Reactie: In de praktijk betekent dit een organisatiebrede cultuurverandering en nieuwe manieren van werken die ondersteund kunnen worden door modernisering van de IT-omgeving
Reactie: Ik herken het zeker dat werk bij moet dragen aan persoonlijke doelen. Zingeving en persoonlijke ontwikkeling zijn voor mij essentieel om met plezier naar mijn werk te gaan. Door de snel veranderende arbeidsmarkt en vele mogelijkheden is het denk ik ook makkelijker om om je heen te kijken en te wisselen van werk.
Reactie: SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.
Reactie: Met verbazing de vele berichten gelezen. Zit zelf ook in de shit na 3 jaarcontracten geen vaste aanstelling. Rede: hij had met anderen gepraat en die waren niet positief over mij. En zelf deelde hij die mening, alhoewel hij zelden tot nooit op kantoor aanwezig is. Die 'anderen' is o.a. een directe collega die constant loopt te zeuren over iedereen en al 1 persoon eerder op deze manier eruit gewerkt heeft. Nu zit ik aan de laatste 5 weken en dan hoef ik die K.. koppen nooit meer te zien. De wereld wordt harder, egoïstischer. Ik zie het om me heen gebeuren en diegene die de dupe zijn, zijn de mensen met gevoel, empathie. Voor alle gedupeerden: noteer alles goed, maak een eigen dossier en sla de eikels met argumenten om de oren!
Reactie: Op zich ben ik het wel redelijk met de reactie van Ad eens, alsmede overigens ook met alle valkuilen zoals benoemd in het artikel zelf. Daarnaast wil ik niet, zoals Ad dat nogal expliciet wel doet, HR of P&O of PZ (what's in a name ...) een van de belangrijkste veroorzakers van burn out noemen. Tot nu toe is immers de medewerker zelf nog niet genoemd, als belangrijke portefeuillehouder over de verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen welbevinden. En als hij/zij daar hulp, advies of ondersteuning bij nodig heeft, bijvoorbeeld van (of via) HR, dan zou ik dat echt niet direct betutteling willen noemen. Al is het maar met een verwijzing naar Agamedes, het bedrijf van Ad zelf, wat bijvoorbeeld loopbaanondersteuning biedt :). Echter voordat een medewerker (met wie het qua gezondheid of functioneren al niet zo goed gaat/ die misschien al dreigt vast te lopen, etc.) bij een ondersteunende/helpende instantie of organisatie terecht komt, gaat daar toch altijd eerst een 'intern' proces aan vooraf. hetzij in het brein van de medewerker zelf, hetzij tussen medewerker en werkgever, dan wel -namens deze- HR of P&O. HR kort door de bocht 'afschieten'' als zijnde de zondebok en (bijna) oorzaak van alles, gaat mij dus echt wat te ver.
Tot slot en voor de goede orde:
Ik ben zowel (qua professie) Senior HR Beleidsadviseur als (qua mens en medewerker) helaas burnout ervaringsdeskundige ... Ik heb in mijn reactie dan ook gepoogd door beide brillen te kijken.
Reactie: Dacht je dat je personeel de blikken ragout onderhand wel zat was? Niks is minder waar. Op één staat nog steeds het traditionele kerstpakket (32 procent), gevolgd door de kadobon (22 procent) en een geldbedrag (12 procent). Een kerstpakket zorgt voor motivatie door een blijk van waardering!
Reactie: Ik ben erg benieuwd naar de praktische toepassingen van Blockchain binnen Nederlandse organisaties? Het Kadaster zit in een werkgroep hierover, maar welke organisaties passen het concreet toe?
Reactie: Leuk en inspirerend artikel om te lezen. Graag doe ik een aanvulling: ook de HR afdeling speelt een belangrijke rol hierbij. Zij moeten bijvoorbeeld bepalen wat voor competenties belangrijk worden, hoe ontwikkeling, beloning en waardering nu gaan plaatsvinden etc.