zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beleggers betalen vaak te veel

17 juni 2010 - Beleggers betalen bij hun bank of broker vaak veel te veel aan kosten, zoals de transactiekosten en het bewaarloon. Consumenten maken veelal nog gebruik van hun eigen bank om te beleggen en weten vaak niet dat het de moeite waard is om de kosten te vergelijken met die van andere brokers.

Dat er sprake is van grote kostenverschillen, blijkt uit onderzoek van BrokerTarieven.nl. Deze website, die gisteren is gelanceerd, maakt het voor beleggers inzichtelijk hoeveel kosten zij betalen bij hun eigen bank of broker en hoeveel dat zou zijn bij andere brokers. Zo kan al bij slechts enkele aandelentransacties in Nederland het verschil meer dan 100 procent zijn. De belegger betaalt zo honderden euro’s per jaar teveel, wat veel invloed zal hebben op het uiteindelijke rendement van de portefeuille. 



Persoonlijke berekening
"De grote verschillen ontstaan niet alleen door de verschillen in transactiekosten," zegt Jorrit Baerends, initiatiefnemer van BrokerTarieven.nl. "Veel brokers hanteren nog een bewaarloon of zelfs een regeltarief, waardoor je als belegger kosten blijft maken, terwijl je niet handelt." Het is dan ook zeker de moeite waard om uit te zoeken hoeveel je bij een andere broker betaalt. "Op BrokerTarieven.nl kunnen beleggers aangeven waarin ze handelen en enkele gegevens over de transactie invoeren en dan rekent BrokerTarieven.nl uit hoeveel elke broker voor deze situatie zou berekenen." 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beleggers weer minder optimistisch over 2010
 Beleggers blijven optimistisch over 2010
 2008: slechtste beursjaar ooit
 Mannen en vrouwen beleggen verschillend
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
18-06-2010
 | 
09:35 uur
Echte beleggers weten wat ze doen, alleen die amateurs, die denken dat ze heel vlug rijk kunnen worden, die hebben banken en adviseurs nodig. En die mensen verdienen grof aan alles wat ze verkopen of bemiddelen. Erger nog ze belazeren de boel bewust uit winstbejag.
Ze veroorzaken de afgelopen crisis zonder enige schaamte te hebben. En erger nog ze pakken miljarden van de belastingbetalers en hebben nog steeds de arrogantie om hun zakken vol te blijven stoppen met bonussen. Ooit een miljonair op de radio gehoord over beleggen. Hij vertelde dat je als particulier zonder heel veel geld op de bank, om nooit in aandelen te gaan doen. Waarom niet, wanneer de koersen zakken dan verlies je heel veel geld en zonder reserve houd je dat niet lang vol. Heb je een miljoen over en zakken de koersen, dan wacht je gewoon tot deze weer stijgen. En dat geldt zeker voor de mensen die zo nodig een aandelen hypotheek moesten kopen, die weten nu wat het is om geen geld te hebben. Dus wil je toch wat verdienen, dan zijn obligaties een stuk veiliger, alleen in het begin loopt dat niet zo op, maar op termijn heb ik daar altijd goed aan verdiend.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10