zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vier kledingtips voor sollicitatiegesprekken

Shaft   |    |  27 juli 2017
Reactie: Stijlvolle accessoires is eerlijk gezegd wel een beetje overbodig en juist gevaarlijk.

Als je niet uitkijkt wordt het een carnavals outfit.
 

Top vijf hygiëne-ergernissen op het werk

Mike - 123toilet   |    |  26 juli 2017
Reactie: Handen niet wassen na een toiletbezoek is inderdaad best smerig. Onderzoek heeft uitgewezen dat er in een schaaltje met pinda’s of andere borrelnootjes, dat op een tafeltje in een kroeg staat, gemiddeld 9 verschillende urineresten voorkomen. Dat is toch wel erg vies...
 

HR in de Boardroom node gemist

Wil Houtzager   |    |  25 juli 2017
Reactie: Eens met essentie van het betoog: teveel toezichthouders/commissarissen hebben hun ervaring vooral in command & control liggen. Daarnaast zijn veel organisaties nog als command & control systemen georganiseerd. Om te sturen op inspiratie, verbinding en (persoonlijke) groei, heb je andere soft controls nodig dan de genoemde verzuim-, verloop- en MTO-cijfers. Je wilt zicht hebben op gedrag, normen en onderliggende waarden. Die informatie moet een vanzelfsprekend onderwerp zijn van reflectie door de teams zelf. Zodat zij, naast inhoudelijke ontwikkeling, ook sturing kunnen geven aan de ontwikkeling van hun waarden, normen en gedrag. In relatie tot de doelen van de organisatie en behoeften van hun klanten. Moderne people analytics kan deze soft controls leveren. Daar zou governance om moeten vragen.
 

HR in de Boardroom node gemist

Chris Dik   |    |  25 juli 2017
Reactie: Mijn stellig advies aan de NCD is dit onderwerp eens uitgebreid aan de orde te stellen bij Actonomy. Oriënteert u zich eens op actonomy.be.
Ik heb zeer goede ervaringen met dit bedrijf uit het topsegment van inzicht in en matching van competenties.
 

De kwetsbaarheid van de recruiter en de sollicitant in beeld

Stephan Bosman   |    |  24 juli 2017
Reactie: Complimenten aan de schrijver Nicolas Pop, heerlijk concreet stuk. De sterke punten worden wellicht vaak toegejuichd en gezien in de organisatie. Worden de sterke en zwakke punten ook bekeken in het geheel van een team?
Ik kom vaak deze gesprekken tegen en hoor evaluaties, ik ben benieuwd wat de recruiter met die informatie doet?
Daarnaast valt het me op dat er heel veel recruiters interim zijn. Het eerste essentiele contact met potentiele A-players en het goed embedden van sterke en zwakkere eigenschappen van kandidaten vindt plaats bij een persoon die zelf tijdelijk betrokkken is bij een organisatie baart mij zorgen. Natuurlijk de toppers daar gelaten. Ik ben benieuwd naar de mening van anderen hierover?
 

Hoogopgeleiden positiever over flexibilisering dan laagopgeleiden

Gerard   |    |  24 juli 2017
Reactie: Geachte heer John,
Als boekhouder ben ik opgevoed met veel transpiratie en governance. Het zijn begrippen die randvoorwaardelijk zijn om een goede boekhouder te worden. Toen ik kennis nam van uw vragen meende ik er goed aan te doen mijn kennis en expertise ter beschikking te stellen. Niet omdat ik tijd over heb, maar primair omdat ik graag gehoord wordt, ik hou van een respectvol luisterend oor, en laat heel graag iets na voor uw generatie.
Naar mijn mening is het momentum aangebroken; de economische omstandigheden zijn gunstig.
Als adolescent bleek ik een uitzonderlijke interesse in zelfgemaakt ontploffend vuurwerk aan de dag te leggen. Dit leidde tot menig opgeblazen lantarenpaal, melk en brievenbus. Na een herbezinning ingegeven door een te kort lontje besloot ik boekhouder te worden . Inmiddels ben ik in het zicht van mijn pentioenering ontslagen en noodgedwongen als ZZPer mijn eigen boekhoud bedrijf gestart Ik vervul hier zowel de functie van CEO als CFO. Het is vanuit deze brede expertise waaruit ik u graag wilt bijstaan want aandacht is iets waar ik absoluut niet zonder kan; deze is essentieel voor mijn functioneren en zelfrespect. Dit was ook mijn belangrijkste driver u welwillend te zijn bij het beantwoorden van uw vragen. Dit geeft me de mogelijkheid om ook met totaal andere gedachten bezig te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Het is echter ook een bestaan waarbij ik als oudere alleenstaande de leemte kan vullen. Dus vraagt u maar.............
 

Vraag naar Netwerkbeheerders stijgt met 32,8 procent

Fortuna   |    |  23 juli 2017
Reactie: Tegelijkertijd dalen de werkloosheidscijfers! Langzamerhand komen we toch echt uit de crisis.
 

Waarom krijg ik geen waardering voor mijn resultaten?

Gerard Boerma   |    |  22 juli 2017
Reactie: Meen mijzelf in dit fantastisch geschreven stuk te herkennen, ook ik ben in het zicht van mijn pensioen verguisd, miskend en plots schuldloos ontslagen. Véél zegeningen heb ik mijn ex werkgever gedurende meer dan 35 jaar geschonken, mijn ontslag kwam dan ook als een mokerslag binnen. Gelukkig heb ik een dermate hoge gouden handdruk kunnen uitonderhandelen dat ik een hypotheek kon afsluiten op een benedenwoning met voor en achtertuin en twee toiletten waarvan een speciaal aan mijn casus aangepast
 

Naadloze aansluiting marketing en commerce ontbreekt

Isaac Theo Materna   |    |  19 juli 2017
Reactie: Het artikel is een kennelijke sponsored mededeling van SAP Hybris. Wat een verzameling algemeniteiten zonder specifiek te worden.

Let op
''Iedere klant verwacht nu een persoonlijke benadering gedurende de gehele customer journey. Om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen is het essentieel dat bedrijven zorgen dat de marketing en commerce processen volledig gestroomlijnd zijn en goed met elkaar corresponderen. De vergaarde data is pas van waarde als uw organisatie in staat is deze data om te zetten in actie.''

Hoe dan? Ja, bel SAP voor een afspraak.

Beste redactie, ik vind dat boven dit soort platitudes een ''Sponsored by ...'' dient te staan. Dit is een vorm van redactioneel gemakzuchtige publicity voor een adverteerder, Managers Online onwaardig. We zijn niet gèk!

Groet van
Isaac

PS Weet je wat Hybris betekent?
Wikipedia: Hybris is het Oudgriekse woord voor overdreven trots, hoogmoed, overmoed, grootheidswaanzin, brutaliteit, onbeschaamdheid met name tegenover de Griekse goden en/of de goddelijke wereldorde.

Zou SAP dat zelf niet weten?
I
 

Hoe tem je een hork?

Jean   |    |  19 juli 2017
Reactie: En dan rijst de cruciale vraag waarop deze uitspraak gebaseerd is? Op voldoende grootschalig objectief (?) onderzoek? Of is dit gewoon een plausibele bewering van die oorspronkelijke auteur? En dus, in hoeverre is zijn stilzwijgen tekenend? (of is hij gewoon even met vakantie 8D?)
 

Hoogopgeleiden positiever over flexibilisering dan laagopgeleiden

John   |    |  18 juli 2017
Reactie: Uiterst interessant dat 60 plussers juist beter om lijken te gaan met felixibilisering.
Ik zou graag willen weten hoe dat komt.
 

Hoe tem je een hork?

John   |    |  18 juli 2017
Reactie: @GJT: dank voor je aanvulling. Ik geloof zondermeer dat je gelijk hebt; zelf heb ik in de formulering dan moeite met o.a. ''de gevallen'' en de verhouding. Liever had ik kunnen schrijven: ''van de 100 meest succesvolle ondernemers heeft 20% een hoog IQ; 70% van de meest succesvolle ondernemers heeft een gemiddeld IQ''. Van de schrijver krijg ik geen reactie; ik weet ook niet of die 20% dan succesvoller is dan die 70%, of juist andersom ;)
 

Hoe tem je een hork?

G.J.T.   |    |  18 juli 2017
Reactie: @ Sandra en John: Ik denk dat je de zin als twee feiten moet lezen:
1e: Mensen met een hoog IQ doen het in 20% van de gevallen beter dan die met een gemiddeld IQ.
2e: Daartegenover doen mensen met een gemiddeld IQ het in 70% van de gevallen beter dan die met een hoog IQ.
Met andere woorden: meer mensen met een gemiddeld IQ doen het beter dan mensen met een hoog IQ.
 

Trainers vertellen soms een broodje aap!

Avis   |    |  17 juli 2017
Reactie: Bedankt voor deze les leren door plezier is de nieuwe richtlijn voor basisscholen in Frankrijk. Links of rechts, moet de hersenen spel om te motiveren zichzelf
 
< vorige 118 119 120 121 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10