Reactie: Ik zie nog teveel de (oude) projectmatige benadering van innovatie terwijl het mi niet anders kan dan via strategie en cultuur. Innovatie hoort van iedereen te zijn in de organisatie. Maatschappelijke en technologische vernieuwingen gaan echt niet pauzeren, eerder exponentieel versnellen. Een projectmatige benadering met een begin en eind schiet dan absoluut tekort.
Reactie: Las hier: http://nl.pcmag.com/nieuws/1026/news/consumentenbond-eist-verbod-op-misleidende-smartphonereclame dat BKr-registratie nu ook voor telefoonabonnementen gaat gelden...
Reactie: Het niet kunnen invullen van een financiele posities is puur kunstmatig.
Ik ben een finance professional die zich continue aan het verbeteren is door zelf mijn opleidingen (WO) te betalen. En toch heb ik drie jaar lang thuis gezeten omdat ik niet goed genoeg was voor een financiele functie volgens de werkgevers. Als je enkele jaren een finance positie bij de overheid hebt gehad, ben je niet geschikt voor het bedrijfsleven. Finance is finance. Daarnaast wordt met name gekeken naar het geslacht en de afkomst, ben je allochtoon of autochtoon.
Als bedrijven alleen maar selecteren uit een bepaalde vijver en ze willen niet naar de zee, dan is de vijver uitgevist.
Het is allemaal kunstmatig! Er zijn genoeg finance professionals die niet aan de bak komen, daar was ik er een van, de vraag zou moeten zijn waarom worden zij uitgesloten!
Reactie: Ik behoor ook tot die categorie. Na een periode van lange werkdagen gepaard met stress verkiezen mijn vrouw en ik ook voor een luilekkervakantie.
Reactie: Ik heb nu vier IT werkgevers gehad in de afgelopen 7 jaar en ben nu net weer van baan verwisseld en kan bevestigen dat zowel mijn salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden als ook de emolumenten zijn geexplodeerd! Ze doen nu in bepaalde regio's in NL alles om je binnen te halen...
Reactie: Het is inderdaad zo dat de meeste mensen het liefste bij dezelfde werkgever blijven. Alleen voeren veel organisaties beleid dat mensen ontevreden maakt, wat verloop en verzuim in de hand werkt.
Goede arbeidsvoorwaarden, op maat, waarbij de baan wordt aangepast aan wat de medewerker kan en wil (dus geen functiebeschrijvingen meer die stellen wat een medewerker moet), meer autonomie en feedback, zorgen voor een veel lager verloop en verzuim en daarmee aanmerkelijk lagere personeelkosten.
De vraag die rest is waarom organisaties de duizenden euro's aan personeelverlieskosten voor lief nemen. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 30% van de personeelkosten verspillingen zijn.
Reactie: Een burn out lijkt de laatste tijd ook steeds meer in de management lagen van organisaties plaats te vinden in mijn omgeving. De stimulans om steeds meer te belonen voor het oppakken van verantwoordelijkheid ken zijn keerzijde van de medaille.
De meeste organisaties zullen vroeg of laat wel merken dat ze innovatieve maatregelen moeten doorvoeren om mee te kunnen gaan met concurrenten. Er komen tegenwoordig zoveel dingen kijken bij organisaties, met name op online gebied. Denk aan social media, online vindbaarheid, reputatie etc.
Reactie: Dat de huidige organisatievormen niet meer werken weten we al decennia lang. De verslaving aan beheersing van management en staf is echter een groot probleem.
Willen we naar organisaties waarin mensen werken vanuit hun kracht, wat ze willen en kunnen, dan zal er een proces van loslaten en loskomen moeten starten.
Los laten door het management en vooral P&O, loskomen door medewerkers die zijn geconditioneerd in een systeem van regels, procedures, bazen, bovenbazen, functiebeschrijvingen en nog veel meer.
Dat is geen proces dat even snel kan worden doorgevoerd.
Ik schrijf er momenteel een reeks artikelen over op Linkedin.
Reactie: Vraag ik me ook af C. Volgens mij is er een onnauwkeurigheid geslopen in het oorspronkelijke artikel in de Volkskrant. Daar worden freelancers ook genoemd als flecwerker maar er staat ook:
''Als flexwerkers ziek worden, kunnen zij, net als werklozen, via het UWV een uitkering krijgen.''
Reactie: Vanochtend bij WNL werd een nieuw boek van Bastiaan van Schaik gepromoot; kledingtips voor de werkende vrouw. Wij zijn benieuwd of die op het individu zijn afgestemd of (helaas) weer op wat de mode graag wil verkopen