11 december 2019 -
Veel organisatie kampen met lage scholing onder medewerkers en stuiten vaak op dezelfde uitdaging. Hoe stimuleert en activeert een organisatie zijn medewerkers om scholing te volgen en zelfregie te handhaven? Edubookers deelt vier tips.
10 december 2019 -
Nederlandse financiële professionals lijken klaar te zijn voor de komst van technologieën als blockchain en kunstmatige intelligentie. De ruime meerderheid (70 procent) is gestart met het uitwerken van de eerste ideeën voor de inzet van de technologieën, gaat er op korte termijn daadwerkelijk mee aan de slag of zet de technologieën zelfs al in.
10 december 2019 -
Aan het einde van het jaar organiseren werkgevers vaak iets extra’s voor hun werknemers, zoals een sinterklaasfeest of nieuwjaarsreceptie. Het Kerstpakket is de grote favoriet onder mensen in loondienst. Bijna alle werkenden (87 procent) willen aan het einde van het jaar een kerstpakket of kerstcadeau(bon) ontvangen en de meeste werkgevers geven daar ook gehoor aan (82 procent).
10 december 2019 -
De Universiteit van Utrecht heeft samen met ACC ICT onderzoek gedaan naar de perceptie rondom veiligheid en beschikbaarheid van SaaS-oplossingen bij zowel leveranciers als gebruikers. Meer dan 120 bedrijven (gebruikers) werd gevraagd naar de mogelijke risico’s rondom het gebruik van SaaS-oplossingen. Wat blijkt: het merendeel, 66 procent van de bedrijven, is niet op de hoogte van risico’s en verregaande consequenties.
9 december 2019 -
Zes op de tien van de Nederlandse ondernemingen waar de arbeidstijd wordt geregistreerd, hanteert nog een traditioneel Time & Attendance (T&A) systeem: een badge, prik- of tijdsklok, Excel sheet, of zelfs pen en papier. Dat klinkt fors, maar in vergelijking met andere Europese landen is dat een relatief laag cijfer. Vooral op vlak van digitale en biometrische alternatieven voor T&A management, zoals inloggen via applicaties of met een vingerafdruk, scoren Nederlandse bedrijven erg hoog.
9 december 2019 -
Nu diversiteit steeds hoger op de agenda staat van werkgevers in Nederland, is er niet alleen aandacht voor onderscheidend arbeidsmarktgedrag van mannen, vrouwen, jongeren en ouderen, maar ook meer aandacht voor de verschillen op basis van etniciteit, cultuur en migratieachtergrond. Daarin vallen vooral de grote overeenkomsten op, maar ook de interessante kleine verschillen.
9 december 2019 -
Amsterdam is een uitstekende kandidaat om de wereldwijde mobiliteitsrevolutie te leiden. Dit blijkt uit de Urban Mobility Readiness Index van Oliver Wyman. De index geeft weer welke wereldsteden zich in de toekomst zullen onderscheiden op het vlak van mobiliteit. Singapore scoort volgens de index het best, gevolgd door Amsterdam, Londen, Shanghai en New York.
6 december 2019 -
Maar liefst achttien procent van de werkende Nederlanders luncht op werk het liefst alleen. Mannen (twintig procent) zijn hiervan een grotere voorstander dan vrouwen (slechts veertien procent).
6 december 2019 -
Meer dan de helft van de Nederlanders zegt alleen een loonsverhoging te kunnen krijgen door van baan te wisselen. Dit blijkt uit onderzoek van Brunel onder 1.158 werkende Nederlanders boven de achttien.
6 december 2019 -
Sociale aangelegenheden op het werk zoals borrels, etentjes en bedrijfsuitjes worden steeds vaker ingezet door werkgevers in vacatureteksten. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed.
5 december 2019 -
Voor veel 50-plussers staat solliciteren gelijk aan veel spanning en onzekerheden. Werkzoekenden van 50 jaar of ouder worden helaas vaak op basis van hun leeftijd afgewezen voor een functie. Ze hebben het gevoel veel moeilijker aan een baan te komen dan jongeren.
5 december 2019 -
Drie kwart van de Nederlandse organisaties ziet cyberaanvallen als grootste bedrijfsrisico. Bijna een op de vijf ervaart de kans op een aanval als grootste bedreiging. Risico’s op het gebied van wet- en regelgeving en economische onzekerheid vormen de nummers twee en drie.
5 december 2019 -
Organisaties die op korte termijn niet snel stappen zetten op het gebied van leren en ontwikkelen, hebben over tien jaar geen bestaansrecht meer. Dat is althans de overtuiging van de meerderheid van de Nederlandse professionals op het gebied van learning & development (L&D).
4 december 2019 -
Steeds meer organisaties worden slachtoffer van CEO-fraude. De gevolgen zijn niet mis: denk aan miljoenenroof of verlies van grote hoeveelheden persoonsgegevens. Sander Hofman, securityexpert bij Mimecast, vertelt u alles wat u moet weten over deze oprukkende vorm van cybercriminaliteit.