom medewerkers vertrekken

René Jansen   |    |  26 juni 2016
Reactie: Ik herken wel veel punten, maar we moeten er ook voor waken dat we geen sociale werkplaats gaan worden. Heb zelf altijd veel aandacht aan personeel besteedt en was ook bereid om te investeren, echter ik heb ook grenzen aangegeven.
Grenzen aangeven is ook belangrijk. Als je maar consequent bent tegenover je personeel en beslist géén uitzonderingen maakt.
 

Chatmedewerker webwinkel scoort een 6,2 op Nederlands

Stijlborstel   |    |  25 juni 2016
Reactie: Inderdaad laat een live chat vaak de wensen over en als klant weet ik hoe vervelend zoiets kan zijn. Echter webwebwinkels met scherpere prijzen hebben geen geld voor een hoog opgeleid support team dus daarvan kan je ook niet het beste verwachte.
 

Amsterdam net buiten top tien duurste Europese steden

Jaq Ulef   |    |  24 juni 2016
Reactie: Toch zeer bijzonder dat een aantal Afrikaanse steden zo hoog staat.
Ik heb moeite me voor te stellen dat het leven daar zo duur kan zijn.

Weet iemand hoe dit komt?
Is het aangepast naar koopkracht toevallig?
 

Kwart Nederlanders vindt altijd bereikbaar zijn niet belangrijk

peter zzp-boekhouder   |    |  24 juni 2016
Reactie: Leuk onderzoek. Ik zie alleen niet exact wat bereikbaar zijn inhoudt. Is het bereikbaarheid per gsm, of via Facebook, wahtsapp, Twitter. Als ik om me heen kijk is half Nederland via zijn gsm altijd bereikbaar, in de sportschool tussen de oefeningen door, in de trein en metro, op de fiets, op het werk, als er even geen klant is, laatst zelfs in de sauna. Ik weet niet wie ze hebben geïnterviewd en welke leeftijdsgroep. Het lijkt me ook nogal uitmaken of je dit aan jeugd vraagt of aan 50+. Of aan ondernemers of iemand in vaste dienst, a 9-to-5-man.
 

De digitale transformatie: het einde van bezit

wedding   |    |  23 juni 2016
Reactie: het einde zal ik dit niet direct noemen. Staan hier vaak interesante artikelen.
 

Beter leiderschap door meer slaap

Ronald   |    |  23 juni 2016
Reactie: Dank je wel voor je reactie en compliment Peter. Mooi dat je de link legt naar dromen. Daar kunnen idd prachtige boodschappen en lessen in zitten. We dromen allemaal ongeveer twee uur per nacht, ook als je je dromen niet meer kunt herinneren wanneer je wakker wordt. Lange tijd werd hier weinig aandacht aan besteed in onze cultuur, maar dat is gelukkig aan het veranderen. Zie voor meer informatie het boek 'Dromen, een geschenk van God' dat ik vorig jaar met mijn vrouw heb geschreven.
 

Online leren populairste leermethode voor de toekomst

Peter   |    |  23 juni 2016
Reactie: Dit aantal zal natuurlijk alleen maar stijgen. Ook niet heel gek natuurlijk. Online een studie doen is veel flexibeler dan ouderwets in een klaslokaal zitten op vaste tijden. Nu kun je gemakkelijk even een uurtje aan bijscholing besteden op welk apparaat dan ook, waar dan ook ter wereld.
 
< vorige 161 162 163 164 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10