Reactie: beste John
boeiend artikel! het zet mij tevens aan om Emotional Intelligence 2.0, Bradberry & Greaves (2000) te lezen, hoewel het al van 2000 dateert (wat niet meer recent kan genoemd worden gezien de razendsnelle ontwikkelingen van de laatste jaren).
of zijn er recentere publicatie die daarop voortbouwen?
ook jouw website ziet er razend interessant uit!
Reactie: Het is een herkenbaar feit dat lange motivaties steeds minder worden door de toenemende digitale en technologische ontwikkelingen.
Echter zien we aan de andere kant ook dat diverse initiatieven en startups gefaald hebben of niet succesvol genoeg zijn om door te breken met oplossingen omtrent dit probleem, althans in Nederland. Denk aan Jobr, Otso en andere apps die werkgevers en werknemers bij elkaar brengen a la Tinder.
Mogelijk dat een oplossing breder geaccepteerd wordt als een groot jobboard zoals MonsterBoard een innovatieve manier van solliciteren creëert. Ik ben benieuwd hoeveel motivatiebrieven en sollicitatiebrieven we over een aantal jaar nog zien.
Reactie: Duurzaamheid is niet langer een trend. Het is een must voor organisaties. De eisen die in de komende jaren gesteld gaan worden aan duurzame ontwikkeling, energiebesparing en CO2-uitstoot, zullen alleen maar strenger worden.
Het is dus zaak jouw bedrijf tegen het licht te houden en stappen te zetten.
Hoe dat moet, is afhankelijk van het soort bedrijf of organisatie, het aantal personeelsleden en de organisatiestructuur.
Er zijn verschillende scans waarmee bedrijven hun organisatie door kunnen lichten. Van lichte quickscans tot doorwrochte onderzoeken.
Er zijn een paar belangrijke vuistregels die het succes van de implementatie bepalen:
1. Het management moet achter de verandering staan;
2. Duurzame ontwikkeling heeft consequenties voor de totale bedrijfsvoering. Een MVO-beleid ontwikkelen omvat uiteindelijk het gehele bedrijf of organisatie. Besef dat.
3. Begin met kleine stappen en het laaghangend fruit.
4. Een duurzame bedrijfsvoering is een proces van voortdurend veranderen. Het gaat om het ontdekken van mogelijkheden tot samenwerken, (her)kennen van andere waarden, en nieuwe businessmodellen.
DuurzamerWerken helpt bedrijven en organisaties bij strategie, innovatieprocessen en implementaties rond duurzaamheid en circulaire economie.
Reactie: Inderdaad... de markt verandert, de arbeidsmarkt verandert ook. Nederland vergrijst en ontgroent. De inhoud van werk verandert in een snel tempo en daarmee ook de eisen die aan werknemers gesteld worden. Duurzame inzetbaarheid is een fasegericht programma dat in je DNA van je bedrijf geïntegreerd dient te worden. Om de koers van je bedrijf of organisatie te borgen is het noodzakelijk dat je aan de slag gaat. De leidinggevende heeft, van alle factoren in de werkomgeving, de grootste impact op het werkplezier, de betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzet van de werknemers. Ze is de spil in het proces van duurzame inzetbaarheid. Logisch dat juist deze groep goed gefaciliteerd moet worden om duurzame inzetbaarheid vorm te geven in het dagelijks werk.
Het aansturen, begeleiden en coachen van duurzame inzetbaarheid is een aparte vaardigheid in het vakmanschap van de leidinggevende. Het gaat hierbij om gedragsverandering of gedragsbestendiging.
DINZET. heeft een leiderschapsprogramma ontwikkeld voor leidinggevenden
Reactie: Ik behoor ook tot die categorie. Na een periode van lange werkdagen gepaard met stress verkiezen mijn vrouw en ik ook voor een luilekkervakantie.