Reactie: Interessant stuk dat aan het denken zet. Mij trof daarbij het zinnetje: 'Want zonder probleem heeft je team geen coaching nodig.' Ja, ik ga het even uit het verband rukken. Volgens mij is coaching namelijk meer dan pleisters plakken. Ook als alles lekker loopt kan coaching een grote rol spelen. Om dat zo te houden of om wat goed is te verbeteren.
Reactie: Inderdaad: bedrijven en starters kunnen van elkaar profiteren door intern ondernemerschap te stimuleren. Meltwater heeft daar zelfs beleid van gemaakt: we zoeken ZZP-ers die geschikt zijn als ´intrapreneurs´. Wij hanteren vijf principes om deze mensen én ons bedrijf ondernemend te laten blijven, alsof we nog een prille start-up zijn:
1. Stimuleer ontmoetingen
Start ups gedijen door het ontwikkelen van relaties in de markt. We zorgen dat we veel buiten de deur zijn, want daar gebeurt het. Zo weten we wat onze klanten en partners bezighoudt en weten we wat de concurrentie doet.
2. Stimuleer initiatieven
Echte intrapreneurs omarmen (technologische) vernieuwingen, lossen problemen op en zoeken altijd verbeteringen. Moedig dat aan, bied de middelen en laat duizend bloemen bloeien.
3. Opleiding, opleiding, opleiding
Een lerende cultuur is essentieel. Zorg voor voldoende (digitale) opleiding en ontwikkeling. Externe opleidingen, maar ook interne, met regelmatige Webinars door senior executives en trainingen door afdelingen over hun deskundigheid, leerervaringen en aanbod.
4. Voorbeeldfiguren
Stel de intrapreneurs en hun projecten centraal in het beleid en bij het leidinggeven. Een sterke en zichtbare focus op intrapreneurs en hun projecten, trekt de gehele bedrijfscultuur in de juiste richting en is een stevige stimulans. Een ondernemende cultuur werkt als een magneet op de talenten die we zoeken en ondersteunt HRM.
5. Goed voorbeeld doet goed volgen
Intrapreneurship begint bij de leiding. Meltwater zelf bijvoorbeeld, is ontstaan in de digitale wereld en bouwt daaraan mee. Dan is het niet genoeg om alleen bevoegdheden te geven (empowerment), initiatieven te stimuleren en een lerende omgeving te bieden. Onze seniors moeten ook volledig op de hoogte zijn van de laatste technologische ontwikkelingen en overtuigd zijn van de waarde van nieuwigheden.
Reactie: Dit artikel is gebaseerd op vaste aanstellingen en niet op flex- en jaarcontracten. Voor de een is de wet een succes en voor de ander is het een ramp. Wat is dan de waarde van succes?
Reactie: Uiteindelijk zal het altijd de verantwoordelijkheid van de consument zijn om zich te verdiepen in de producten die men aanschaft.
De afgelopen jaren zie je een verandering in de voorlichting die wordt gegeven over allerlei verzekeringen. Voorbeeld hiervan is independer die zeer gebruiksvriendelijk is qua informatieverstrekking.
Reactie: Uiteindelijke simpele verklaring. Mannen rijden in duurdere auto's en daardoor is de premie nou eenmaal hoger.
Zoals het artikel aangeeft hebben mannen gemiddeld meerdere schadevrije jaren opgebouwd. Dit heeft maar een oorzaak: Minder schades. Dus de bewering dat vrouwen ''gewoon'' beter rijden gaat hier niet op.
Reactie: Ditzelfde vraagstuk speelt zich vandaag de dag ook af voor de zelfrijdende auto's van Google, Tesla en ondertussen nog meer producenten. Ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor de autoverzekeringen.
Reactie: Dat er in de stad meer betaalt wordt dan in een dorp valt goed te verklaren. De kans dat er een schadegeval plaatsvindt in de stad is nou eenmaal significant hoger.
Reactie: Als dit serieus wordt opgepakt, zal er een hoop ellende aan het licht komen. Bij ons in het bedrijf is dit zeker het geval en dan praat ik niet eens over mijn situatie.
Wordt tijd dat hier is serieus naar gekeken wordt. Leidinggevenden doen er beter aan om mensen te motiveren i.p.v. te demotiveren d.m.v. dwarsleggen en/of pesterijen.
Reactie: Is het ook niet zo dat steeds meer werkgevers geen vast dienstverband meer aangaan en na een contractverlenging afscheid van de medewerker nemen omdat zij geen zin hebben in ingewikkelde ontslagprocedures.