zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Kleding op kantoor steeds informeler

Michaelis   |    |  20 januari 2017
Reactie: Er is inderdaad een stevige beweging richting casual kleding. Zelfs een pak zonder das ziet er nu nogal formeel uit. Pak met das lijkt nu voorbehouden aan banken en politiek.

Om toch serieus genomen te worden en niet te casual te gaan is de oplossing 'smart casual'.

Jeans of Chino's met een mooi overhemd en een jasje. dan kan zelfs een das een leuke toevoeging zijn.

Als op een verkoop gesprek of sollicitatie gaat is het raadzaam eerst even de websites van het bedrijf te bekijken en eventueel de Linkedin van de werknemers zodat je niet overdressed ten tonele verschijnt.
 

Onbeperkt verlof werkt

Paul Bruseker   |    |  19 januari 2017
Reactie: Als je over de eerste zin van dit artikel nadenkt dan zie je dat er eigenlijk iets goed mis is bij organisaties die geen onbeperkt verlof aanbieden: ze vertrouwen hun medewerkers niet. Iedereen weet dat vertrouwen moet groeien en dat het een wederzijds verband heeft. Wat dat betreft is het logisch dat een medewerker geen misbruik zal maken van het vertrouwen dat hij krijgt. Sterker nog, hij zal het vertrouwen voelen en daar extra gemotiveerd door raken. Kortom, alle organisaties zouden dit moeten doen!
 

Medewerkers in klantgerichte organisaties zijn gelukkiger

Paul Bruseker   |    |  19 januari 2017
Reactie: De relatie tussen medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid is al langer bekent. Organisaties als Coolblue en Zappos zijn hier groot mee geworden. Het uitgangspunt is hierbij de medewerkerstevredenheid. Wanneer jouw medewerkers tevreden zijn heeft dit zijn uitwerking op je klanten. Bedenk zelf maar wie jij liever al de klant hebt, een tevreden medewerker of iemand die chagrijnig zijn taken uitvoert. Precies, iemand die tevreden is en dat uitstraalt. De volgende keer kom je terug. En dat is de bedoeling van deze organisaties. Retentie verhogen. En dat werkt. Een aanrader op dit gebied is het boek van de oprichter van Zappos, Tony Hsieh.
 

Niet Het Nieuwe Werken maar het ‘echte’ werken trekt starter

Paul Bruseker   |    |  19 januari 2017
Reactie: Grappig om deze oude blog terug te lezen en dan te zien hoe tijden zijn veranderd. De millennial wil niets liever dan thuis werken. Verkiezen vrijheid en autonomie boven zekerheid. En begrijpelijk. Ze zijn opgegroeid met technologie en een hoop vrijheid in huis. Alles was altijd mogelijk. En daar houden ze nu aan vast. Organisaties zullen hier nog meer op moeten inspelen. Anders worden ze ingehaald door nieuwe initiatieven de de nieuwe generatie zelf op zet.
 

De acht rijksten bezitten evenveel als armste helft wereldbevolking

Mike   |    |  18 januari 2017
Reactie: Uiteraard blijft het altijd zaak om uitbuiting, die belachelijke belastingconstructies en armoede tegen te gaan, maar de zaken zijn niet zo zwart wit als Oxfam Novib het stelt.

De lonen in lage loon landen waar veel productiewerk is, gaan redelijk hard omhoog, qua percentage in ieder geval.
Maar wat belangrijker is, wij kijken vanuit westers oogpunt en als het aan de makers van dit rapport ligt, verliezen miljoenen mensen hun baan waarvan wij vinden dat het uitbuiting is, maar de mensen zelf zijn vaak maar al te blij dat ze in ieder geval werk hebben.

Ook zorgen mensen in onze maatschappij juist voor deze ongelijkheid.
We willen meer voor minder geld en bedrijven leveren dit.
Als we daar vanaf stappen, zou dat al heel veel veranderen.
 

Wereldwijde implosie van vertrouwen

Mike   |    |  18 januari 2017
Reactie: Toch opmerkelijk dat degene die de meeste gelegenheid hebben om te graaien als het meest betrouwbaar worden gezien.

Alle problemen die worden genoemd zijn van alle tijden en worden alleen maar als erger gezien door in het artikel genoemde zaken als het zoeken naar nieuws in media die aansluiten op de eigen mening.

Geen enkel instituut is onfeilbaar maar zodra mensen gewoon statistieken van bv het CBS gewoon maar afdoen als onzin, is het einde zoek.
 

Stop met uzelf eenzijdig te concentreren op uitkomsten

peter zzp-boekhouder   |    |  17 januari 2017
Reactie: Het verhaal van Michel zie je terug in mijn favoriete film Peacefull Warrior van Dan Millman. In de coaching van mijn klanten gebruik ik deze film vaak als metafoor. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van turner Dan Milmann die alleen maar bezig is om zijn doel te bereiken, bol staat van de stress, bezig is met zijn omgeving maar vergeet te genieten in ‘ het nu’ .
Met zijn leermeester Socrates (gespeeld door Nick Nolte) gaat hij op zoek naar de liefde voor wat hij het liefst doet.
Dan Millman transformeert van een klagende turner die bezig is bezig met het verleden en met de toekomst – in een ZZP’er die geniet van de weg in het heden.

De vraag is of succes wel bestaat….

De één betitelt succes als veel geld verdienen, de ander typeert creativiteit als een succes,

En jij??

Hoe kan jij als ZZP’er succesvol zijn?
Tip: schaf de film Peaceful Warrior aan, die zorgt ervoor dat de langspeelplaat over het verleden en de toekomst niet telkens hetzelfde refrein laat horen.

De film gaat over werken vanuit je hart en laat je het verschil zien tussen worden (de toekomst) en zijn (het heden).

 

Wall Street koerst af op lagere opening

iPhonne7   |    |  17 januari 2017
Reactie: Koers van Apple door de iPhone 7 is inmiddels wel aardig gedaald...
 

Hoogbegaafdheid kan obstakel zijn in carričre

Jan   |    |  17 januari 2017
Reactie: Ik weet er alles van, het is helemaal niet leuk en zelfs vervelend. Zoals Dennis al aangeeft gaat het vaak op de basisschool al fout en op het thuisfront. Omdat je al interesse hebt in andere zaken dan de massa val je al snel buiten de boot. Zowel door leraren, kinderen in de klas en thuis wordt je vergruisd.

Het kan zelfs zo ver gaan dat je zwaar aan jezelf gaat twijfelen, terwijl anderen lekker aan het zwoegen zijn op hun studie ben jij bezig om uit te vlooien wat er met jou aan de hand is en waarom vragen te beantwoorden.

Het frustrerende is dat je zo vol ideeën zit, vaak ver vooruit denkt op de massa, de gedrevenheid hebt om goede dingen te willen doen, ambitieus bent maar doordat je buiten het scholingssysteem bent gevallen vindt je, ook in je latere leven, geen gehoor. Want je hebt immers geen papieren!

Dus is hoogbegaafdheid eerder een last dan een lust.
 

Oefening: zo krijgt u een prettige glimlach in vijf stappen

Wil   |    |  16 januari 2017
Reactie: Ook glimlachten tegen wildvreemden onderweg werkt echt. Het is goed voor je stemming.
 

Hoe gevestigde spelers het hoofd kunnen bieden aan innovatieve start-ups

Sandra   |    |  16 januari 2017
Reactie: Dit is ook niet gek dat Nederlandse bedrijven digitale start-ups als een bedreiging zien aangezien start-ups over het algemeen zeer schaalbaar zijn met veel minder inspanning (kosten). Daarnaast maken ze vooral gebruik van de kracht van online.

Voor startups is het internet het optimale distributiekanaal. Het internet biedt het voordeel dat de startup minder gebonden is aan een vaste regio waardoor ze met beperkte moeite een grote groep mensen in een regio kunnen aanspreken. Zeker wanneer fysieke distributie niet van toepassing is.
 

‘Te veel Excel-sheets in omloop bij bedrijven’

Service Innovation - Ruud van Dijk   |    |  12 januari 2017
Reactie: Een CRM is voor veel kleinere ondernemers nauwelijks een oplossing als men meerdere en vaak diverse taken ZELF moet uitvoeren. Daarnaast zijn CRM en zeker ERP systemen zo geconfigureerd dat er doorgaans alleen standaard rapporten uitkomen als deze zijn ingesteld en gekocht met de licenties. Naast de besproken en bekende nadelen van excelitis, zie ik graag en liever de voordelen:
1) Excel, Access etc. bieden het enorme voordeeel van flexibiliteit en portabiliteit. Een analyse, overzichtje maken of uitkomst met iemand delen is dan eenvoudig en snel te doen. 2) Aanpassingen en selecties maken idem. Ook voor mensen die diepere analyses willen mbv bijv. 6-sigma vinden oneindig veel tools (ook online) voor excel maar nauwelijks voor CRM systemen.
3) Het is relatief goedkoop
4) Als laatste voordeel maakt de eenvoud van Excel het een laagdrempelig en toegankelijk programma. Terwijl de meeste CRM/ERP systemen configuratie en traning vragen. Dit betekent voor bedrijven tot 50 medewerkers vaak een onneembare hinderdnis door tijd en kennisgebrek.
 

‘Te veel Excel-sheets in omloop bij bedrijven’

Ad de Beer   |    |  12 januari 2017
Reactie: Uiteraard pure marketing praat om te dure software te verkopen.
Natuurlijk is het verstandig om data van klanten te te hebben maar dat kan echt ook makkelijk in excel.
Aan de andere kant hebben wij nog steeds geen crm gevonden dat de gegevens die wij willen hebben standaard in het systeem hebben. Het zijn allemaal databases met dezelfde inhoud en vaak een belachelijk hoge prijs.
 

Een op de negen verlaat liefst morgen nog huidige werkgever

Arno   |    |  11 januari 2017
Reactie: Om een mens 8 uur per dag jaar in jaar uit hetzelfde of nagenoeg hetzelfde te laten doen, zonder dat die persoon op zeker moment toe is aan een andere uitdaging is bijna onmogelijk.

Uiteraard daar waar (door)groeimogelijkheden zijn, gaat dat een stuk beter, maar die mogelijkheden zijn er gewoon niet altijd.
Daar komt bij dat voor menig mens zelfs als die mogelijkheden er wel zijn, geldt dat ze ook dan na een aantal jaar iets anders willen.

Wat Ad zegt klopt misschien wel deels, maar in hoeverre er echt miljarden weggegooid worden, vraag ik me af.
 
< vorige 139 140 141 142 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10