zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

BNP Paribas start met factoring in Nederland

John   |    |  20 juni 2017
Reactie: Een slimme zet van BNP. Factoring past goed binnen hun bedrijfsvoering en heersende bedrijfsethiek..
 

Nederland belastingparadijs voor U2 en Rolling Stones

Ron   |    |  20 juni 2017
Reactie: We zijn een zielig land aan het worden, we denken niet aan onszelf maar aan anderen i.p.v eerst onszelf en daarna de rest maar de gevestigde politiek weet niet wat er speelt in de maatschappij want bij hun salaris weten ze niet wat het betekend om elke maand rond te komen want het grootste gedeelte van hun werkzaamheden krijgen ze zwaar betaald en uitgaven worden gedeclareerd en de gewone man maar elke euro drie keer omdraaien. Tot slot probeert men partijen bij elkaar te brengen die in de regel nooit met elkaar in zee zouden gaan maar nu wel om de pvv buiten spel te zetten !!!
 

'Talentmanagement niet gericht op iedereen'

Ad de Beer   |    |  20 juni 2017
Reactie: Helaas geen verrassende uitkomsten. Vaak worden ontwikkelingsprogramma's alleen maar gericht op HBO en hoger en nog vaker hebben organisaties geen flauw idee welke competenties (ontwikkelde talenten) mensen hebben of welke competenties ontwikkelbaar zijn.
Als competenties van alle medewerkers gemeten worden dan zien we dat:
70% op een baan zit die niet perfect bij hen past, veelal te laag of te smal voor het potentieel.
30% van de laag opgeleide mensen echte high potentials zijn.
Dat daardoor duizenden, zo niet tienduizenden euro's worden verspilt in de organisatie schijnt niemand te deren, dat is nog het ergste. En dat terwijl een compleet indicatief assesment al voor 100 euro per medewerker mogelijk is.
 

De meest effectieve manier om je situatie te veranderen

H.G.J.   |    |  19 juni 2017
Reactie: Het zou m.i. direct al helpen, als werkgevers deze (gemakkelijk leesbaar en begrijpelijke) informatie zouden laten lezen aan ieder personeelslid! Een goed begin tot inzicht en de poging om ook zelf aan de slag te gaan als medewerker. Een begin, opdat medewerkers zich ook vrijer gaan voelen om er met elkaar en de werkgever over te gaan praten.
 

Eén op de drie medewerkers is bevlogen en betrokken

van Kan   |    |  15 juni 2017
Reactie: Toch wel heel vreemd dat Europa zo laag scoort. In mijn beleving werken wij allemaal zeer bevlogen!
 

Vijf outsourcing trends voor 2012

Payroll Amsterdam Antenna Groep   |    |  13 juni 2017
Reactie: Interesssant artikel! Ben benieuwd of er ook een update te vinden is.
 

BNP Paribas start met factoring in Nederland

Monique   |    |  9 juni 2017
Reactie: Middels factoring kun je eenvoudig en snel je liquiditeitspositie verbeteren en in alle rust

focussen op de groei van de onderneming.

Ook BNP ziet dat.
 

Vergelijkingssite autoverzekering kan 500 euro per jaar schelen

Vanhalo   |    |  9 juni 2017
Reactie: Je hebt een punt, maar ik ga altijd naar de goedkopere natuurlijk natuurlijk zoeken
 

Onbekendheid beroepen belangrijke oorzaak arbeidsmarktkrapte

Ellen   |    |  7 juni 2017
Reactie: Het komt mi ook doordat veel bedrijven niet meer weten hoe ze hun functies de juiste naam moeten geven. Te generaliserend, of juist te specifiek.

Zo is het rijtje krapteberoepen aardig in te korten. Software Engineer, Programmeur (overig; exclusief php, java & .net), PHP Programmeur/Developer, JAVA Programmeur/Developer en C, C++ Programmeur/Developer, zijn allemaal programmeurs. Er wordt te specifiek gezocht naar iemand die kennis heeft in een bepaalde programmeertaal, maar bv een java programmeur kan heel snel aangeleerd worden om .net te programmeren. Dus waarom zo specifiek de functie wegzetten? Andersom, een software engineer, wordt er een programmeur bedoeld? Noem het dan ook zo en probeer de functie niet mooier te maken met een minder (niets) zeggende functietitel.
 

VCP-pensioenplan: meer mogelijkheden tot maatwerk

jan smalbrugge   |    |  6 juni 2017
Reactie: het zou een goede zaak zijn, als in iedergeval op 65 jarige leeftijd, de AOW gerechtigde belastingtarieven zouden gelden. ik weet zeker dat dit veel mensen uit fin. problemen zou houden.
 

Onbekendheid beroepen belangrijke oorzaak arbeidsmarktkrapte

Gerard Kk   |    |  6 juni 2017
Reactie: Is ook niet zo verwonderlijk, daar bedrijven tegenwoordig verscholen zitten achter hekken en het werk achter gesloten deuren wordt gedaan. Men ziet niet meer wat er gebeurd op industrie terreinen en binnen bedrijven. Vroeger zaten vaak bedrijven deels in de stad en kon je ook nog zo binnen lopen. Deze gepensioneerde liep zo vaak binnen bij bedrijven om te kijken. Veiligheidseisen en Arbeidsinspectie laten dit niet meer toe. Probeer maar eens in de havens op een containerzeeboot of binnenvaartschip te komen om te zien wat daar gebeurd. Zo zijn er vele voorbeelden te geven, je mag nergens meer bij komen.
 

Hoe krijgen we collega's mee met een nieuw project?

Marjolijn   |    |  6 juni 2017
Reactie: Zoveel herkenning ik in de vraag las, zo weinig ik herkende in het antwoord.
Je advies lijkt vooral op de positionering vd opdrachtneners gericht. Hoewel deze zeer cruciaal is, zie ik daarin niet zo snel een antwoord in op het gebrek aan commitment vd afdelingen. Ik zou zelf toch echt gezamenlijk met de betrokken afdelingen aan het werk gaan, in co-creatie: de omstandigheden in kaart brengen, erop reflecteren en vervolgens analyseren wat het nieuwe project betekent en gaat opleveren. Het lijkt me ook cruciaal dat oplossingen in gezamenlijkheid worden bedacht en gedeeld. En niet alleen door de trekkers om deze vervolgens via een tussenrapportage te delen.
Maar mss mis ik wat achtergrondinformatie en sla ik nu de plank volledig mis ;)
 

Krapte op de arbeidsmarkt bedreigt productiviteit

Diederik Dorbeck   |    |  6 juni 2017
Reactie: We willen het liefst een flexibele, net afgestudeerde met werkervaring ,makkelijk vervangbare arbeidskracht, die ook nog eens committent heeft met het bedrijf, maar die we wel makkelijk opzij kunnen zetten als hij of zij niet meer nodig is. Get real. Heeft het bedrijfsleven niet zelf gezorgd voor deze impasse en geven we de politiek niet iets te makkelijk de schuld?
 

De robot: banensteler of nieuwe collega?

Diederik Dorbeck   |    |  6 juni 2017
Reactie: We moeten af van het idee dat werk en loon aan elkaar verbonden zit. Tuurlijk moeten we robots voor ons laten werken. Het zou een omgekeerde wereld zijn als we dat tegen houden om maar banen te houden. Mensen leven niet om te werken! Ze werken om geld te kunnen verdienen om zo te kunnen leven. Als werken verdwijnt, moeten we een nieuw systeem bedenken (zijn er overigens al).
Het nadeel van het nieuwe systeem is dat we mensen niet meer kunnen onderdrukken (klinkt ernstig, maar denk er eerst over na voor je oordeelt), ons wereld systeem is daar niet op ingericht.
 
< vorige 121 122 123 124 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10