zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vrouwen kiezen voor gezonde lunch, mannen voor vlees

Specialtours   |    |  21 juli 2016
Reactie: Grappig om te lezen, maar ik dacht dat mannen toch altijd meer van de vis waren ;-)
 

Vijf tips om u te profileren op sociale media

Schiphol Amsterdam   |    |  21 juli 2016
Reactie: Een goede social media-strategie houdt meer in dan alleen een paar berichtjes verzenden per week. Om echt resultaat te zien, moet je hier van tevoren goed over hebben nagedacht.
 

Werkgever faciliteert werknemer niet in thuiswerken

Erwin   |    |  19 juli 2016
Reactie: Een laptop is gebruikelijk. Tafel/bureau bespreekbaar indien aparte ruimte hiervoor ingericht wordt. Goede stoel dient dan ook zeker ergonomisch te zijn. Verlichting lijkt me overbodig.
 

Werkgever faciliteert werknemer niet in thuiswerken

E.m. Van der Last   |    |  19 juli 2016
Reactie: Printen? Dat is echt héél achterhaald. Ook traditionele werkplekken zijn héél achterhaald. Namelijk: zitten is het nieuwe roken. Er zijn vele nieuwe inzichten beschikbaar die makkelijk en goedkoop te integreren zijn voor het thuiswerken. En waarom alleen de verantwoordelijkheid van de werkgevers. Laat werknemers hun eigen thuiswerkplek onder de loep nemen met adviesmogelijkheid van een Arbodienst oid
 

Werkgever faciliteert werknemer niet in thuiswerken

peter zzp-boekhouder   |    |  19 juli 2016
Reactie: De gezondheid en fitheid van de werknemer dient centraal te staan, dan presteert hij het beste. Fantastisch dat veel werkgevers nu al de controle loslaten om werknemers thuis te laten werken. Dat bespaart ze tijd, ze kunnen b.v. ook de kids opvangen na school, en verspillen minder tijd aan het koffieapparaat, ws. zijn ze loyaler aan de werkgever. Een goede stoel en bureau zijn echter zeer belangrijk om uitval -ziekte, fysiotherapie- te voorkomen. Kleine investering die zich snel terugverdient. Die stap dient het merendeel van de werkgevers ws. nog wel te zetten.
 

Ik ben verandermoe. Wat te doen?

Henk   |    |  18 juli 2016
Reactie: Ga met je mensen een dag de hei op en zoek samen naar realistische doelen welke zowel aan jou als aan hun eisen voldoen, samen win je de wedstrijd, ga voorop.
 

Ik ben verandermoe. Wat te doen?

Ron Rietjens   |    |  18 juli 2016
Reactie: Begrijpelijk en herkenbaar dat naast medewerkers ook midden managers moe worden van veranderingen. Zou het ook helpen om te weten waarom er veranderd moet worden? Zou een verandering niet ook een verbetering moeten zijn?
 

Wat is beter: sturen op resultaten of op gewenst gedrag?

Wil   |    |  18 juli 2016
Reactie: Eens met de schrijver. Goede voorbeelden ook die heel herkenbaar zijn. Tegelijkertijd lijkt het of je een keuze moet maken en dat is niet zo. De combinatie van resultaten en gedrag leert ons het meeste. Met moderne people analytics laat je real time zien welk gedrag van bestuurders, leidinggevenden en teams welk resultaat oplevert. Door consequent te METEN, jawel daar is het meten weer, krijg je informatie over welk gedrag in de specifieke context van jouw organisatie het meest effectief is om gestelde doelen te realiseren. Incidenten op individueel niveau zoals in het artikel genoemd zijn interessant, nog interessanter is het om te ontdekken wat ons collectief effectiever maakt in het bereiken van onze doelen.Voorwaarde is wel, en dat wordt ook duidelijk in het artikel, dat je ontwikkelingsgericht moet denken en handelen. Luisteren, reflectie op eigen gedrag, bereidheid om fouten te maken en daarvan te leren, leiderschap past dit zelf toe en ondersteunt teams hierbij. Anders is elke benadering om gedrag te ontwikkelen gedoemd te mislukken. En blijven resultaten uit.
 

Wat is beter: sturen op resultaten of op gewenst gedrag?

Sicco Jan   |    |  18 juli 2016
Reactie: Wat een flauwekul, een manager die cijfers m.b.t. gedrag vastlegt en daarop afrekent is net zo goed een cijferfetishist.
De enige boodschap in bovenstaande is dat je als manager coacht naar gewenst gedrag. Als dat ontbreekt is er wat loos, als het goed is zeggen de cijfertjes van de volgende managementlaag daar wat over, want coachen is ook gewenst gedrag (of niet).
 

De wet Huis voor Klokkenluiders komt eraan

T.   |    |  18 juli 2016
Reactie: de site naar het informatiepakket met modelregeling omgaan met melding misstand of regelmatigheid is nie beschikbaar. Ik zou heel graag een modelregeling ontvangen.
 

Wat is beter: sturen op resultaten of op gewenst gedrag?

P.F.H.   |    |  18 juli 2016
Reactie: Interessant artikel. Het wordt hoog tijd dat de inhoud bekend en geinternaliseerd raakt bij zoveel mogelijk besluitvormers in organisaties opdat ze hier daadwerkelijk naar handelen.
 

Wat is beter: sturen op resultaten of op gewenst gedrag?

Bert-Jan   |    |  18 juli 2016
Reactie: Wel een erg lang artikel, maar ook steekhoudend. Om de gestelde vraag of er op gedrag of op resultaten gestuurd moet worden kort te beantwoorden: Door op gedrag te sturen behaal je het snelst de beste resultaten. Op beide dus, maar het een is het gevolg van het andere.

De vervolgvraag is dan: Hoe stuur je op gedrag? We kunnen alleen onszelf veranderen, dus we zijn zelf verantwoordelijk voor ons gedrag. Die verantwoordelijkheid kunnen we nemen, door de regie ter hand te nemen in leven, wonen en werken, door te luisteren naar onszelf, de ander en het andere.

Gelukkig is luisteren te leren. Ik ben geen verkoper, maar heb wel een paar regieconcepten ontwikkeld, waardoor je leert luisteren. Als ieder de regie pakt, besparen we enorm veel kosten en boeken we winst in welvaart en welzijn.
 

Financials - ondanks hoge werkloosheid - positief over arbeidsmarkt

peter zzp-boekhouder   |    |  18 juli 2016
Reactie: De arbeidsmarkt ontwikkelt zich en de hoogopleide financial dient mee te veranderen. Voor de laag of gemiddeld opgeleide financial liggen de kaarten anders, door de automatisering zullen nog meer van die banen gewoon vervallen. In de accountancy krijg je een switch naar de meer adviserende kant dan het boekwerk. Tip vooral in beweging blijven, flexibel zijn n meegaan met de flow en automatisering
 

Autobezitter kiest bewust voor duurdere autoverzekering

Sicco Jan Bier   |    |  14 juli 2016
Reactie: Het verhaal gaat volledig voorbij aan waarom we verzekeren, door enkel te focussen op wat we verzekeren. WA dekt wat we veroorzaken, WA+ en VC dekken ook wat op ons afkomt.
Ik heb nooit schade veroorzaakt en de WA nodig gehad, ik heb wel eens schade moeten claimen die was toegebracht (inbraak, aanrijding, glasschade) en baat gehad bij WA+.
Zo heb ik zelf ooit eens een achterruit van een Saab 9000CC kapot gehad (dik €1300). Vanwege de glasdekking uit WA+ kostte me dat niks. Van de bespaarde kosten kan ik jaren mijn extra premie dekken en zonder de dekking was het mogelijk nodig geweest om een andere auto te zoeken omdat reparatie niet economisch was.
 
< vorige 159 160 161 162 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10