Reactie: Steeds vaker wordt ook bedrijven geadviseert om niet alleen naar de on-site veiligheid te kijken, maar ook de verbinding naar buiten te beveiligen (bv met een VPN verbinding https://www.vpngids.nl/informatie/wat-is-een-vpn/ )
Reactie: Te duur en door het bomen het bos niet meer zien doordat verzekeraars er allemaal verschillende algemene voorwaarden op nahouden. Mijn advies: laat je goed adviseren door een onafhankelijke adviseur. Ja dit kost ook weer geld, maar bij een daadwerkelijke arbeidsongeschiktheid zal je blij zijn dat je dit advies hebt ingewonnen destijds.
Reactie: Dat P&O moet veranderen in HRM roep ik al 30 jaar. HRM dus, Human Resource Management, het managen van het personeel, en dus niet HR, want dat is het personeel.
In echt HRM zit de personeelszorg in de lijn, bij de leidinggever die het dichts bij de medewerker staat. Die kent de mensen en kan ze dus het beste aansturen. Moet HRM dat doen? Niet dus, HRM kan wel faciliteiten bieden die de leidinggever én de medewerker inzicht geven in wat een medewerker kan én wil. Door medewerkers een takenpakket te geven dat past bij de mens, zal de medewerker zich beter voelen, in de comfortzone komen en daardoor productiever worden.
Dit onderzoek raakt enkele punten, maar om P&O echt te veranderen in personeelmanagement, moet het oude paradigma verlaten worden en juist daar gaat dit artikel in de fout.
Reactie: Ik denk dat gezonheidsapps niet gevaarlijk zijn, maar het volledig vertrouwen erop wel. Je zou diegene die de apps ontwikkelen moeten vragen om aan de app toe te voegen dat er nog steeds de kennis van een arts nodig is om het beste advies te geven. Ik hoop dat dit al wel gedaan wordt....
Reactie: Interessant maar ook de gestelde vraag van Erik. Wij hebben soms ook het idee dat vacatures worden uitgezet enkel om te wachten op de kandidaat met 5 poten wat kan verklaren dat functies lang openstaan.
Reactie: Goed en informatief artikel. Jammer dat je alleen Centraal Beheer noemt en niet naar andere verzekeraars hebt gekeken. Zo lijkt het een verkapte advertorial. Mij bekroop iig het gevoel dat het niet geheel onafhankelijk geschreven was. Jammer. Verder prettig leesbaar en Okee.
Reactie: Zijn het type vacatures nu wensvacatures (nice to have) of is de druk nu echt zo hoog dat het bedrijf of instelling er anders economisch / bedrijfskundig op achter uitgaat (must have). In het laatste geval zou ik toch ook eens gaan denken aan het opleiden van de jonge en oudere werkloze werknemers (via leer werk trajecten), die best nog wel wat in huis hebben om bij te dragen aan het economisch verkeer. Ik noem Flexcurity naar deens voorbeeld.
Reactie: organisatiebetrokkenheid en organisatie attractiviteit. Misschien dat te veel vrijheid medewerkers ook stress geeft of dat medewerkers het dan moeilijk vinden om in te schatten of ze ´goed´ bezig zijn?
Reactie: Ontzettend interessant en nuttig onderzoek. Niet alleen wil je nieuwe talenten aantrekken, maar ook de huidige talenten binnen je bedrijf houden. Verrassend ook de bevinding van de negatieve relatie tussen werkgelukfactor, organisatiebetrokkenheid en organisatie attractiviteit. Misschien dat te veel vrijheid medewerkers ook stress geeft of dat medewerkers het dan moeilijk vinden om in te schatten of ze ´goed´ bezig zijn?
Reactie: Ze organiseren ook jaarlijks het Mobilewidgetcamp wat ook interessant is om te volgen. Daar kunnen apps en widgets ontwikkeld worden voor de mobiele markt.
Reactie: Het beeld zal er helemaal anders uitzien als je ook kijkt naar de belastingen die naar het openbaar vervoermiddel gaat. In België (Vlaanderen) betaalt de passagier 15% van de totale kostprijs van zijn rit. En de overige 85%? Die worden door de staatskas betaald, dus met uw belastingen. Een taxi ontvangt 0 % overheidssteun. Dat betekent dat de passagier zelf de totale kost van de taxirit betaalt en niet de belastingbetalers.
En verder nog dit: deel je de taxi met 2 of 3 medepassagiers dan vermindert de prijs per persoon tot een derde of een vierde van de gewone ritprijs. Voor een reis van deur tot deur! En de nieuwe apps op de markt bieden dikwijls die optie: ''delen van de rit''