Reactie: Een klant van me is voedingsdeskundige en heeft me even bijgespijkerd inzake brood. Mijn vraag nav bovenstaand artikel is om welke broodsoorten gaat dit, wit, bruin, volkoren, spelt. Gezien de recente info wellicht interessant om dit te vermelden. Mij is aangeraden geen brood meer te eten, tenzij spelt en zeker geen brood met vleeswaren. Ik vind het jammer maar de dietiste heeft me overtuigd en ik merk ook dat ik veel fitter ben als ik salade of een smooty neem. Zo nu en dan neem ik nog wel eens een spelt broodje met appelstroop of honing, maar voor de rest vooral gezonde repen, noten, walnoten salades, vis, maar nooit brood of aardappelen i.c.m. met vlees. Eet smakelijk!
Ik vond je artikel kort en bondig, echt to the point. Enkel zit ik nu met het gevoel dat er nog één stempel wordt geadviseerd om mensen te sorteren. Indien je het over pathologische leugenaars hebt als psychische aandoening, dan mis ik het in je artikel. Zonder correcte definities komt je artikel bestempelend over. Ik heb een moeilijk team, maar door te observeren en eigenlijk je advies al te volgen zoek ik geduldig verder. Er zijn zo veel verschillende redenen voor defensief gedrag, waar liegen maar een topje van ijsberg is... Ik begrijp ook dat de teamleider op de werkvloer geen therapeut mag en moet spelen, maar elke leidinggevende kan perfect zich informeren over psychologische aspecten van het menselijk gedrag op de werkvloer. Ik ben persoonlijk geen voorstander van bestempeling van menselijk gedrag tenzij het medisch bewezen is dat het over pathologie gaat.
Ik wens je veel succes verder
Met vriendelijke groeten
Lana
Reactie: De bovenstaande kwaliteiten komen goed tot uiting in de film Inviuctus waar Morgan Freeman Nelson Mandela speelt en de donkere en blanke bevolking de waarde van hun cultuur/kernwaarden laat zien en ze - in de film althans- laat samenwerken. Andere mooie films over samenwerking zijn de honkbalfilm We are Mrashall en de films Coach Carter en Any Given Sunday . Andere film over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling is de Zweedse film As it is in Heaven, waarvan deel twee vanaf volgende week in de bios is te zien. Het aspect focus komt goed aan bod in Peacefull Warrior naar het gelijknamige boek van Dan Millmann. Filmbeelden spreken het onderbewuste aan, waardoor je als coach, manager eerder de brug kan slaan met je medewerkers over hoe ze de filmbeelden en personages in zichzelf en in de organisatie herkennen.
Reactie: Ik ben het helemaal eens met dit artikel, maar ik mis nog wel 1 belangrijk punt: veel datalekken ontstaan vanuit niet productie omgevingen (test/ analyse/ demo/ opleiding etc.). In die omgevingen wordt vaak gewerkt met echte klantdata.
Door in dergelijke omgevingen te gaan werken met geanonimiseerde gegevens, voorkom je dat veel medewerkers toegang hebben tot productiedata.
Dit is niet alleen compliant (je mag niet testen met productiedata), maar dit verkleint bovendien de kans op een datalek significant.
Reactie: Ik ben van mening dat een persoon dit in zich moet hebben om representatief over te komen, iemand die zich beter voordoet dan hij werkelijk is valt op een gegeven moment toch door de mand.
Wij hebben elkaar al lang niet meer gesproken. Natuurlijk speelt bruikbare kennis een cruciale rol bij het leren in organisaties. Feitelijk is dat ook de conclusies van dit artikel - en in het verlengde hiervan de dynamische kennis die nodig is om in organisaties relevant en actueel te blijven als kenniswerker. Informeel leren is een hulde aan de kenniswerkers en daarvan kan hr(d) nog veel leren.
Reactie: Dag Jos,
Met veel belangstelling het artikel over informeel leren gelezen en veel herkenbare consistentie lijnen vanuit de vele gesprekken en de eerdere publicaties terug te vinden.
Ik zoek zelf steeds weer in de 70:20:10 benadering naar de samenhang der dingen om zo handvatten voor het sneller en succesvoller kunnen toepassen (DOENschap) van al deze zienswijzen (WETENschap). Ik bemerk dat ik op een ander spoor terecht aan het komen ben waarbij het KENNIS een van de sleutelwoorden is. Daar lees ik in jullie publicaties veel minder over en blijft het woord LEREN steeds weer voorop staan. Is daarvoor bewust gekozen?
Reactie: ik ben van mening dat als een personeelslid het naar zijn zin heeft op het werk dat diegene eerder bereid zal zijn om bereikbaar te zijn tijdens de vakantie
Reactie: ''Mensen die soms al twintig jaar hetzelfde werk doen krijgen door middel van zelforganisatie de mogelijkheid om hun echte talenten te gebruiken en zich zo voor te bereiden op nieuw werk binnen of buiten de eigen organisatie.''
Robotisering en automatisering kunnen we niet aan ontsnappen, alleen gaat het misschien sneller dan dat we het aankunnen. Want wat gebeurd er met de mensen die zich simpel weg niet kunnen voorbereiden op nieuw werk? Die verliezen hun baan of zullen veel minder verdienen. GO! for automatisering en robotisering, maar wel op de juiste tempo. Er kunnen meer dobbelstenen vallen als dit te snel geïntegreerd wordt
Reactie: Grammaticaal foutje in de inleiding : ''Keer op keer houdt je ...'' - Correctie : ''Keer op keer hou(d) je'' in inversie krijgt het werkwoord dat gevolgd wordt door het persoonlijk voornaamwoord ''je'' geen ''t'', de ''d'' van de stam kan bij dit werkwoord zelfs wegvallen. Sorry, maar ik erger me aan taalfouten in serieuze artikelen!