1 juni 2018 -
Medewerkers van familiebedrijven ervaren veel minder vaak de gevolgen van vriendjespolitiek (47 procent) dan zij die bij niet-familiebedrijven werken (63 procent).
1 juni 2018 -
Wat u moet doen als een werknemer ziek wordt? Dit is allemaal vastgelegd in de Wet verbetering Poortwachter. In de essentie betekent de wet dat u het loon van de werknemer twee jaar lang moet doorbetalen tijdens ziekte (eerste jaar 100 procent, tweede jaar 70 procent).
1 juni 2018 -
Ruim een derde van de werkende Nederlanders zegt tijdens een werkdag helemaal niet fysiek actief te zijn. Dit terwijl 90 procent van hen aangeeft dit wel belangrijk te vinden en graag actiever te willen zijn.
31 mei 2018 -
Nederlanders zijn over het algemeen heel gelukkig met hun baan. Maar liefst 81 procent zegt tevreden te zijn met het werk dat ze nu doen, slechts veertien procent zegt binnen nu en een paar weken van baan te willen wisselen.
31 mei 2018 -
In een aantal Europese landen, waaronder Nederland, kunnen elektrische auto’s nu ook op kostenniveau concurreren met diesel- en benzineauto’s. Dat stelt LeasePlan in de Car Cost Index die de leasemaatschappij jaarlijks publiceert.
31 mei 2018 -
Banen waarbij werknemers een ongelimiteerd aantal verlofdagen krijgen nemen toe in Nederland, blijkt uit analyse van Joblift. Zij bekeek 5,2 miljoen vacatures die sinds juni 2015 werden uitgeschreven.
30 mei 2018 -
U wilt graag goede werknemers aantrekken en, bovenal, vasthouden. Zo makkelijk en logisch als dat klinkt, zo lastig blijkt dat in de praktijk. U bent niet de enige partij die op zoek is naar talent. sterker nog, er is een heuse oorlog gaande op dit gebied.
30 mei 2018 -
Slechts 25 procent van de HR-professionals durft van zichzelf te stellen dat zij de benodigde kennis en vaardigheden heeft om met moderne HR-technologie om te gaan. Ruim een derde (34 procent) is zelfs zeer ontevreden over zijn digitale kennis en vaardigheden.
30 mei 2018 -
IT’ers verwachten dat ze te maken krijgen met ethische dilemma’s door de GDPR/AVG. Denk aan dilemma's als het wel of niet melden van datalekken, het aankaarten dat systemen niet afdoende zijn beveiligd of het verzwijgen dat het bedrijf eigenlijk niet klaar is voor de nieuwe wetgeving.
29 mei 2018 -
Civielrechtelijke boetes voor schending van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei inging, zijn binnen Europa vooralsnog alleen met zekerheid verzekerbaar in Finland en Noorwegen. In Nederland is dekking voor een AVG-boete niet vanzelfsprekend.
29 mei 2018 -
Er valt nog heel wat te verbeteren aan online formulieren op websites. Dat blijkt uit een onderzoek van Adobe onder ruim 1.000 consumenten in Nederland en België, uitgevoerd door Motivaction.
29 mei 2018 -
Sinds de aankondiging van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in april 2016, kregen bedrijven twee jaar de tijd om aan de strengere privacyregels te voldoen.
28 mei 2018 -
Bij twintig procent van de kantoorprofessionals leiden technologische vernieuwingen zoals nieuwe IT-tools, nieuwe zakelijke apps en andere digitale vernieuwingen tot werkstress.
28 mei 2018 -
Dynatrace heeft de resultaten bekendgemaakt van een wereldwijd onderzoek onder 800 CIO's. Daaruit blijkt dat bij 73 procent van de ondervraagde organisaties de behoefte aan snellere digitale innovatie de customer experience in gevaar brengt.